0

Σε αυτό το πρώτο φιλικό στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς βελτιωμένος κόντρα και στον πιο δυνατό αντίπαλο, που έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα. Όπως λέω σε κάθε φιλικό το ίδιο θα πω και τώρα. Το 3-1 δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει, ότι στο γήπεδο βγήκαν κάποια πράγματα, που δουλεύει ο Αλόνσο.

Πριν πάω στο αγωνιστικό θέμα θέλω να πω, ότι σε κανέναν μας δεν άρεσε αυτή η εικόνα της Λεωφόρου, στο πρώτο φιλικό της φετινής σεζόν. Το ματς είχε ελάχιστο κόσμο και δεν φταίει, ούτε η ζέστη, ούτε οι διακοπές, αλλά το γεγονός, ότι ο κόσμος έχει απογοητευτεί, έχει ξενερώσει. Υποχρέωση του Παναθηναϊκού, υποχρέωση του κλαμπ είναι να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο και αυτό θα γίνει μόνο αν δει μία ομάδα, που γουστάρει και μεταγραφές, που θα τον αλλάξουν επίπεδο. Η ομάδα χωρίς τον κόσμο της δεν μπορεί να πετύχει, όπως και καμία ομάδα στον κόσμο.

Σε όλα τα φιλικά, έτσι και σήμερα είδαμε το πρώτο και κύριο στοιχείο του Αλόνσο. Το πρέσινγκ, που το έκανε σε κάποιες στιγμές η ομάδα και απέδωσε. Ετσι μπήκε το πρώτο γκολ. Ο Βιλένα και ο Μπακασέτας έκαναν παγίδα στον αντίπαλό τους, έκλεψαν την μπάλα και στη συνέχεια της φάσης από σέντρα του Μαντσίνι και την απόκρουση από την άμυνα της ΑΕΚ η μπάλα έφθασε στον Μπάκα, που με ένα ωραίο σουτ έκανε το 1-0.

Δεύτερο στοιχείο του Αλόνσο, το άμεσο ποδόσφαιρο. Το είδαμε στο τρίτο υπέροχο γκολ πόσο γρήγορα βγήκε η ομάδα στο transition , η πάσα του Λημνιού, η εξαιρετική κίνηση και το υπέροχο πλασέ του Βαγιαννίδη. Το άμεσο ποδόσφαιρο το είδαμε και στο δοκάρι του Τζούρισιτς, όπου από ένα πλάγιο δεξιά στην άμυνα ο Παναθηναϊκός με πέντε πάσες, έφθασε έξω από την περιοχή.

Άλλο ένα στοιχείο, που θέλει να έχει ο Αλόνσο είναι να μπορεί να δημιουργεί καταστάσεις και σε σετ επιθέσεις και αυτό το είδαμε σε κάποιες στιγμές, όπου οι τελικές πάσες δεν ήταν καλές. Η καλύτερη στιγμή ήταν στο 4, όταν ο Παναθηναϊκός, άλλαξε17 πάσες , ο Μπακασέτας βρήκε τον Γερεμέγεφ εντός περιοχής, αλλά δεν πλάσαρε με την μία, έκανε το κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία.

Ο Μπακασέτας εκτός από τα δύο γκολ(το δεύτερο ήταν πραγματικά εκπληκτικό) ήταν μέσα και στο δοκάρι του Τζούρισιτς και στην ευκαιρία του Γερεμέγεφ στο 4. Στο πρώτο του φιλικό φέτος με την ομάδα ένας τόσο ποιοτικός παίκτης της άλλαξε εικόνα. Καταλαβαίνει κανείς, πόσο διαφορετική θα είναι η ομάδα με τον Ιωαννίδη και όταν θα έρθουν 4-5 παίκτες υψηλού επιπέδου.

Ο duracel Βαγιαννίδης συνεχίζει και τρέχει, όταν οι άλλοι… σταματούν και το είδαμε στο 85 τι κούρσα έκανε και τι γκολ έβαλε. Εξαιρετικός ήταν ο Αράο, ενώ θετικά μηνύματα έστειλε ο κεφάτος Αϊτόρ στο ένα τέταρτο, που αγωνίστηκε.

Ηταν φανερό επίσης, ότι η ομάδα είχε απόψε μεγαλύτερη φρεσκάδα από τα προηγούμενα φιλικά και είναι λογικό, διότι πλέον οι προπονήσεις είναι μονές και η ένταση έχει μειωθεί σε σχέση με την Αυστρία.

Επίσης είδαμε και αυτό που θέλει να κάνει ο Αλόνσο, όταν η ομάδα έχει την μπάλα. Τους δύο ακραίους του να κλείνουν προς τα μέσα και να δίνουν  χώρο στα μπακ. Είναι πράγματα, που τα δουλεύει ο Αλόνσο και θα τα δούμε στη συνέχεια.

Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι πολύ καλές μεταγραφές και να κάνει τα πάντα το κλάμπ να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο. Και φυσικά αποτελέσματα στα πρώτα επίσημα παιχνίδια, για να μπει η ομάδα στον όμιλο και να κερδίσει χρόνο και ηρεμία.

*Τιμιότατος ειδικά αμυντικά ο Κώτσιρας σαν αριστερό μπακ φαίνεται, ότι και φέτος θα είναι all around και όποτε παίζει θα δίνει και την ψυχή του για την ομάδα.

*Στην πρώτη του ο Μαξίμοβιτς δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα, αφού και ανέτοιμος είναι ακόμα και τώρα μαθαίνει την ομάδα. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρχουν παιχνίδια που μαζί με τον Αράο στα χαφ θα βοηθάνε πολύ και δεν θα αφήνουν να περνάνε οι πάσες, όταν ο Παναθηναϊκός θα χάνει την μπάλα. Μία τέτοια πέρασε σήμερα και μπήκε το γκολ της ΑΕΚ Λάρνακας. Στο υπόλοιπο ματς, πάντως ο Παναθηναϊκός ανταποκρίθηκε σωστά, όταν έχανε ψηλά την μπάλα.

Απογοητευτική η εικόνα στη Λεωφόρο – Ο κόσμος δεν πήγε στο ματς!

Previous article

Βαγιαννίδης: «Μπορούμε να φτάσουμε ψηλά, δεν είμαι ούτε στα μισά των δυνατοτήτων μου»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.