0

Η πίεση του προπονητή του Παναθηναϊκού προς την πλευρά του 22χρονου Ουρουγουανού εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πριν από έναν μήνα περίπου (23 Ιουνίου) «βγήκε» απ’ την Ουρουγουάη πως ο Παναθηναϊκός κι η Βαγιαδολίδ είχαν ψηλά στις επιλογές τους τον 22χρονο διεθνή δεξιό εξτρέμ, Φακούντο Πελίστρι, ο οποίος ανήκει απ’ το 2020 στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τότε δεν επιβεβαιώθηκε το όνομά του απ’ τους «πράσινους», όμως η αλήθεια είναι πως ο νεαρός μεσοεπιθετικός (και κάποτε wonderkid της «σελέστε») αποτελεί διακαή πόθο του Ντιέγκο Αλόνσο για τη μία απ’ τις δύο θέσεις στα «φτερά» της «πράσινης» επίθεσης.

Ολος ο οργανισμός του «τριφυλλιού» αναγνωρίζει πως είναι μία τρομερά δύσκολη περίπτωση, για την οποία απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί και μεγάλο… ψηστήρι απ’ τον Αλόνσο.

Εάν υπάρχει μία σοβαρή πιθανότητα να γίνει η συγκεκριμένη μεταγραφή -έστω με μορφή δανεισμού-, αυτή προέρχεται απ’ την τρομερή σχέση που έχει ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τον 22χρονο εξτρέμ.

Εκείνος άλλωστε, τον καθιέρωσε επί των ημερών του στην εθνική Ουρουγουάης, ενώ ήταν εκείνος που τον εμπιστεύτηκε σε περίοδο που δεν είχε μεγάλο χρόνο στους «κόκκινους διαβόλους».

Ο Αλόνσο θεωρεί πως «κουμπώνει» απόλυτα στη φιλοσοφία του και σ’ αυτό που θέλει να δημιουργήσει στον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό εξαρχής έχει οριοθετήσει την περίπτωσή του στην κορυφή των επιλογών του για το δεξιό άκρο της επίθεσης.

Απ’ τη στιγμή που ο Πελίστρι ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο Κόπα Αμέρικα η επικοινωνία του με την πλευρά του παίκτη έχει ενταθεί, προκειμένου να τον πείσει να συνεχίσει την επόμενη σεζόν του στην Ελλάδα.

Σαφώς και πρόκειται για μία τρομερά δύσκολη περίπτωση με αντικειμενικά μεγάλες δυσκολίες, απ’ τη στιγμή που ο παίκτης έχει προσεγγίσεις κι από ομάδες καλύτερων πρωταθλημάτων, ωστόσο, ίσως αποδειχτεί καθοριστική στο τέλος η σχέση του 22χρονου εξτρέμ με τον Αλόνσο. Η Γιουνάιτεντ πάντως (ιδίως μετά την επιστροφή του Σάντσο, τον οποίο δέχτηκε πίσω ο Τεν Χαγκ) έχει ξεκαθαρίσει προς την πλευρά του Πελίστρι πως δεν υπολογίζεται και θα πρέπει να βρει ομάδα, παρότι ξόδεψε το 2020 το ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει απ’ την Πενιαρόλ. Πέρυσι στο δεύτερο μισό της σεζόν έπαιξε ως δανεικός στη Γρανάδα με απολογισμό 2 γκολ και 2 ασίστ σε 15 αγώνες.

 

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τον Ζότα Σίλβα

Previous article

Ο Άκπομ θέλει να φύγει από τον Άγιαξ και στον Παναθηναϊκό τον σκέφτονται λόγω Σπόραρ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.