0

Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους: Ακόμη κι όλες τις μεταγραφές να είχε ήδη κάνει ο Παναθηναϊκός, πάλι αουτσάιντερ θα ήταν κόντρα στον Άγιαξ. Θα ήταν όμως εντελώς διαφορετικό το κλίμα.

Δεν θα έπαιζε φιλικά σε άδεια Λεωφόρο ούτε θα είχε χτυπήσει «κόκκινο» η αγωνία των ανθρώπων της ΠΑΕ για τα Διαρκείας στο ΟΑΚΑ με τον κόσμο δικαιολογημένα ξενερωμένο.

Θα είχε τη δυνατότητα ο Ντιέγκο Αλόνσο να χτίσει πιο γρήγορα την ομάδα που σχεδιάζει, ιδίως με την ύπαρξη των δύο εξτρέμ που θέλει. Γιατί αυτές οι θέσεις και οι παίκτες που θα αποκτηθούν θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα που θα παρουσιάσει ο νέος προπονητής.

Επαναλαμβάνω αυτό που γράφω εσχάτως, με βάση την πληροφόρηση που έχω: Ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει τουλάχιστον ένα «δυνατό» εξτρέμ. Με διάθεση να δαπανηθεί μεγάλο ποσό. Είναι απόλυτα αληθές ότι παλεύει για την πολύ δύσκολη περίπτωση του Πελίστρι. Δεν χρειάζεται να πω εγώ, βεβαίως, τι σημαίνει να προσπαθεί ελληνική ομάδα να πείσει ένα παλικάρι 22 ετών που ανήκει στη Γιουνάιτεντ και παίζει στην Εθνική Ουρουγουάης. Όμως η πρόθεση δεν «πουλάει». Το είδαμε και στην περίπτωση του Σάρι. Η κατάληξη μετράει. Και σε αυτό ο Παναθηναϊκός δεν έχει αποκτήσει ακόμη ούτε αριστερό μπακ…

Οπότε ήρθε η κλήρωση με τον Άγιαξ για να δέσει το γλυκό. Θα μου πείτε ότι πρώτα υπάρχει η Μπότεφ. Προφανώς. Νομίζω όμως ότι κουτσά στραβά τους Βούλγαρους θα τους περάσει ο Παναθηναϊκός. Το «μετά» είναι μια υπόθεση που θα τον βάλει στα δύσκολα και στα άγχη. Γιατί η συμμετοχή στους ομίλους οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποτελεί μη διαπραγματεύσιμη υπόθεση για μια ομάδα που έχει τόσο μεγάλο μπάτζετ όσο ο Παναθηναϊκός. Οτιδήποτε άλλο θα σημαίνει ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

Το πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό είναι πως ουσιαστικά δεν προλαβαίνει να πάει στο πρώτο ματς με τον Αγιαξ όπως θα έπρεπε να είναι, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι άμεσα κάνει τις τουλάχιστον δύο μεταγραφές που θα έπρεπε να έχει ήδη πραγματοποιήσει. Το χρονικό διάστημα των 17 ημερών που απομένουν δεν είναι σύμμαχος του Αλόνσο και της ΠΑΕ ώστε να πειστούν οι στόχοι, να συμφωνήσουν, να υπογράψουν, να έρθουν στη χώρα, να περάσουν ιατρικές εξετάσεις, να μπουν στις προπονήσεις, να ετοιμαστούν για τη βασική 11αδα ώστε να κάνουν τη διαφορά. Φαντάζει κομματάκι «βουνό» όλο αυτό. Θα έπρεπε ΗΔΗ να είχε γίνει. Οπότε πιθανότερο είναι ότι ο «σημερινός» Παναθηναϊκός θα τραβήξει όλο το κουπί όχι μόνο κόντρα στη Μπότεφ αλλά και με τον Αγιαξ.

Ταυτόχρονα όλο τούτο πρέπει να το διαχειριστεί το τριφύλλι σε σχέση με τον απογοητευμένο κόσμο του. Μια καλή υπόθεση εργασίας θα ήταν να κάνει δύο πειστικές εμφανίσεις κόντρα στη Μπότεφ και εκτός από πρόκριση να φτιάξει κάπως το κλίμα. Σε συνδυασμό με τουλάχιστον ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ μεταγραφή. Ώστε να πάει στην κόντρα με τους Ολλανδούς με διαφορετική αύρα. Όμως μαζεύονται αρκετά για να πει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός, με τους ρυθμούς που κινείται, θα τα πετύχει. Για την ώρα βεβαίως ουδείς μπορεί να ψέξει τους οπαδούς του επειδή δυσπιστούν, επειδή οργίζονται, επειδή απέχουν…

Το «διαστημικό» καλάθι του «πράσινου» άσου στον αγώνα της Γαλλίας με την Αυστραλία (Vid)

Previous article

Τα προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού: Σε μεταβατικό στάδιο ο Άγιαξ – Φιλόδοξη η Βοϊβοντίνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.