0

Τέρμα πια το πήγαινε – έλα για τον Βραζιλιάνο…

Ακόμα και αν δεν ήξερες ποδόσφαιρο, ακόμα κι αν δεν είχες το ρεπορτάζ, αν έβλεπες το χτένισμα του Γουίλιαν Αράο, ήξερες σε ποια θέση θα παίξει.

Αν είχε το μαλλί κάτω, τότε ο ρόλος του θα ήταν στην μεσαία γραμμή. Αν το είχε πιασμένο, τότε η οδηγία ήταν να παίξει στο κέντρο της άμυνας.

Ο Βραζιλιάνος αποδείχθηκε ένα πασπαρτού για τον περσινό Παναθηναϊκό, τον βοήθησε πάρα πολύ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα.

Υποψήφιος MVP

Μετά τον Φώτη Ιωαννίδη, ο Αράο ήταν πιθανώς ο πολυτιμότερος παίκτης του περσινού Παναθηναϊκού. Ειδικά από την στιγμή που μετατέθηκε ως αριστερός στόπερ (μία θέση που κανείς δεν μπορούσε να παίξει μετά τον τραυματισμό του Μάγκνουσον), βοήθησε να απελευθερωθεί ο Γέντβαϊ και να κάνει το τριφύλλι να παίζει πολύ πιο ορθολογικά.

Στο ποδόσφαιρο, όμως, από κάθε επιλογή κάτι χάνεις και κάτι κερδίζεις. Η φυσική θέση του Αράο δεν είναι στο κέντρο της άμυνας. Παίζει εκεί αναγκαστικά. Ούτε του αρέσει, ούτε το προτιμά. Βγάζοντας τον Βραζιλιάνο από την φυσική του θέση, το τριφύλλι έχασε αυτά που μπορούσε να του δώσει στην μεσαία γραμμή και αυτό φάνηκε στην διάρκεια της σεζόν.

Οι σκέψεις του Αλόνσο

Αυτό, από ότι φαίνεται, πρόκειται να αλλάξει φέτος. Παρά την προσθήκη του Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού σχεδιάζει μία ομάδα με τον Γουίλιαν Αράο στην καρδιά της μεσαίας γραμμής και τον Σέρβο να λειτουργεί επικουρικά περισσότερο ως οκτάρι.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο θέλε να σταματήσει αυτό το πήγαινε – έλα για τον Βραζιλιάνο κάτι που τον έφθειρε, να τον μονιμοποιήσει στην θέση που του αρέσει και να φτιάξει πιο συμπαγείς δομές στην ομάδα του.

Με άλλα λόγια, δύσκολα θα δούμε ξανά το μαλλί του Βραζιλιάνου μαζεμένο, κάτι που βέβαια προϋποθέτει πιθανότατα την απόκτηση ενός ακόμα κεντρικού αμυντικού, αφού ο Μάγκνουσον προέρχεται από απουσία σχεδόν ενός έτους, ενώ ο Σένκεφελντ γίνεται τον Αύγουστο 33 ετών και προέρχεται από μία σεζόν απραξίας.

Θα ανανεώσει ο Τσέριν

Previous article

Δεν υπάρχει κανένα θέμα με Μπαρμπόσα και Ροντρίγκες -Έχει δείξει στον Γιαννούλη πόσο τον θέλει ο Παναθηναϊκός

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.