0

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, αποκαλύφθηκε ότι ο Λεβαδειακός δεν κατέχει πλέον ποσοστό σε μια πιθανή πώληση του Ιωαννίδη μετά από συμφωνία Αλαφούζου-Κομπότη κάτι που δίνει τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ένα ποσό ρεκόρ για την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αναντίρρητα, η στάση μέχρι τώρα του τριφυλλιού μόνο διάθεση για πώληση δεν δείχνει.

Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το πώς έφτασε ως εδώ η συγκεκριμένη υπόθεση. Διότι ο Ιωαννίδης αποτελούσε μήλον της έριδος προ ετών όταν αγωνιζόταν στον Λεβαδειακό και όλες οι μεγάλες ομάδες της χώρας αντιλαμβάνονταν ότι ο 24χρονος επιθετικός είχε ανεκτίμητο ταβάνι.

Ο Ολυμπιακός και η Νότιγχαμ έστρωναν χαλί στον Λεβαδειακό, ο ΠΑΟΚ είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά ο Παναθηναϊκός εκμεταλλευόμενος την άριστη σχέση σε προσωπικό επίπεδο, πήρε τότε τον Ιωαννίδη με μια συμφωνία που μάλλον θα μείνει στην ιστορία: Τον αγόρασε καταβάλλοντας… μηδέν ευρώ!

Ουσιαστικά ο Λεβαδειακός επένδυσε πάνω σε ένα ποδοσφαιρικό asset γνωρίζοντας την αγορά και την ένδεια σε επιθετικούς και θεώρησε ότι στον Παναθηναϊκό θα είχε χώρο να δείξει το πλούσιο ταλέντο του.

Όπως κι έγινε. Ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε ούτε σεντ και σήμερα κεφαλαιοποιεί με τον μέγιστο δυνατό τρόπο την παρουσία του Ιωαννίδη. Έχει το βασικό «9» της Εθνικής ομάδας στο ρόστερ του, έναν ποδοσφαιριστή που διέλυσε σε προσωπικές μονομαχίες παίκτες επιπέδου Φαν Ντάικ και σήμερα δυο ομάδες με δεδομένη παρουσία σε ομίλους Champions League (Μπολόνια, Σπόρτινγκ) στήνουν χορό εκατομμυρίων μονομαχώντας για την απόκτησή του.

Το κυριότερο είναι ότι ο Παναθηναϊκός δε θα μοιραστεί με κανέναν μια πιθανή πώληση του στο μέλλον, αν φυσικά συμβεί αυτό, διότι όσο κάτω από τα ραντάρ πέρασε τότε η αγορά του έναντι μηδενικού ανταλλάγματος, άλλο τόσο επήλθε τώρα και συμφωνία κυρίων που δεν εμπλέκει τον Λεβαδειακό σε ποσοστά πώλησης.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει λάθη και λάθη σε μεταγραφικές περιόδους αλλά η απόκτηση Ιωαννίδη αποτελεί μια περίπτωση που θα μείνει στα βιβλία της ιστορίας για το πως μπορείς να πάρεις κάτι χωρίς να πληρώσεις και τρία καλοκαίρια μετά να έχεις ένα κεφάλαιο +25 εκατομμυρίων στα χέρια σου…

Με Ίνγκασον η αποστολή για το φιλικό με την Μακάμπι Νετάνια

Previous article

Το Super Car δώρο του Γιαννακόπουλου που έκανε Τούρμπο και κλείδωσε τον Ναν στην Ελλάδα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.