0

Τι πραγματικά συμβαίνει με τον Φώτη Ιωαννίδη και γιατί τόσος… ντόρος στην Πορτογαλία για έναν παίκτη που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαμηνύει παντού ότι «δεν πωλείται». 

Αναμφίβολα το θέμα του καλοκαιριού για τον Παναθηναϊκό είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο 24χρονος Έλληνας στράικερ έκανε απίστευτη σεζόν, σε κάποιες φάσεις ήταν… ένας Παναθηναϊκός μόνος του, και στην περίπτωση παραμονής του (που αυτήν την στιγμή συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες) ο Αλόνσο θα χτίσει όλη την ομάδα γύρω του.

Τι πραγματικά συμβαίνει 

Καταρχήν, ο Παναθηναϊκός αγόρασε το 100% των δικαιωμάτων του από τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Λειβαδιάς είχε ένα ποσοστό μεταπώλησης κοντά στο 50% και η ομάδα του Κομποτή αποτελούσε σημαντικό… πιεστήριο για να πωληθεί ο παίκτης στο εξωτερικό. Καθώς θα έπαιρνε πάνω από 10 εκατομμύρια. Μιλάμε, για απίστευτα ποσά για την ομάδα της επαρχίας.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός θέλοντας να απαλλαχθεί από την πίεση αυτή, πήγε και αγόρασε το 100% των δικαιωμάτων του παίκτη, για να μπορεί να έχει και την αποκλειστική ευθύνη για πώληση (ή μη) του παίκτη.

Από εκεί και πέρα, βάσει των ξένων ρεπορτάζ, τόσο της Abola, όσο και της Record, ο Ιωαννίδης έχει συμφωνήσει σε όλα με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πιέζει τον Παναθηναϊκό για να αποχωρήσει.

Η Μπολόνια, όπως έχει γραφτεί, έχει βγει εκτός… κάδρου και έτσι, την δεδομένη στιγμή, ο μόνος που συνομιλεί με τον Παναθηναϊκό για την απόκτηση του παίκτη, που φαίνεται να έχει και το προβάδισμα σε περίπτωση πώλησης, είναι η Σπόρτινγκ. Ενώ οι διαπραγματεύσεις με την Ίπσουιτς πήγαν πολύ πιο πίσω, μετά το ηχηρό «όχι» του Παναθηναϊκού σε πρόταση 27 εκατομμυρίων. Μπήκε, βέβαια, άλλη ομάδα από την Premier League, ενώ ένα φιλολογικό ενδιαφέρον διατηρεί και η Σέλτικ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως αν ο παίκτης πωληθεί, η Σπόρτινγκ έχει τον πρώτο λόγο.

Όπως τονίζουν στην Πορτογαλία, σύμμαχος των «Δράκων» είναι η επιθυμία του παίκτη, καθώς ο μεγάλος ρόλος που θα έχει και η σημαντική αύξηση στις απολαβές του, τον έχει πείσει. Ενώ, καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις παίζει και ο προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, που τον έχει πείσει πως θα παίξει σημαντικό ρόλο στην Πορτογαλική ομάδα. Επίσης, σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, ο Φώτης κλείνει προς την Σπόρτινγκ, λόγω και της παρουσίας της ομάδας στο League Phase του UEFA Champions League. Σίγουρα πάντως ένας απώτερος σκοπός των Πορτογάλων με αυτά τα δημοσιεύματα είναι να πιέσουν το «Τριφύλλι». Κάτι που μέχρι στιγμής δεν πετυχαίνουν.

Ωστόσο, την δεδομένη στιγμή αυτό είναι απόλυτα ψευδές! Ο Έλληνας ποιοτικός στράικερ βλέπει την επόμενη μέρα στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, για αυτό και είναι απόλυτα αφοσιωμένος στους στόχους της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο.

