0

Ο διεθνής εξτρέμ της Άουγκσμπουργκ και της εθνικής Ελβετίας, Ρούμπεν Βάργκας συνιστά μια άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση για τον Παναθηναϊκό, καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή από το «πάνω ράφι».

Οι εμφανίσεις του 25χρονου άσου στο Euro κατέδειξαν τον βαθμό στον οποίο μπορεί να προσφέρει, καθώς αν και δεξιοπόδαρος μπορεί να αγωνιστεί στην αριστερή πτέρυγα, αλλά και να χρησιμοποιηθεί πίσω από τον επιθετικό, κάτι που θα μπορούσε να δώσει επιπλέον λύσεις στον Ντιέγκο Αλόνσο.

Ο Βάργκας δεσμεύεται με συμβόλαιο στην Άουγκσμπουργκ μέχρι το καλοκαίρι του 2025. Στη γερμανική ομάδα αγωνίζεται από το 2019 έχοντας 151 συμμετοχές (146 συμμετοχές στην Bundesliga), 22 γκολ και 19 ασίστ.

Ο Άμπελ Μέσαρος, σκάουτ, αλλά Bundesliga expert στο RTL TV, σκιαγράφησε το προφίλ του Ρούμπεν Βάργκας.

«Ο Βάργκας από το 2018, την εποχή δηλαδή που αγωνιζόταν στη Λουκέρνη θεωρούνταν ως ένα συναρπαστικό ταλέντο με προοπτικές. Πρόκειται για έναν εκρηκτικό εξτρέμ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στην κόντρα επίθεση λόγω του διασκελισμού και των τρεξιμάτων του. Παράλληλα, έχει καλό κοντρόλ, μπορεί να απασχολήσει με το παιχνίδι του, τους αντίπαλους αμυντικούς, αλλά και να σκοράρει παίζοντας σε διάταξη 4-4-2 σε ρόμβο. Δεν θα έλεγα πως έφτασε στο peak της καριέρας του.

Ποτέ δεν ήταν ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής. Ήταν όμως ένας σταθερός παίκτης που δίχως να κάνει το μεγάλο ξέσπασμα στην καριέρα του θεωρείται ως ένα βασικό ‘γρανάζι’ στην Άουγκσμπουργκ. Οι εμφανίσεις του στο Euro της Γερμανίας με την Ελβετία ανέβασαν την χρηματιστηριακή αξία του. Ήταν πολύ καλός ειδικά στο ματς με την Ιταλία, καθώς σκόραρε, αλλά είχε και ασίστ, όντας ‘man of the match’. Επίσης στο Μουντιάλ του Κατάρ ήταν και στα τέσσερα παιχνίδια βασικός.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην ανήκει σε top 5 ευρωπαϊκή λίγκα, αλλά θεωρώ πως θα ταίριαζε στον Βάργκας. Δεν ξέρω αν αποχωρήσει ο Ιωαννίδης, αλλά θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σταρ της ελληνικής Super League. Πιθανότατα θα τα πήγαινε πολύ καλά. Δεν ξέρω λεπτομέρειες για τις επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, όμως ο Βάργκας είναι ποδοσφαιριστής που παίζει καλά στα μεγάλα παιχνίδια, ενώ δουλεύει πολύ σκληρά. Έχει άλλωστε χρόνια μπροστά του.

Ξέρεις τι μπορείς να περιμένεις αλλά δεν είναι μόνο τα 4-5 γκολ και οι ισάριθμες ασίστ που προσφέρει στην Bundesliga με την Άουγκσμπουργκ. Είναι μια καλή ιδέα για τον Παναθηναϊκό η απόκτηση του».

Σλόβαν: «Ετοιμάζουμε “δυνατές” κινήσεις – Δεν είναι μυστικό ότι θέλουμε τον Σπόραρ»

Previous article

Φάκελος Ιωαννίδης: Η ομάδα που προτιμά ο Παναθηναϊκός να τον δώσει και αυτή που θέλει ο ίδιος να πάει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.