0

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Βαρύς και ασήκωτος, δίχως ιδέες όταν είχε την κατοχή, με προβληματικές επιστροφές όταν χανόταν η μπάλα και με φανερή έλλειψη ποιότητας μεσοεπιθετικά, ο Παναθηναϊκός γνώρισε την πρώτη του φιλική ήττα στο τρίτο και τελευταίο ματς προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους (0-1), από την Αϊντραχτ Μπραουνσβάινγκ που αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Το τριφύλλι αγωνίστηκε ξανά με πάρα πολλές ελλείψεις, δίχως βασικούς φορ, εξτρέμ και χαφ, με συνέπεια η εικόνα της ομάδας να είναι ασύνδετη και δίχως την απαιτούμενη ποιότητα στη δημιουργία φάσεων, που ήταν κάτω του μηδενός.

Στα αξιοσημείωτα του σημερινού ματς περνάει επίσης το γεγονός ότι οι Γερμανοί έπαιξαν πολύ σκληρά, με συνέπεια να υπάρξει μπόλικος εκνευρισμός από τη στιγμή που επρόκειτο για ματς προετοιμασίας, ενώ ο διαιτητής αναγκάστηκε να βγάλει οκτώ κίτρινες κάρτες (!), παρότι φιλικό προετοιμασίας.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρέταξε ξανά τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-2-3-1, όπως και στα δύο προηγούμενα φιλικά επί αυστριακού εδάφους, διατηρώντας τον Κώτσιρα στο αριστερό άκρο της άμυνας στο πρώτο μισό του φιλικού ματς.

Ο πολυσύνθετος Ελληνας πλάγιος αμυντικός ήταν από τους διασωθέντες στο πρώτο ημίχρονο, μαζί με τον φουλ μπακ της δεξιάς πλευράς Βαγιαννίδη και τον Σένκεφελντ που λειτούργησε ως σκούπα στην καρδιά των μετόπισθεν.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο δεν έβγαλε συνεργασίες για να δημιουργηθούν υποσχόμενες ευκαιρίες, καθώς υπήρχαν πολλά θέματα δημιουργικά με το δίδυμο Ζέκα, Βιλένα να κάνει εύκολα λάθη και την Αϊντραχτ Μπραουνσβάιγκ να βγαίνει αρκετές φορές σε καταστάσεις τρανζίσιον.

Οι επιστροφές (αμυντικό τρανζίσιον), οι έλλειψη ιδεών στο σετ παιχνίδι και με κοινό παρονομαστή τα βαριά πόδια από την προετοιμασία συνέθεσαν μία κακή εικόνα από πλευράς θεάματος, δίχως ευκαιρίες.

Ο Ντραγκόφσκι ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Βαγιαννίδης, Κώτσιρας πλάγιοι μπακ και οι Σένκεφελντ και Αράο στο κέντρο των μετόπισθεν, με τον Λημνιό δεξιό χαφ, τον Μαντσίνι αριστερό και τους Ζέκα-Βιλένα στον άξονα, με τον Τζούρισιτς μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο και πίσω από τον Γερεμέγεφ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αλόνσο προέβη σε αλλαγές προσώπων με βάση την καταπόνηση, τοποθετώντας τον Φίκαϊ σε ρόλο αριστερό μπακ και τον Πέρεθ αντί του Βιλένα, ενώ ο Αϊτόρ μπήκε στο ματς στο 33’ αντί του Λημνιού που τραυματίστηκε και αποχώρησε.

Από τακτικής πλευράς προβλήματα στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκαν στο αμυντικό τρανζίσιον όταν η Αϊντραχτ έσπαγε το πρέσινγκ των πράσινων, ενώ οι απειλές προέκυψαν από στατικές φάσεις και δη από τα πόδια του Αϊτόρ (41’, 43’). Καμία εξ αυτών δεν ήταν κλασική ευκαιρία, ωστόσο, σε αντίθεση με τους Γερμανούς που κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 62’.

Χτυπώντας στο μεγαλύτερο πρόβλημα που φαινόταν, τις αργές επιστροφές του Παναθηναϊκού, η Αϊντραχτ Μπραουνσβάιγκ άνοιξε το σκορ με πολύ ωραίο αριστερό σουτ του Σανουσί Μπα σε κατάσταση αντεπίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Γερεμέγεφ στο 65’, μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Αϊτόρ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφ σάιντ του Αράο.

Στο 71’ ο Αλόνσο άλλαξε έξι παίκτες χρησιμοποιώντας αρκετούς πιτσιρικάδες, με το τριφύλλι να ολοκληρώνει μία ασύνδετη εικόνα και να παρουσιάζεται βαρύς κι ασήκωτος, χωρίς ποιότητα μεσοεπιθετικά, δίχως τα βασικά του φορ, εξτρέμ και χαφ.

Οι συνθέσεις των ομάδων. 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο / 4-2-3-1): Ντραγκόφσκι (46’ Λοντίγκιν), Βαγιαννίδης (46’ Φίκαϊ), Σένκεφελντ (72’ Κάτρης), Αράο (72’ Τσόκαϊ), Κώτσιρας (79’ Κυριόπουλος), Ζέκα (72’ Τρουιγέ), Βιλένα (46’ Πέρεθ), Λημνιός (33’ Αϊτόρ), Τζούρισιτς (72’ Νίκας), Μαντσίνι (72’ Μπρέγκου), Γερεμέγεφ (72’ Νταμπίζας).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ (Ντίνο Τοπμέλερ / 4-2-3-1):
Γκριλ, Ιβάνοφ (60’ Σανουσί Μπα), Τάουερ, Άμιν, Έλερς (60’ Μπίτσακσιτς), Σάντσες, Σανέ (60’ Κράουσε), Σουζούκι (60’ Φελίπε), Κόλερ, Ρέμπιγκερ, Γκόμες.

Ελλάδα – Σλοβενία 96-68: Πήρε παραμάζωμα τον Ντόνσιτς και την παρέα του!

Previous article

Νέα ονόματα για την επίθεση του Παναθηναϊκού: Ενδιαφέρον για Κουέγιο και Γκιρότι (Vids)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.