Την δεδομένη στιγμή, ο Φώτης είναι συγκεντρωμένος στην αποθεραπεία του τραυματισμού του και ανυπομονεί να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προετοιμασίας για να βοηθήσει την ομάδα ενόψει των προκριματικών του UEFA Europa League.

Μπορεί στα πόδια του Φώτη Ιωαννίδη να χορεύουν… εκατομμύρια, ωστόσο ο Παναθηναϊκός τον έχει σύμμαχο του στην απόφαση να μην πωληθεί!

Ωστόσο. Προσοχή. Ο Ιωαννίδης ακούει δίπλα από τα αυτιά του, για υπερτριπλασιασμό αποδοχών, όσο στον Παναθηναϊκό αμοίβεται με 500 χιλιάδες ευρώ. Λογικότατο να υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Γι’ αυτό στον Παναθηναϊκό έχουν βάλει ως προτεραιότητα την ανανέωση του (μαζί και αυτήν του Τσέριν), με απολαβές πολύ κοντά σε αυτές που θα έπαιρνε είτε πήγαινε στην Σπόρτινγκ, είτε στην Μπολόνια. Και με τετραετή διάρκεια. Δηλαδή μιλάμε για 7εκ. στα 4 χρόνια.

Αφού ο Παναθηναϊκός λέει «δεν πωλείται», γιατί τόσος… ντόρος;  

Αυτά που αναφέραμε, λίγο πολύ τα ξέραμε, λίγο πολύ τα είχαμε διαβάσει. Πάμε να αναλύσουμε ένα άλλο κομμάτι, που είναι αξιοπερίεργο. Αφού ο Παναθηναϊκός λέει «δεν πωλείται», γιατί τόσος… ντόρος;  

Η αλήθεια λέει ότι οι Πορτογάλοι επιμένουν διότι δεν βλέπουν τον Παναθηναϊκό σαν μεγάλο εμπόδιο. Και αυτό είναι μια μεγάλη και σκληρή αλήθεια. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει όνομα στην αγορά για τέτοιες πωλήσεις, ούτε έχει… ιστορικό πωλήσεων, ούτε είναι φημισμένο selling club, για αυτό και στην Πορτογαλία δεν ήταν προετοιμασμένοι για τόσο σκληρό πόκερ και μάλιστα για τέτοια ποσά. Θεώρησαν ότι σε ένα μικρότερο ποσό από τα 20 εκατομμύρια θα κλείσει το deal. Και στην τελική, ποσά να δώσει η Σπόρτινγκ όταν η προηγούμενη ακριβή πώληση ήταν ο Αλεξανδρόπουλος;

Στον Παναθηναϊκό ,από την άλλη, βλέπουν στα χέρια του συλλόγου ένα περιουσιακό στοιχείο ανεκτίμητης αξίας. Για αυτό και το «δεν πωλείται». Βλέπουν έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να πάρει μόνος του την ομάδα στις πλάτες του. Όλη η ομάδα θα χτιστεί γύρω από αυτόν. Αυτό ήταν το πρώτο «κουτάκι» του Αλόνσο. Και ίσως βλέπουν ότι μελλοντικά ο Παναθηναϊκός μπορεί, οικονομικά, να έχει μεγαλύτερο κέρδος από τα τωρινά 20 εκατομμύρια

Άρα μένει; 

Κλείνουμε προς το «ναι», αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Για να διατηρείται πρώτο θέμα σε Abola και Record, όσο και αν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διώχνει τους… καπνούς, υπάρχει «φωτιά».

Το ζήτημα, ωστόσο, θα πρέπει να κλείσει… άμεσα, καθώς η ομάδα βρίσκεται σε κακή μεταγραφική κατάσταση και θα ήταν… καταστροφικό ένας καινούριο προπονητής να αναπροσαρμόσει τα μακροχρόνια πλάνα που θα έχει κάνει. Όσα λεφτά και να πάρει στα χέρια του…

Στον Παναθηναϊκό ο Χανδρινός

Previous article

«Ο Παναθηναϊκός προχωρά στην υπογραφή του Πελίστρι»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.