0

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε μία κακή εικόνα στο τρίτο και τελευταίο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους.

Το σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο δεν λειτούργησε καλά σε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού ενώ και σε ατομικό επίπεδο όλοι ήταν σε κακή κατάσταση, πιθανότατα προϊόν και της κόπωσης από το σκληρό πρόγραμμα προετοιμασίας εδώ και δύο εβδομάδες στο Σλάντμινγκ. Το Τριφύλλι με εξαίρεση την ευκαιρία του Γερεμέγεφ στην αρχή του αγώνα που προέκυψε από ένα κλέψιμο ψηλά, απογοήτευσε. Και στο αμυντικό τρανζίσιον με μεγάλες αποστάσεις και στη πίεση ψηλά που δεν λειτούργησε σε καλό επίπεδο και επιθετικά είτε στους χώρους είτε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Πολλά εύκολα λάθη, μηδαμινές συνεργασίες στα τελευταία μέτρα και γενικά μία εικόνα, ομάδας που θέλει πολύ δουλειά για να βγάλει στο χορτάρι τα ‘’θέλω’’ του νέου προπονητή.

Η κριτική για το αποψινό φιλικό δεν μπορεί να επεκταθεί περισσότερο, καθώς η ομάδα που είδαμε σήμερα δεν θα έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό που θα δούμε στα προσεχώς, όσον αφορά τους παίκτες της ενδεκάδας και όσους θα έρχονται από τον πάγκο. Η ενσωμάτωση του Μαξίμοβιτς, του Μπάλντοκ, του Τσέριν, του Σπόραρ, του Βέρμπιτς, του Μλαντένοβιτς, του Μπακασέτα που έμεινε εκτός λόγω ίωσης με Πάφο και Μπράουνσβάϊγκ και πάνω από όλα η επιστροφή του Φώτη Ιωαννίδη θα αυξήσουν την ποιότητα και τότε τα δείγματα που θα ληφθούν για την διαδικασία αλλαγής ποδοσφαιρικής ταυτότητας, θα έχουν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια. Είναι το προφανές πως με άλλα δεδομένα μιλάς όταν έχεις μία ενδεκάδα με όλους τους παραπάνω παίκτες διαθέσιμους και διαφορετικά με το αρχικό σχήμα. Τα φιλικά που ακολουθούν με ΑΕΚ Λάρνακας και η πρόβα τζενεράλε πριν τα παιχνίδια για τα προκριματικά του Europa League, θα μας δείξουν σε ποια κατάσταση θα οδηγηθεί ο Παναθηναϊκός στα πολύ σημαντικά επίσημα παιχνίδια που έρχονται.

Από κει και πέρα και ανεξάρτητα από την εικόνα του φιλικού, το κλαμπ οφείλει απέναντι στον εαυτό του να πατήσει… γκάζι στο μεταγραφικό κομμάτι και να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης ενόψει δεύτερου προκριματικού. Ναι, προφανώς έχει βάση το ‘’o σοβαρός Παναθηναϊκός περνάει την Μάριμπορ’’ αλλά στην Αυστρία θα έπρεπε να είχε έρθει και ο αριστερός μπακ και ο εξτρέμ, ώστε να έχουν προλάβει να αποκτήσουν καλό βαθμό επικοινωνίας και χημείας με την υπόλοιπη ομάδα. Αυτό δεν συνέβη και όσο περνούν οι ημέρες και το Τριφύλλι δεν προσθέτει περισσότερη ποιότητα στα άκρα του, τόσο δεν θα αυξάνει τις διαθέσιμες λύσεις και τις πιθανότητες να περάσει. Και ανεξάρτητα από το γεγονός πως η αγορά είναι δύσκολη λόγω του Euro, ο Παναθηναϊκός γνώριζε εδώ και πάρα πολύ καιρό πως και αριστερό μπακ και αριστερό εξτρέμ θα είχε ανάγκη αυτό το καλοκαίρι και άμεσα μετά την φυγή του Μπερνάρντ και του Χουάνκαρ.

Τα υπόλοιπα, να είμαστε καλά, εδώ θα είμαστε να τα πούμε, με τον Παναθηναϊκό να είναι υποχρεωμένος να φέρει δύο τοπ επιπέδου παίκτες(έχοντας φέρει ήδη έναν top τον Μαξίμοβιτς και έναν Έλληνα διεθνή, τον Μπάλντοκ) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…

 

Αποχώρησε τραυματίας από το φιλικό του Παναθηναϊκού ο Λημνιός – Η πρώτη εκτίμηση

Previous article

Ο Παναθηναϊκός θέλει πολλά πράγματα, έτσι δεν πάει πουθενά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.