0

Ο Βιλένα την «πλήρωσε» από τον κόσμο του ΠΑΟ όχι τόσο (ή μόνο) για το λάθος όσο για τη «συνολική αγανάκτηση».

Εάν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές στον Παναθηναϊκό θεωρώ πως ο Βιλένα δεν θα άκουγε αποδοκιμασίες τη στιγμή της αντικατάστασής του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Μπότεφ. Ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος παίκτης… παγκοσμίως είναι που έκανε ένα πολύ «φτηνό» λάθος από το οποίο η ομάδα του δέχτηκε γκολ και έχασε το μεγάλο πλεονέκτημα του 2-0, πηγαίνοντας πλέον σε ρεβάνς υψηλού άγχους και ρίσκου.

Κάποιοι θα τα βάλουν με τον κόσμο του Παναθηναϊκού επειδή δεν είναι ωραία εικόνα να αποδοκιμάζεις παίκτη της ομάδας σου. Νομίζω όμως ότι αυτό είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Η άλλη, δίχως να προσπαθώ να «καλύψω» κανέναν, πρέπει να εξεταστεί κάτω από τις συνθήκες που υπάρχουν εδώ και καιρό στον Παναθηναϊκό και έχουν οδηγήσει σε «απομάκρυνση» του κοινού (πάντως οι 10.000 που πήγαν στο ΟΑΚΑ ήταν σαφώς πιο πολλοί απ΄όσους θα πήγαιναν αντίστοιχα αν το ματς γινόταν στη Λεωφόρο) ή αν προτιμάτε σε «απόσταση» ανάμεσα στον κόσμο και στην ομάδα του.

Στα δικά μου αυτιά η «γιούχα» στον Βιλένα έμοιαζε κάτι σα «σιχτίρισμα». Σα να είπαν εκείνοι που αποδοκίμασαν «Δεν μπορούμε να χαρούμε ούτε ένα βράδυ, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μας ξενερώνει σε αυτή τη ομάδα».

Νομίζω ότι ο Βιλένα έπεσε στην… περίπτωση και την «πλήρωσε» για όλα όσα έχουν συμβεί. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, καθαρά ποδοσφαιρικά, ο Ολλανδός ΚΑΙ ευθύνεται σοβαρά για όσα έγιναν από το 70ο λεπτό μέχρι το τέλος ΚΑΙ δεν έπρεπε εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται στο ματς.

Η πορεία του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα με την Μπότεφ ήταν φθίνουσα. Δεν έκανε πρώτη φορά λάθος στο 70’. Όμως αυτό το «πούλημα» της μπάλας ουσιαστικά έφερε τούμπα τα πάντα. Και έβαλε το τριφύλλι σε δύσκολη θέση.

Ο Βιλένα έπρεπε να είχε βγει νωρίτερα από το ματς, προφανώς αβλεψία του Ντιέγκο Αλόνσο, όμως για να είμαστε δίκαιοι εάν ήταν έτοιμος ο Τσέριν ο Ολλανδός ούτε καν θα είχε ξεκινήσει. Όπως, πιθανότατα, θα συμβεί στη ρεβάνς.

Νομίζω ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού μέχρι τη στιγμή του 2-1 ήταν πραγματικά καλή. Με πρεσάρισμα, τρέξιμο, δημιουργία, δύο γκολ και φάσεις για περισσότερα, με τη δεξιά πλευρά να βγάζει «γούστα» κυρίως με τον ταλαντούχο Βαγιαννίδη, με τον Τζούρισιτς γεμάτο αυτοπεποίθηση, η ομάδα του Αλόνσο άφησε υποσχέσεις.

Από την ώρα που συνέβη η… Βιλενιά όμως ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε τρομερή ανασφάλεια και είναι ευτύχημα ότι δεν δέχτηκε 2ο γκολ. Ειδικά στη φάση της παιδικής ασυνεννοησίας των στόπερ του όπου δεν κατέληξε (σωστά) σε πέναλτι, γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια.

Απ’ όσα είδαμε το τριφύλλι είναι καλύτερη ομάδα από την Μπότεφ. Όμως μια ρεβάνς του 2-1 κρύβει πάρα πολλές παγίδες και δυσκολίες. Τούτες οι λίγες μέρες που απομένουν, συν τους παίκτες που θα μπουν πιο έτοιμοι και την προσθήκη του Τετέ θα δώσουν στον Αλόνσο περισσότερα όπλα στη φαρέτρα του στο παιχνίδι της Φιλιππούπολης. Εως τότε όμως αντί να συζητούν στο τριφύλλι για τον… Αγιαξ (που επίσης ζορίστηκε πολύ, αλλά είναι το φαβορί), «κατάφεραν» να ασχολούνται αποκλειστικά με τη Μπότεφ. Ετσι είναι η ζωή όταν ο ίδιος τη δυσκολεύεις…

Το ενδιαφέρον σχέδιο του κόουτς Αλόνσο, με τον Τετέ!

Previous article

Το νέο ΟΑΚΑ: «Όραμα του προέδρου – Να φτάνουν Αθήνα οι ξένοι και να το έχουν στη λίστα με τα αξιοθέατα» (Pics)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.