0

Το «Τριφύλλι» θέλει να υλοποιήσει μια μεταγραφή για τα άκρα της επίθεσης και μια από τις περιπτώσεις που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο είναι αυτή του Ρουμπέν Βάργκας, 25χρονου Ελβετού που αγωνίζεται με την φανέλα της Άουγκσμπουργκ.

Ο δεξιοπόδαρος άσος συνηθίζει να αγωνίζεται στην αριστερή πτέρυγα, ώστε να μπορεί να συγκλίνει και να εκτελεί με ανάποδο πόδι, όμως έχει την ευχέρεια να παίξει φυσικά και δεξιά. Υπό συνθήκες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πίσω από τον επιθετικό, γεγονός που δίνει στον Ντιέγκο Αλόνσο αρκετά πλεονεκτήματα για την αξιοποίησή του.

Ο Ρουμπέν Βάργκας είναι το αγαπημένο παιδί όλων των προπονητών του. Συνάμα, σε μία απόλυτα πολυφυλετική χώρα, είναι ο ήρωας της διπλανής πόρτας. Όλοι έχουν κάποιο κοινό στοιχείο μαζί του.

Η καριέρα του ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Λουκέρνης, όπου πέρασε από όλα τα μικρά κλιμάκια και σταδιακά προωθήθηκε το 2017 στην πρώτη ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε για μια διετία. Σε αυτή κατέγραψε 58 συμμετοχές, με απολογισμό 12 γκολ και 13 ασίστ, ενώ στο βιογραφικό του υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και με τις Κ17, Κ18 και Κ21.

Το καλοκαίρι του 2019, ο Ελβετός -με Δομινικανές ρίζες- μεταγράφηκε στην Άουγκσμπουργκ έναντι 4 εκατ. ευρώ και έκτοτε έχει παίξει 151 φορές (146 συμμετοχές στην Bundesliga), έχοντας πετύχει παράλληλα 22 γκολ και μοιράσει 19 ασίστ.

Από το 2019 είναι και διεθνής με την Εθνική της χώρας του, έχοντας αγωνιστεί 48 φορές, μετρώντας 8 γκολ και 8 ασίστ. Στο Euro 2020 βρισκόταν στο ρόστερ της ομάδας του και πήρε χρόνο συμμετοχής σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια, ενώ πριν λίγες ημέρες είχε κομβικό ρόλο στην πορεία των Ελβετών στο Euro 2024. Κορυφαία του εμφάνιση ήταν το 2-0 επί της Ιταλίας για τους «16» της διοργάνωσης, όπου πέτυχε γκολ και μοίρασε ασίστ.

Συνολικά πρόκειται για έναν παίκτη που διακρίνεται για την τεχνική του, έχει ικανότητα να παίξει στο ένας με έναν και οι αριθμοί του (52 γκολ και 33 ασίστ σε 253 ματς) δείχνουν ότι αποτελεί πηγή κινδύνου για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Η περίπτωσή του πάντως δεν είναι καθόλου απλή, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2025 από την Άουγκσμπουργκ και η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 7.5 εκατ. ευρώ.

Δείτε τον εν δράσει:

 

 

Viral στις ΗΠΑ η ατάκα Αταμάν για τους Σέλτικς, οι Αμερικανοί ζητούν από το ΝΒΑ να γίνει τελικός!

Previous article

Ο Σακίλ Ο’Νιλ αναδημοσίευσε την… πρόκληση του Αταμάν στους Σέλτικς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.