0

Το τριφύλλι έχει ως βασικό στόχο τον 32χρονο διεθνή Ελβετό άσο και παλεύει με αξιώσεις να τον ντύσει στα πράσινα. Ποια είναι τα δεδομένα για τον αριστεροπόδαρο πρώην άσο των Μπάγερν, Ιντερ και Λίβερπουλ.

Ο παίκτης-θρύλος της Εθνικής Ελβετίας, κάτοχος δύο Τσάμπιονς Λιγκ και ισάριθμων Παγκοσμίων Κυπέλλων Συλλόγων με τη Λίβερπουλ και την Μπάγερν, Σερντάν Σακίρι, αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής του γραμμής, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες του SDNA.

Ο 32χρονος αριστεροπόδαρος άσος, που βρίσκεται στην Γερμανία με την εθνική του ομάδα στο Euro 2024 και στο ματς απέναντι στη Σκοτία πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης, έχει τεράστια καριέρα στο παλμαρέ του, αλλά και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στο MLS και τους Σικάγο Φάιρ (οι ετήσιες απολαβές του ξεπερνούν τα 3,5 εκατ. ευρώ), με τους οποίους ολοκληρώνεται η σύμβασή του τον προσεχή Δεκέμβριο.

Στο Σικάγο πήγε με μεταγραφή ύψους 7 εκατ. ευρώ από τη Λιόν το 2022. Η γαλλική ομάδα τον είχε αποκτήσει από τη Λίβερπουλ το καλοκαίρι του 2021, ενώ οι κόκκινοι είχαν δαπανήσει κοντά στα 15 εκατ. ευρώ για τον εντάξουν στο δυναμικό τους από τη Στόουκ τον Ιούλιο του 2018.

Με καταγωγή από το Κόσοβο και αλβανικές ρίζες, ο Σακίρι ξεχωρίζει για τα ηγετικά του χαρακτηριστικά, την τεχνική του κατάρτιση και το φαρμακερό αριστερό του πόδι με το οποίο έχει σημειώσει ορισμένα εκπληκτικά γκολ στην, αν μη τι άλλο, πλούσια καριέρα του.

Εκανε το ξεπέταγμά του στη Βασιλεία, όπου αναδείχθηκε δύο σερί σεζόν παίκτης της χρονιάς στην Ελβετία και κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα.

Απ’ τη Βασιλεία μεταγράφηκε στην Μπάγερν με την οποία κατέκτησε ένα Τσάμπιονς Λιγκ, τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα Γερμανίας (12 εκατ. ευρώ κόστος μεταγραφής). Ακολούθησε η Ιντερ (15 εκατ. ευρώ κόστος μεταγραφής) και κατόπιν η Πρέμιερ Λιγκ και η Στόουκ Σίτι (17 εκατ. ευρώ κόστος μεταγραφής). Ακολούθησε η Λίβερπουλ όπου κατέκτησε το αγγλικό πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ και εν συνεχεία η Λιόν, πριν μεταβεί στο MLS.

Ο Παναθηναϊκός γνωρίζει ασφαλώς ότι ο δείκτης δυσκολίας είναι πολύ υψηλός, πλην όμως είναι αποφασισμένος να παλέψει με κάθε τρόπο την περίπτωσή του και να τον ντύσει στα πράσινα.

Η προσφορά του τριφυλλιού για διετές συμβόλαιο συνεργασίας είναι εφάμιλλη των χρημάτων που λαμβάνει στην Αμερική, ενώ η πλευρά του διεθνούς Ελβετού άσου δεν βλέπει αρνητικά την προοπτική να συνεχίσει την καριέρα του στους πράσινους. Αυτό που έχει ζητηθεί, ωστόσο, είναι να ολοκληρωθεί πρώτα η παρουσία της Ελβετίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα προκειμένου να πάρει με ηρεμία την απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός έχει κυκλώσει εδώ και καιρό την περίπτωση του Σακίρι τον οποίο προορίζει για την κάλυψη του κενού της αποχώρηση του Μπερνάρ, μια και στον Ελβετό άσο ταιριάζει γάντι ο ρόλος του «δεκαριού» που ξεκινάει τις προσπάθειές του από τα άκρα και κλείνει προς τα μέσα.

Οι πράσινοι αναζητούν δύο πλάγιους μεσοεπιθετικούς στο πλαίσιο της μεταγραφικής τους ενίσχυσης και ο Σακίρι αποτελεί τον διακαή πόθο για την κάλυψη της μίας εκ των δύο θέσεων.

 

Επιστρέφει στην ΠΑΕ η Αθηνά Μπαλωμένου ως β’ αντιπρόεδρος και νομική σύμβουλος

Previous article

Τα highlights της ισοπαλίας με την Πάφο (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.