0

Η κίνηση απόλυτης εμπιστοσύνης του Παναθηναϊκού προς τον Ντραγκόφσκι με την αλλαγή του συμβολαίου από 3ετές σε 4ετές, όταν υπήρξαν “σύννεφα” στη διαπραγμάτευση με την Σπέτσια και η μεγάλη επένδυση πάνω στον διεθνή Πολωνό γκολκίπερ

Απ’ την 19η Ιανουαρίου, όταν κι έκλεισε ως δανεικός απ’ την Σπέτσια για 6 μήνες με (αρχικά συμφωνημένη) οψιόν αγοράς στα 3,5 εκατ. ευρώ (συν 500.000 ευρώ ως μπόνους), ο Παναθηναϊκός είχε ενημερώσει την πλευρά του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι πως εφόσον προχωρούσε για την αγορά του αυτό το καλοκαίρι, η βάση της συμφωνίας τους θα αφορούσε 3ετές συμβόλαιο.

Τα ποσά μάλιστα (900.000 ευρώ καθαρά, συν μπόνους), είχαν αποτυπωθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές από τότε και είχε συμφωνηθεί να ξαναγίνει μία συνολική κουβέντα μετά το τέλος της περιόδου.

Στον Παναθηναϊκό είχαν αποφασίσει εδώ και αρκετό καιρό να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα με τον “Ντράγκο”, όχι μόνο γιατί έπιασε τα τρία πέναλτι στον ημιτελικό της φωτιάς με τον ΠΑΟΚ κι έστειλε το “τριφύλλι” στον τελικό του Κυπέλλου, το οποίο κατέκτησε στη συνέχεια, αλλά γιατί έβλεπαν στο πρόσωπό του τον γκολκίπερ πάνω στον οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για πολλά χρόνια, για να έχουν το… κεφάλι τους ήσυχο.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, ήξεραν πολύ καλά τι είδους γκολκίπερ είχαν στα χέρια τους όταν τον απέκτησαν ως δανεικό, γνωρίζοντας πως μόλις πριν από 4 χρόνια ο διεθνής Πολωνός άσος ήταν ένα απ’ τα πιο καυτά ονόματα στην Ιταλία και γινόταν χορός δεκάδων εκατομμυρίων γύρω απ’ το όνομά του, όμως η Φιορεντίνα δεν τον έδωσε ούτε στα 20 εκατ. ευρώ που της προσέφερε η Αταλάντα, ούτε στις ομάδες της Premier League που την προσέγγισαν.

Στην εκκίνηση των επαναδιαπραγματεύσεων με την Σπέτσια για το ύψος της οψιόν αγοράς του παίκτη, ο Παναθηναϊκός είχε εξαρχής “μαζί του” τον Ντραγκόφσκι, ο οποίος πίεζε με όλους τους τρόπους να υπάρξει deal, θέλοντας να παραμείνει στους “πράσινους”.

Όταν πριν από περίπου δύο εβδομάδες υπήρξαν… σύννεφα και διαφωνίες πάνω σε επιμέρους σημεία της διαπραγμάτευσης με την ιταλική ομάδα, ο Παναθηναϊκός μετέφερε προς την πλευρά του Ντραγκόφσκι μία καθησυχαστική σιγουριά πως το deal θα γινόταν, εντέλει. Κι εκεί για να δείξει ακριβώς προς τον ίδιο το πόσο πολύ τον ήθελε για να ποντάρει και να επενδύσει πάνω του, του ξεκαθάρισε πως η πρότασή του δεν θα αφορούσε πλέον συμβόλαιο 3, αλλά 4 ετών, περιβάλλοντάς τον με απόλυτη εμπιστοσύνη και δείχνοντάς του πως αυτός θα είναι το μέλλον της ομάδας στο Νο1. Και η εγγύηση μαζί με τον Γιούρι Λοντίγκιν κάτω απ’ τα γκολπόστ της ομάδας.

Κίνηση που μπορεί να μην… άλλαξε πολλά πράγματα στην ουσία και την εξέλιξη της μεταγραφής, αλλά ήταν πολύ σημαντική για τον ίδιο τον παίκτη, καθώς ο Παναθηναϊκός του έδειξε πίστη και την σταθερότητα που ήθελε και θέλει, μετά από ένα πολύ δύσκολο “φεγγάρι” στην καριέρα του.

Η διαπραγμάτευση με την Σπέτσια -που ήθελε ούτως ή άλλως να γλιτώσει το 1,1 εκατ. ευρώ με την εφορία που είχε για την επόμενη σεζόν με τον “Ντράγκο”- έβγαλε “λευκό καπνό” απ’ το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι τελικές λεπτομέρειες ρυθμίστηκαν κι ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του για την επόμενη τετραετία (στο μεγαλύτερο σε διάρκεια ενεργό συμβόλαιο που έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του) έναν γκολκίπερ ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση του για τα επόμενα χρόνια…

Φεύγει και ο Αθανασακόπουλος – Πηγαίνει σε ομάδα της Super League

Previous article

Οι δύο μεταγραφικές κινήσεις που καίνε τον Αλόνσο και οι πιθανότητες για τον Γιαννούλη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.