0

Μετά τον δανεισμό του Λευτέρη Μαντζούκα και την αποχώρηση του Νίκου Χουγκάζ αναλύουμε τα δεδομένα για τον ελληνικό κορμό που θα έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR τη νέα χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει σε σημαντικό βαθμό συμπληρωμένο το «παζλ» του ρόστερ του για τη νέα σεζόν. Μετά και τη μεταγραφή του Λορέντζο Μπράουν, το μόνο που ουσιαστικά απομένει είναι μια ακόμα κίνηση στην «πράσινη» frontline για να έχει ο Εργκίν Αταμάν στα χέρια του την ομάδα που θέλει, ώστε να υπερασπιστεί τους τίτλους του σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία που σημείωσε το Τριφύλλι έχει το γεγονός ότι σχημάτισε έναν πολύ ισχυρό ελληνικό κορμό. Τον οποίο θα διατηρήσει και τη νέα χρονιά με ορισμένες διαφοροποιήσεις. Μετά τον δανεισμό του Λευτέρη Μαντζούκα στον Άρη ήρθε και η αναμενόμενη αποχώρηση του Νίκου Χουγκάζ, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός την σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες.

Ο Παναθηναϊκός είχε την οψιόν για να ανανέωσει το συμβόλαιο του 23χρονου φόργουορντ για έναν ακόμα χρόνο μέχρι σήμερα, αλλά ο Εργκίν Αταμάν αποφάσισε να μην το κάνει.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη αναλύουμε τα δεδομένα του ελληνικού κορμού, τον οποίο θα διαχειριστεί ο Εργκίν Αταμάν τη νέα σεζόν.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχουν 8 ενεργά συμβόλαια Ελλήνων παικτών, συν φυσικά αυτό του Μαντζούκα (μέχρι το καλοκαίρι του 2026). Οι Κώστας Σλούκας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Ντίνος Μήτογλου, Κώστας Αντετοκούνμπο και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν και παραμένουν μέλη του βασικού rotation, όπως και ο Δημήτρης Μωραΐτης, ο οποίος στις λίγες ευκαιρίες που πήρε έδειξε πως μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και δύο νεαροί και πολλοί ελπιδοφόροι παίκτες. Ο Νεοκλής Αβδάλας άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε ως δανεικός στην Καρδίτσα κι έκανε ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός. Ωστόσο, η περιφέρεια που έχει ο Παναθηναϊκός AKTOR δύσκολα θα του δώσει ευκαιρίες να πάρει χρόνο τη νέα σεζόν, οπότε είναι πολύ πιθανό να δοθεί και πάλι δανεικός, ενώ υπάρχουν και κάποιες φήμες πως ο 18χρονος γκαρντ σκέφτεται το κολλεγιακό μπάσκετ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ από την άλλη αναμένεται να αποτελέσει μέλος του ρόστερ της νέας σεζόν, εκτός απροόπτου. Ο Εργκίν Αταμάν του έδωσε ευκαιρίες προς το τέλος της σεζόν που ολοκληρώθηκε, ξεκινώντας τον μάλιστα και βασικό στο ματς του Top-6 με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο.

Ο 19χρονος φόργουορντ είχε πολύ καλή απόδοση και κέρδισε την αποθέωση από τον Τούρκο τεχνικό, ο οποίος είχε δηλώσει πως θα του δώσει περισσότερο χρόνο τη νέα χρονιά.

Μοναδική περίπτωση να αλλάξουν τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι να γίνει κάποια άλλη προσθήκη στο ελληνικό στοιχείο, ενδεχόμενο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες αυτή τη στιγμή. Όπως και να έχει, μέσα στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να έχουν πλήρη εικόνα για όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού AKTOR.

 

Ενας «μνηστήρας» λιγότερος για τον Παβόν!

Previous article

Ο χρόνος πιέζει για τις μεταγραφές

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.