0

Κάθε καλοκαίρι τέτοια εποχή γίνεται η ίδια ιστορία. Κερδίζει μία ομάδα στα φιλικά και παίζει καλά; Ενθουσιασμός και υπερβολές, χάνει μία ομάδα και δεν παίζει καλά, ισοπέδωση και απογοήτευση. Θα το πω για άλλη μία φορά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου. Τα φιλικά δεν παίζουν κανένα ρόλο, είναι μόνο για τους προπονητές, τα επίσημα μετράνε.

Κατ’αρχάς να αρχίσουμε από τα βασικά. Αν πέταγε χθες ο Παναθηναϊκός μετά από δύο εβδομάδες προετοιμασίας θα ήταν πρόβλημα, όχι αβαντάζ. Και γενικά τις ομάδες που πετάνε το καλοκαίρι στα φιλικά τις βλέπει ο χειμώνας και γελάει…

Φυσικά και η γενική εικόνα του Παναθηναϊκού με την Πάφο δεν ήταν καλή δημιουργικά. Πριν προχωρήσω σε κάποια πράγματα που είδα με βάση αυτά, που δουλεύει ο Αλόνσο στην προπόνηση να θυμίσω ότι :

Από τον Παναθηναϊκό απουσίαζε ο καλύτερος παίκτης του Φώτης Ιωαννίδης, που μόνο με την παρουσία του αλλάζει κατά 50% την ομάδα δημιουργικά.

Δεν έπαιξε επίσης ένα μεγάλο του όπλο ο Τάσος Μπακασέτας, που ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην προθέρμανση.

Δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων και ο Αιτόρ, δεν έπαιξε ο ανέτοιμος Μπάλντογκ και απουσίαζαν ο καλύτερος του αμυντικός μέσος Μαξίμοβιτς και οι Μλαντένοβιτς, Τσέριν(από τα καλύτερά του χαφ), Σπόραρ, Βέρμπιτς. Χωρίς 9 παίκτες από το ρόστερ του και μάλιστα τους δύο καλύτερους έπαιξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Πάφο, που είναι δύο εβδομάδες πιο μπροστά στην προετοιμασία, αφού στις 11 Ιουλίου παίζει ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Αυτό ήταν ουσιαστικά το πρώτο φιλικό που βγάζεις κάποια συμπεράσματα.

ΤΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ: Φάνηκε ότι οι παίκτες πρέσαραν ψηλά με επιτυχία και από δύο τέτοια κλεψίματα της μπάλας έγινε η μεγάλη ευκαιρία του Γερεμέγεφ και η άλλη σημαντική ευκαιρία του Τσόκαι. Αυτό ο Αλόνσο, το «τρέχουμε και πρεσάρουμε σε όλο το γήπεδο» τους το περνάει και φυσικά, όσο περνάει ο καιρός θα έχει και μεγαλύτερη διάρκεια.

ΑΜΥΝΤΙΚΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ: Γενικά η εικόνα αμυντικά ήταν καλή με εξαίρεση δύο φάσεις που έβγαλε η Πάφος στο transition εκεί που θέλει δουλειά η ομάδα. Η συμπεριφορά της ομάδας όταν αμυνόταν ήταν καλή, ήταν τακτοποιημένη σωστά και είχε σωστές αλληλοκαλύψεις.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Εκεί δεν τα πήγε καλά η ομάδα. Δεν έκανε παρά μόνο δύο φάσεις, αλλά εκεί δεν είναι δικαιολογία, αλλά πραγματικότητα οι σοβαρές απουσίες. Ειδικά απέναντι στην οργανωμένη άμυνα της Πάφου ο Παναθηναϊκός ήταν ακίνδυνος και αυτό πιστεύω, ότι είναι και η έλλειψη ποιότητας στα εξτρέμ.

Είναι φανερό, ότι ο Αλόνσο έχει ένα πλάνο, το δουλεύει και θέλει χρόνο για να το δει να δουλεύει όπως θέλει. Μέχρι τότε έχει ανάγκη τα αποτελέσματα όχι στα φιλικά, αλλά στα επίσημα παιχνίδια και πρώτα από όλα στα προκριματικά του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Οσον αφορά τους παίκτες ακούραστος, σκύλος ήταν ο Βαγιαννίδης, που ήταν ο μόνος που έπαιξε σε όλο το ματς ήταν άψογος αμυντικά και με καλές επιθετικές προσπάθειες. Ο Λοντίγκιν στάθηκε μία χαρά και φάνηκε πιο έτοιμος από τον Ντραγκόφσκι, ο Αράο ήταν καλός και ο Μαντσίνι δημιούργησε καταστάσεις με κορυφαία την πάσα στον Γερεμέγεφ στην μεγάλη ευκαιρία. Από το 65 και μετά, που μπήκαν οι νέοι έδειξαν την ίδια μεγάλη διάθεση, αλλά μέχρι εκεί.

Αυτά για το πρώτο φιλικό. Από εδώ και πέρα η ομάδα όσο θα περνάνε οι ημέρες θα βελτιώνεται, αφού δεν θα είναι και τόσο βαριά τα πόδια των παικτών, που είναι επηρεασμένοι από τις σκληρές προπονήσεις

Ορεξάτος ο Τζούρισιτς, δείχνει πράγματα ο Νίκας

Previous article

Βαγιαννίδης: «Να πάρουμε το πρωτάθλημα κι ας βάλει άλλος το γκολ – Έτοιμοι στα ευρωπαϊκά ματς»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.