0

Αντρατζ Σπόραρ και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς ζουν το δικό τους όνειρο με την πρόκριση της Σλοβενίας στους «16» του Euro της Γερμανίας.

Οι δύο «πράσινοι» μετά την ισοπαλία-έπος με την Αγγλία, μίλησαν στην κάμερα του Gazzetta.gr από τη μικτή ζώνη του RheinEnergieSTADION.

Ο Σπόραρ σχολίασε αρχικά:

«Νιώθω πολύ καλά, είναι μια ιστορική μέρα για εμάς, ένας ιστορικός βαθμός απέναντι σε μια πολύ πολύ ομάδες, με σπουδαίους σούπερ σταρ, αλλά στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού καταφέραμε να τους απενεργοποιήσουμε. Ίσως να είχαν το πολύ δύο ευκαιρίες σε όλο το ματς. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε στα ίσια όλες τις ομάδες».

Το ταβάνι σας, πλέον, είναι ο ουρανός;

«Από τη στιγμή που περάσαμε τη φάση των ομίλων δεν μπορώ να σκεφτώ ότι το επόμενο ματς θα είναι το τελευταίο μας. Βέβαια θέλω να προχωρήσουμε αλλά θα έχουμε ξανά έναν σκληρό αντίπαλο. Θα τα δώσουμε όλα, θα πάμε παιχνίδι το παιχνίδι και θα δούμε που θα φτάσουμε».

Ποιος είναι ο στόχος σου με την Σλοβενία στο υπόλοιπο του τουρνουά αλλά και με τον Παναθηναϊκό για την επόμενη σεζόν;

«Αυτήν τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τη Σλοβενία, βιώνουμε τόσο έντονα συναισθήματα που θα ήταν παράλογο να σκεφτώ κάτι άλλο. Ειμαστε εδώ στη Γερμανία, θα μείνουμε εδώ και έχω πει στους οπαδούς μας ότι πρέπει να μείνουν λίγο παραπάνω. Ελπίζω να κάνουν λίγο παραπάνω διακοπές, θα κάνουμε τα πάντα για να μείνουμε εδώ όσο παραπάνω γίνεται».

Η… εισβολή του Βέρμπιτς, το πρήξιμο στο μάτι του Σπόραρ που δεν είναι τίποτα και τα… πράσινα μηνύματα

Σ’ αυτό το σημείο… εισέβαλε στη συνέντευξή μας κι ο Βέρμπιτς, με τους δύο «πράσινους» να απαντούν στο ποιοι συμπαίκτες τους τους έστειλαν μηνύματα.

Ο Βέρμπιτς εκεί είπε «ο Μλαντένοβιτς», με τον Σπόραρ να κάνει πλάκα και να απαντάει: «όχι, ο Μλαντένοβιτς είναι εκτός. Ο Φώτης (Ιωαννίδης) έστειλε μήνυμα, ο τεχνικός διευθυντής και πολλοί συμπαίκτες μας».

Ο κόσμος στη Σλοβενίας σάς αντιμετωπίζει ως ήρωες.

«Βεβαίως, πετύχαμε σπουδαία αποτελέσματα», τόνισε ο Βέρμπιτς με τον Σπόραρ να συμπληρώνει: «Τη νιώθουμε αυτήν την εκτίμηση, είναι αλήθεια» κι ο Βέρμπιτς τόνισε: «είναι η πρώτη φορά που περνάμε στη φάση των νοκ άουτ», με τον Σπόραρ να παίρνει τη σκυτάλη για να πει: «Θα δώσουμε τα πάντα για την εθνική ομάδα και τη χώρα μας».

Η Ελλάδα του 2004 είναι παράδειγμα για τη Σλοβενία; (γέλια)

«Ίσως», είπε ο Βέρμπιτς με τον Σπόραρ να τονίζει: «Θα δούμε, θα δούμε. Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε τη φάση των ομίλων. Κατά τη γνώμη μου είχαμε τον πιο δύσκολο όμιλο».

Αντρατζ, μάλλον αυτό στο μάτι σου δεν είναι κάτι σημαντικό σε σχέση μ’ αυτό που πετύχατε; (γέλια)

«Ποιο; Δεν βλέπω κάτι».

Όταν με το καλό τελειώσει αυτό το ταξίδι, ο στόχος με τον Παναθηναϊκό θα είναι το πρωτάθλημα;

«Τώρα αυτήν τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από την εθνική», τόνισε ο Σπόραρ, με τον Βέρμπιτς να έχει άλλη απάντηση: «Πάντα στόχος είναι το νταμπλ και τίποτα άλλο».

Οι δηλώσεις των Σπόραρ-Βέρμπιτς

 

Γουίλκινς για Παναθηναϊκό: «Συγχαρητήρια για το 7ο ευρωπαϊκό μας» (Vid)

Previous article

Ποιες ομάδες ψήφισαν Αλαφούζο και ποιες Μαρινάκη στη Super Lague

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.