0

Το πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα του σημερινού Παναθηναϊκού, που δεν έχει καμία σχέση με τις μεταγραφές και τον καινούριο προπονητή, Ντιέγκο Αλόνσο.

Για πολλούς ήταν μεγάλη έκπληξη η κενή Λεωφόρος του φιλικού με την ΑΕΚ Λάρνακας. Γι’ άλλους, ακόμα μεγαλύτερη η εικόνα της άδειας Λεωφόρου στο φιλικό με τη Μακάμπι Νετάνια, μετά το 3-1 επί της κυπριακής ομάδας και τη μεταγραφή του Ινγκι Ινγκασον. Ομως δεν χρειάζονταν αυτά τα δύο ματς για να αποδειχθεί ότι κάτι έχει «σπάσει» στον ισχυρότατο δεσμό που είχε αναπτύξει με την αγαπημένη ομάδα του ο φίλος του Παναθηναϊκού στα δυόμισι χρόνια του Γιοβάνοβιτς. Κι αυτό το «κάτι» που έχει ραγίσει, δεν θα «κολλήσει» με δυο – τρεις μεταγραφές.

Χάθηκε η σπίθα, το όραμα, ο δεσμός. Κι όλο αυτό δεν έχει να κάνει με τη σχέση κόσμου – παικτών ή κόσμου – προπονητή. Εχει να κάνει ξεκάθαρα με τη σχέση κόσμου – ομάδας και διοίκησης. Κάποιοι έπαψαν να πιστεύουν πια. Εχασαν την ελπίδα τους μετά τα περυσινά, δηλαδή την καταστροφική επιλογή Τερίμ μετά τον Γιοβάνοβιτς. Κάποιοι άλλοι κουράστηκαν. Κάποιοι προτιμούν να ασχοληθούν μόνο με τον Επτάστερο πια. Τον Επτάστερο που στη διετία Γιοβάνοβιτς βρέθηκε στο ναδίρ – είχε παίξει κι αυτό τον ρόλο του…

Ο πήχης είχε μπει πολύ ψηλά από πρόπερσι. Η πορεία πρωταθλητισμού τη σεζόν που ο Παναθηναϊκός λόγω δεκάδων ποδοσφαιρικών και εξω-αγωνιστικών αιτιών έχασε τον τίτλο από την ΑΕΚ επανέφερε στον οπαδό του Τριφυλλιού το στόχο του πρωταθλήματος ως «σταθερό» κάθε σεζόν. Πλέον δεν είναι στόχος η οικονομική εξυγίανση. Ούτε η έξοδος στην Ευρώπη. Κι όταν, εδώ που τα λέμε, ο φίλος του Τριφυλλιού, βλέπει μια ομάδα με «αντίστοιχο» ή και κατώτερο μπάτζετ, να στηρίζει τον προπονητή της στα δύσκολα και τελικά να κατακτά τον τίτλο καθαρά με τον Μπράντον Τόμας, τον Σαμάτα, τον Σάστρε, τον Κεντζιόρα, τον Κουλιεράκη, τον Σβαμπ, τον Μεϊτέ και τέσσερις – πέντε παίκτες ανώτερου επιπέδου (Μπάμπα, Ζίφκοβιτς, Ντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ, είναι λογικό να κάνει τις συγκρίσεις. Με τη διοίκηση που απέλυσε τον προπονητή της τα Χριστούγεννα για να φέρει τον Τερίμ…

Δεν ξέρω αν το ΟΑΚΑ θα προσελκύσει περισσότερους – μακάρι για τον Παναθηναϊκό. Δεν ξέρω αν οι επόμενες μεταγραφές θα προσλκύσουν περισσότερους – μακάρι και πάλι. Ομως είναι δεδομένο ότι αυτή την περίοδο ο φίλος του Παναθηναϊκού στέλνει ένα μήνυμα. Δεν αναφερόμαστε στους οργανωμένους οπαδούς, αλλά στους υπόλοιπους. Ενα μήνυμα καθαρό, εξηγήσιμο, πικρό, αληθινό: όχι άλλα λάθη. Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχει βάλει περισσότερα από 100 εκατ. Ευρώ για το κλαμπ, όμως με τα δικά του σφάλματα από ένα σημείο και έπειτα (δηλαδή από το 2017, όταν το προηγούμενο «καθεστώς» στο ελληνικό ποδόσφαιρο γκρεμίστηκε) κατόρθωσε να μην επιτρέψει ακόμα και σε εξαιρετικές επιλογές ανθρώπων, να μην ευδοκιμήσουν: Ουζουνίδης, Νταμπίζας, Δώνης, Ιβάν.

Κατά τα λοιπά, πλέον… αποδεικνύεται και στην πράξη ότι ακόμα κι αν κάνει μεταγραφές ο Παναθηναϊκός πριν από τα παιχνίδια με τη Μπότεφ, με τους «παλιούς», τον Μαξίμοβιτς και τον Ινγκασον θα πάει σ’ αυτά τα δύο παιχνίδια.

Ο Παναθηναϊκός ήξερε από την άνοιξη ότι ο Μπερνάρ συμφώνησε με την Ατλέτικο Μινέιρο. Το είχε πει ο ίδιος. Γνώριζε από τον Ιούνιο ότι ο Παλάσιος έψαχνε προσφορά μεγαλύτερη από εκείνη που του είχε καταθέσει. Φτάσαμε στις 19 Ιουλίου, έξι μέρες πριν από την ευρωπαϊκή πρεμιέρα του, και εξτρέμ δεν έχει πάρει. Εχει πολλούς! Πάρα πολλούς! Μαντσίνι, Βέρμπιτς, Αϊτόρ, Λημνιό. Ομως ουδείς εξ’ αυτών δεν μπορεί να φτάσει στα γκολ και τις ασίστ των παικτών που αποχώρησαν. Και κάπως έτσι ο Αλόνσο προχωρά προς το παρόν με τον (καλό έως τώρα) Τζούρισιτς στο ένα «φτερό».

Αν, τουλάχιστον, πάρει παίκτη (έστω έναν, διότι δύο φαίνεται απίθανο χωρίς να διώξει πρωτίστως) που θα είναι έστω ισάξιος του Μπερνάρ ή του Παλάσιος, κάπως θα «γλυκάνει» την υπόθεση. Διότι όπως φάνηκε σχεδόν σε όλα τα φιλικά ματς, το σημαντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού αυτή την περίοδο δεν είναι αμυντικά. Κι ας έχει γίνει ο… χαμός με τον αριστερό μπακ. Εχει πολλούς και καλούς παίκτες στην αμυντική γραμμή του και στο «6». Το βασικό πρόβλημά του είναι στη δημιουργία και στην εκτέλεση, δεδομένης και της απουσίας του Ιωαννίδη. Γι΄αυτό, θα πρέπει να βασιστεί πολύ στα δύο ματς με τη Μπότεφ στους δυο ικανότατους επιθετικά ακραίους μπακ του: τον Μλαντένοβιτς και τον Βαγιαννίδη.

Πηγή: gazzetta.gr

 

Πιο χαρούμενος στον Παναθηναϊκό για Ίνγκασον είναι ο Αράο

Previous article

Σανό τέλος: Ο Ιβάν, ο Αλόνσο και η “μεγάλη” τσέπη του…. Αλαφούζου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.