0

Ο Παναθηναϊκός του Μπακασέτα και του Μαξίμοβιτς, είναι σαφώς πιο ελκυστικός και ουσιαστικός, σε σχέση με αυτόν που είδαμε στα φιλικά στην Αυστρία.

Τα πόδια των παικτών είναι ακόμη βαριά. Και επειδή είδαμε δια ζώσης τα φιλικά προετοιμασίας, την ένταση με την οποία δούλεψε ο Αλόνσο την ομάδα, το θεωρώ μαθηματικά βέβαιο, ότι ο Παναθηναϊκός θα ανεβάσει στροφές με μεγάλο όπλο το επιθετικό πρέσινγκ.

Τα παιχνίδια δεν τα χάνεις με καλή άμυνα, αναφέρει ένα ποδοσφαιρικό απόφθεγμα. Όμως τους αντιπάλους τους κερδίζει σε κάθε περίπτωση η επίθεση. Ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί σημαντικά, αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Με προτεραιότητα στα εξτρέμ, ένα αριστερό μπακ και πολύ πιθανόν ένα στόπερ.

Η καλύτερη άμυνα και επίθεση στην κανονική διάρκεια του περυσινού πρωταθλήματος, αυτή των “πράσινων”, δεν δούλεψε ρολόι στα playoffs.

Κατά την ταπινή μου άποψη αν κάτι πρέπει να βελτιώσει ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή ενόψει προκριματικών – βάσει της εικόνας στα 4 φιλικά – είναι η επίθεση του. Αυτό μπορεί να συμβεί με συγκεκριμένους τρόπους. Αν ανεβάσουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες την απόδοση τους. Όπως για παράδειγμα, οι Τζούρισιτς, Μαντσίνι, Γερεμέγεφ.

Είτε με την προσθήκη ποιοτικών παικτών. Το “τριφύλλι” είναι προφανές θέλει εξτρέμ που θα πατάνε περιοχή, θα μοιράζουν ασίστ για γκολ και θα σκοράρουν τα ίδια αρκετά. Αυξάνοντας την επιθετική συνεισφορά τους. Φωνάζει για αυτό η ομάδα. Από “τα φτερά” της επίθεσης μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα. Να γίνει το τριφύλλι περισσότερο απρόβλεπτο. Προς αυτή την κατεύθυνση εξελίσσεται το μεταγραφικό σαφάρι.

Αν και είναι νωρίς θα το θέσω ως υποσημείωση. Αποτελεί καθαρά προσωπική άρα και υποκειμενική άποψη. Αφού κλείσει τα βασικά μέτωπα ο Παναθηναϊκός, ενδέχεται στην πορεία – θα το κρίνει ο Αλόνσο – να χρειαστεί και έναν αντι Μπερνάρ ως δεκάρι. Ρόλο που έχει αναλάβει ο Τζούρισιτς αυτή τη στιγμή. Παίζοντας αριστερά ενώ βγαίνει στον άξονα πίσω από το φορ. Ουσιαστικά, εκτός από τον Μπακασέτα – ο οποίος δεν μπορεί να τραβήξει όλο το κουπί δημιουργικά σε μια σεζόν – ο Παναθηναϊκός έχει μπακ απ τον Τζούρισιτς.

Ο Σέρβος είτε θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο που του αναλογεί στον άξονα (αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο) , είτε οι πράσινοι θα πρέπει μέχρι να τέλη Σεπτεμβρίου να ψάξουν ένα καθαρό δεκάρι! Είναι κι αυτό ένα από τα στοιχήματα του Ντιέγκο Αλόνσο, όχι το μόνο.

Πηγή: paopantou.gr

Euroleague: Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2024-2025!

Previous article

Δεν πάει πουθεΝΑΝ – Έδειξε το μέλλον του ο Αμερικανός γκαρντ! (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.