0

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του για την φανέλα του Παναθηναϊκού και μίλησε για τη νέα του ομάδα, τον Ντιέγκο Αλόνσο, αλλά και την δική του προσαρμογή.

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο χθεσινό φιλικό κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας στην Λεωφόρο, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 των Κυπρίων.

Ο Σέρβος αμυντικός μέσος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 64ο λεπτό στην θέση του Σένκεφελντ και πήγε στην φυσική του θέση με τον Αράο να μετατοπίζεται στα στόπερ. Οι φίλαθλοι του «τριφυλλιού» είχαν έτσι την πρώτη τους ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο παίκτη της ομάδας, ο οποίος μπορεί να υπέγραψε σ’ αυτήν από τον Γενάρη, αλλά λόγω και του Euro που συμμετείχε με την Σερβία, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών» στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας και στα πρώτα τρία φιλικά παιχνίδια που έδωσε εκεί.

Εκείνος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη από τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στην Λεωφόρο και χειροκροτήθηκε έντονα τόσο κατά την είσοδό του όσο και στην πρώτη του ενέργεια στο παιχνίδι. Μετά την ολοκλήρωση της παρθενικής του συμμετοχής παραχώρησε δηλώσεις όπου μίλησε για το νέο αυτό ξεκίνημα της καριέρας του.

Αρχικά μίλησε για τις εντυπώσεις που έχει από τη νέα του ομάδα, αν κι αυτές δεν είναι πολλές, εξαιτίας των λίγων ημερών που βρίσκεται μ’ αυτή λόγω της μεσολάβησης της συμμετοχής του στο Euro με την εθνική Σερβίας.

«Έχω μόλις τρεις προπονήσεις κι ένα παιχνίδι με την ομάδα, αλλά βλέπω ένα κλαμπ με ποιότητα, ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και ποιοτικό προπονητή. Γνωρίζω πως πρέπει να εργαστούμε σκληρά και να κάνουμε δουλειά υψηλού επιπέδου, πάντα όμως βήμα βήμα. Ξέρω πως είμαστε καλή ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να είμαστε καλοί στην Ευρώπη και να έχουμε ένα δυνατό ξεκίνημα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το νέο του προπονητή Ντιέγκο Αλόνσο, γνώριμό του από το περσινό σύντομο περάσμά του στην La Liga με την Σεβίλλη έκανε ειδική αναφορά τονίζοντας πως πρόκειται για έναν υπέροχο τεχνικό που ανέλαβε μία δύσκολη αποστολή στην Σεβίλλη, έχοντας και συνεχόμενα παιχνίδια, που ανέβαζαν ακόμα περισσότερο τον βαθμό δυσκολίας κι έτσι θεωρεί πως ήταν λίγο άτυχος στις συνθήκες που βρέθηκε εκεί.

«Βρέθηκε πέρυσι για ένα διάστημα στην Σεβίλλη, πήγε σε μία δύσκολη στιγμή. Η Σεβίλλη είναι μία μεγάλη ομάδα κι έχει ανάλογες ”υποχρεώσεις”, έπαιζαν ένα παιχνίδι κάθε τρεις μέρες. Ήταν λίγο άτυχος. Νομίζω ότι είναι ένας υπέροχος προπονητής και ελπίζω να έχουμε μία καλή σεζόν εδώ»

maksimovic_intime1.

Σε ερώτηση σχετικά με την φιλοσοφία που θέλει να περάσει στην ομάδα ο Ουρουγουανός τεχνικός και το κατά πόσο εκείνη ταιριάζει στον ίδιο και στα χαρακτηριστικά, εκείνος δεν θέλησε να βιαστεί και να πει μεγάλες κουβέντες τονίζοντας πως είναι ακόμη νωρίς για κείνον. Τόσο επειδή βρίσκεται μικρό διάστημα στην ομάδα και άρα δεν γνωρίζει καλά τα «θέλω» του προπονητή του, ούτε καν τους συμπαίκτες του, όσο κι επειδή κι εκείνος δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, έχοντας παίξει το τελευταίο του ματς ένα μήνα πριν.

«Για έναν νέο παίκτη είναι δύσκολο να αγωνιστεί στο πρώτο παιχνίδι, επειδή δεν γνωρίζει καλά τους συμπαίκτες του, τον προπονητή κλπ. Επίσης έπαιξα το τελευταίο μου παιχνίδι πριν ενάμιση μήνα οπότε δεν είμαι έτοιμος. Αλλά είπαμε βήμα βήμα. Χρειάζεται να μάθω πολλά, να δουλεύω σκληρά σε κάθε προπόνηση και να μάθω τον προπονητή του και τους συμπαίκτες μου».

Ανέφερε βέβαια πως η προσαρμογή του είναι ευκολότερη στην ομάδα αυτή, επειδή υπάρχουν αρκετοί παίκτες που μιλούν την γλώσσα του, αλλά πολλοί Ισπανοί, Βραζιλιάνοι και Αργεντίνοι, οι οποίοι μιλούν μία γλώσσα που γνώριζει εκείνος λόγω της πολυετούς θητείας του στην La Liga. Τόνισε δε την σημασία που έχει ο προπονητή της ομάδας, που είναι Ουρουγουανός, να μιλάει μία γλώσσα που καταλαβαίνει κι εκείνος.

«Ναι βέβαια, είναι πιο εύκολο για μένα, επειδή έχω αρκετούς παίκτες που μιλάνε την γλώσσα μου, αλλά και κάποιους Αργεντίνους, Ισπανούς και Βραζιλιάνους που εγώ μιλάω την δική τους. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ο προπονητής επίσης μιλάει ισπανικά. Έτσι για μένα ήταν αρκετά εύκολη η πρώτη εβδομάδα εδώ».

Σκανδιναβικό δίδυμο: Από την Εθνική Ισλανδίας στον Παναθηναϊκό!

Previous article

Euroleague: Αναλυτικά το πρόγραμμα της σεζόν 2024-2025!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.