0

Οι τρομερές επιδόσεις του Τσέριν στο Euro 2024, η 6η θέση στους παίκτες με τα περισσότερα χιλιόμετρα στο τουρνουά και το νέο συμβόλαιο που του ετοιμάζει ο Παναθηναϊκός όταν επιστρέψει από τα γήπεδα της Γερμανίας.

Αν ξεχωρίζει ένας παίκτης σ’ αυτή την καλοκουρδισμένη σλοβενική “μηχανή” που έχει κλέψει (μαζί με τη Γεωργία) την παράσταση στο εφετινό Euro 2024, με μία υπέροχη (κι αήττητη) πορεία που έφερε τη Σλοβενία για πρώτη φορά στην ιστορία της στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης, δεν είναι άλλος απ’ τον Άνταμ Τσέριν.

Ναι, ο Μπένιαμιν Σέσκο είναι το μεγάλο αστέρι της ομάδας του Ματίας Κεκ, σίγουρα δεν θα προχωρούσαν οι Σλοβένοι πουθενά χωρίς τα γκολ των Κάρνιτσνικ και Γιάνζα, όμως εκείνος που κάνει τη διαφορά και προσφέρει την απαιτούμενη ισορροπία στη μεσαία γραμμή της σλοβενικής ομάδας, είναι ο κεντρικός μέσος του Παναθηναϊκού που πραγματοποιεί πολύ υψηλές “πτήσεις” στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αποκορύφωμα όλων τα όσα έκανε στο καθοριστικό παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των ομίλων με την Αγγλία, στο πολύτιμο 0-0 που χάρισε στη Σλοβενία τη μεγάλη πρόκριση στους “16” του τουρνουά.

Ο μέσος του Παναθηναϊκού έκανε τα… πάντα στον αγώνα με τα “τρία λιοντάρια” κερδίζοντας το βραβείο του MVP καθώς κατέγραψε:

  • 46 ενέργειες με την μπάλα, με 69% επιτυχία στις προσπάθειές του.
  • 25/35 εύστοχες πάσες (το υψηλότερο ποσοστό απ’ όλους τους συμπαίκτες του σ’ ένα ματς όπου οι Σλοβένοι πιέστηκαν πολύ).
  • 5/5 κερδισμένες μονομαχίες, 2 τάκλιν, 2 κλεψίματα, ένα κερδισμένο φάουλ και 3 απομακρύνσεις απ’ τη ζώνη άμυνας της ομάδας του, καλύπτοντας 11,8 χιλιόμετρα στο γήπεδο.

Αυτό το στοιχείο, δηλαδή τα χιλιόμετρα που καλύπτει ο Τσέριν μέσα στο γήπεδο, τον έχει οδηγήσει στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατηγορίας στο εφετινό Euro 2024, με το όνομά του να φιγουράρει στην 6η θέση!

Ο Τσέριν -που ειρήσθω εν παρόδω δεν έχει χάσει ούτε… δευτερόλεπτο στα 10 ματς των προκριματικών και στα 3 των ομίλων- μέτρησε στα τρία παιχνίδια του 3ου ομίλου απέναντι σε Δανία (1-1), Σερβία (1-1) και Αγγλία (0-0) συνολικά 35,21 χιλιόμετρα.

Με απλά λόγια είναι ένα απ’ τα μεγαλύτερα “μηχανάκια” της εφετινής διοργάνωσης, σε μία ξεχωριστή κατηγορία, όπου στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Ιλμπέρ Ραμαντάνι της Αλβανίας (37,51 χλμ) κι ακολουθούν πάνω απ’ τον Τσέριν, οι Νικολό Μπαρέλα (Ιταλία, 37,03 χλμ), Τόμας Σούτσεκ (Τσεχία, 37,01 χλμ), Κρίστιαν Ασλάνι (Αλβανία, 36,15 χλμ) και Αντράς Σάφερ (Ουγγαρία, 35,90 χλμ).

Από εκεί και πέρα την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Τσούφαλ (Τσεχία, 35,18 χλμ), Τζάκα (Ελβετία, 35,1 χλμ), Καστάνιε (Βέλγιο, 33,3 χλμ) και Καλαφιόρι (Ιταλία, 34,8 χλμ).

Ο Τσέριν ωστόσο, που έχει συνολικά 82,67% ποσοστό σε εύστοχες πάσες στο εφετινό τουρνουά, μαζί με τους Μπαρέλα, Τζάκα, Καστάνιε και Καλαφιόρι συνεχίζει και στα νοκ-άουτ και στον αγώνα με την Πορτογαλία την προσεχή Δευτέρα (1/7, 22:00 στη Φρανκφούρτη) θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει ακόμη περισσότερο (και) τη συγκεκριμένη επίδοση.

Στον δε Παναθηναϊκό -μολονότι θα αργήσουν να τον… δουν στην προετοιμασία της ομάδας- παρακολουθούν με ικανοποίηση τα επιτεύγματα του Τσέριν, βλέπουν την ποδοσφαιρική μετοχή του να ανεβαίνει ολοένα και πιο ψηλά αγώνα με τον αγώνα κι ετοιμάζουν στον 25χρονο Σλοβένο νέο συμβόλαιο με το που επιστρέψει απ’ το Euro 2024 και τις ολιγοήμερες διακοπές που θα πάρει.

Παρά τα… παιχνίδια του ατζέντη του Αμίρ Ρούζνιτς που είχαν δημιουργήσει έναν πολύ έντονο εκνευρισμό στους πράσινους, ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού για τον “Τσέρο” δεν αλλάζει. Θα του προσφερθεί επέκταση συμβολαίου έως το 2028 (το “τρέχων” λήγει το καλοκαίρι του 2026) με πολύ μεγάλη αύξηση στις αποδοχές του και με ξεκάθαρη διάθεση για να επενδύσουν ακόμη περισσότερο πάνω του.

Κι από εκεί και πέρα, εάν στην πορεία υπάρξουν (σοβαρές) προτάσεις κι όχι επιπέδου… Ντινάμο Ζάγκρεμπ (διόλου απίθανο με το τουρνουά που κάνει στη Γερμανία), ο όποιος ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει… αδρά. Όπως και για κάθε άλλον παίκτη του βασικού κορμού του Παναθηναϊκού.

Αυτές είναι οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Previous article

Νικολογιάννης: Ο Αλόνσο μπορεί με μεταγραφές υψηλού επιπέδου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.