0

Ο Παναθηναϊκός έχασε το Πρωτάθλημα της σεζόν 2022-23 στο… νήμα, έχοντας σημαντικά παράπονα από την διαιτησία του Νταμπάνοβιτς στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στα Play-Offs και έχοντας παίξει το κομβικό ματς με τον Ολυμπιακό με σχεδόν όλους τους παίκτες να έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κορωνοϊό.

Ο κόσμος πάντως έβλεπε ότι κάτι λειτουργούσε σωστά, διέκρινε την σταθερή βελτίωση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο τιμόνι και έτσι το περσινό καλοκαίρι έδειξε έμπρακτα την στήριξή του στους «πράσινους», έχοντας δυναμική παρουσία στην Λεωφόρο για τα φιλικά προετοιμασίας με την Χάποελ Μπερ Σεβά και την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Είχαν άλλωστε προηγηθεί μεταγραφές που «ζέσταναν» τους οπαδούς, όπως αυτές των Τζούρισιτς και Βιλένα (άσχετα με την απόδοση που είχαν μέσα στην σεζόν) και κάπως έτσι το «Τριφύλλι» έπαιξε μπροστά σε σχεδόν 5.000 φιλάθλους του κόντρα στους Ισραηλινούς, σε συνθήκες καύσωνα (14/7/2023) και σε κοινό περίπου 8.000 φιλάθλων στην «πρόβα τζενεράλε» με την Βαγιεκάνο (18/7/2023).

Ακόμα πιο εντυπωσιακά ήταν τα πράγματα στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας, αφού κόντρα στη Ντνίπρο ανακοινώθηκε sold-out, μετά και τη νίκη με 1-3 στην πρώτη αναμέτρηση. Sold-out ήταν φυσικά η Λεωφόρος και μια εβδομάδα αργότερα, στο πρώτο ματς με την Μαρσέιγ, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη και έθεσε τις βάσεις για την μεγάλη πρόκριση επί των Μασσαλών.

Η καλή δουλειά της ομάδας και οι δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις είχαν ως αποτέλεσμα στο ματς με την Μπράγκα για τα Play-Offs του Champions League ο Παναθηναϊκός να… γεμίσει και το ΟΑΚΑ, κόβοντας πάνω από 61.000 εισιτήρια, επίδοση που είχε πάρα πολλά χρόνια να πιάσει! Όσον αφορά την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, απέναντι στην Βιγιαρεάλ, το «Τριφύλλι» πούλησε πάνω από 57.000 εισιτήρια, κάνοντας ιστορικό ρεκόρ για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα στην διοργάνωση (περισσότερα ακόμα κι από το 3-2 επί της Ρόμα το 2010).

Η στήριξη των οπαδών του συλλόγου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, ενώ και εντός των συνόρων η Λεωφόρος ήταν συχνά (σχεδόν ή εντελώς) γεμάτη. Όλη αυτή η πορεία ωστόσο ανατράπηκε τον Δεκέμβριο, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να απομακρύνει τον Γιοβάνοβιτς (με την ομάδα μια… ανάσα από την κορυφή) και να φέρει τον Φατίχ Τερίμ. Ο Τούρκος τεχνικός έχασε τους παίκτες του και ως αποτέλεσμα η πορεία του Παναθηναϊκού ήταν καθοδική και τελικά αποτέλεσε κι ο ίδιος παρελθόν, για να έρθει η κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Κόντη στον πάγκο.

Ο φοβερός δεσμός που είχε δημιουργηθεί πάντως ανάμεσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τους φιλάθλους είχε «σπάσει» και τα όσα γίνονται αυτό το καλοκαίρι δεν βοήθησαν στο να δημιουργηθεί εκ νέου. Οι μεταγραφές καθυστερούν, το «σήριαλ» με Σάρι δεν είχε αίσιο τέλος, με αποτέλεσμα να έρθει ο Αλόνσο (που έχει αφήσει πάντως πολύ καλές εντυπώσεις έως τώρα), το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έγινε με… μισή ομάδα και κάπως έτσι στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους, κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, το «Τριφύλλι» βρέθηκε να παίζει μεταξύ συγγενών και φίλων, με 1.000 ή και λιγότερους φίλους στις εξέδρες.

Ίσως το καλό πρόσωπο που έδειξε ο Παναθηναϊκός να… θερμάνει λίγο τον κόσμο, όμως είναι σίγουρο πως για να αρχίζει και πάλι η κατάσταση να θυμίζει την εποχή Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να έρθει η ευρωπαϊκή πρόκριση επί Μπότεφ ή Μάριμπορ και η ομάδα να ενισχυθεί ποιοτικά, ώστε να δημιουργήσει ένα ρόστερ ικανό να διεκδικήσει τον τίτλο.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άλλωστε έχουν (από)δείξει πως όταν έχουν όραμα και βλέπουν ένα πλάνο που πραγματικά λειτουργεί, είναι ικανοί να αποτελέσουν τον… 12ο παίκτη της ομάδας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Βαριές κατηγορίες στους συλληφθέντες για τα επεισόδια, έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού

Previous article

Αν ο Αταμάν πει ότι ο… γάιδαρος πετάει, τότε… πετάει

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.