0

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην κορυφή της Ευρώπης για να μείνει εκεί και όλοι θα προσπαθήσουν με κάθε πιθανό κι απίθανο τρόπο να τον ρίξουν από τον θρόνο του.

Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης

Ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τη νέα χρονιά με πολύ διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι.

Από τη μία, δεν είναι πλέον μια νέα ομάδα που χτίζεται από την αρχή με καινούριο προπονητή και 11 κανούρια πρόσωπα στο ρόστερ του. Διατήρησε τον εξαιρετικό κορμό του, ανανέωσε τον κορυφαίο τεχνικό των τελευταίων ετών στην EuroLeague, πρόσθεσε έναν από τους καλύτερους point guard της διοργάνωσης στην ήδη ασυναγώνιστη περιφερειακή του γραμμή και του μένει μια ακόμα κίνηση στους ψηλούς για να ολοκληρώσει το «παζλ» της σεζόν που ξεκινά σε δύο μήνες.

Από την άλλη, είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης! Είναι η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη και στόχος του είναι να διατηρηθεί εκεί. Κι αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Αποτελεί ένα κλισέ στον αθλητισμό ότι «το να βρεθείς στην κορυφή είναι δύσκολο, αλλά ακόμα πιο δύσκολο είναι να παραμείνεις εκεί», αλλά συνάμα και μια πραγματικότητα.

Ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα που θα θέλουν όλοι να κερδίσουν. Θα επιχειρήσουν να τον ρίξουν από τον θρόνο του με κάθε πιθανο ή απίθανο τρόπο.

Τρανό παράδειγμα η συνέντευξη Τύπου για την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στην EuroLeague. Ο Ολυμπιακός έβαλε βαθιά το χέρι στη τσέπη και δαπάνησε σχεδόν 20 εκατ. ευρώ για να ολοκληρώσει μια σούπερ μεταγραφή και να κάνει ξανά δικό του τον MVP της σεζόν 2022-23. Μία εξαιρετική κίνηση, με την προσθήκη ενός από τους καλύτερους παίκτες στη θέση του τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Κι όμως… Σε αυτή τη σπουδαία στιγμή, οι πρόεδροι των Πειραιωτών ασχολήθηκαν περισσότερο με τον Παναθηναϊκό (τον αρχηγό του, τον ιδιοκτήτη του και το γήπεδό του), παρά με τον Βούλγαρο άσο.

Ενδεικτικό των όσων έχει να αντιμετωπίσει φέτος ο Πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι η ομάδα που κυριάρχησε την περασμένη σεζόν. Είναι η ομάδα που έχει τους καλύτερους παίκτες. Είναι η ομάδα που θα θέλουν όλοι να κερδίσουν. Είναι η ομάδα με την οποία θα ασχολούνται όλοι. Είναι η ομάδα που θα… κυνηγούν για να φτάσουν και να την ρίξουν από την κορυφή.

Στο χέρι του είναι να δείξει για μια ακόμα χρονιά πως ξέρει να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Δεν θα είναι εύκολο, κανείς δεν θα του χαριστεί. Έχει όμως το υλικό και τη νοοτροπία για να πετύχει τους στόχους του.

ΥΓ1. Η στρατηγική που έχει χαράξει ο Παναθηναϊκός για να ενισχύσει και να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ αντικατοπτρίζεται πλήρως από τη συνεργασία και συνεννόηση που είχε με τη συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων στο πρόσφατο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Εκεί που οι προτάσεις του είχαν μεγάλη αποδοχή και στο θέμα των ξένων και σε αυτό του salary cap, αλλά στο θέμα των ποινών που έθιξε η πλευρά του Ολυμπιακού. Κάτι παραπάνω θα βλέπουν οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στο άθλημα.

 

Ο πρώην ερυθρόλευκος Μακαμπού ζήτησε από τον Τετέ να μην βάλει γκολ στον Ολυμπιακό! (Pic)

Previous article

Βλέπουν εφιάλτες οι αδερφοί «μέχρι τέλους» – Η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει «για χυδαία επίθεση Γιαννακόπουλο»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.