0

Ο Ντιέγκο Αλόνσο το ξεκαθάρισε από χθες στους πράσινους: «Θα σας τρέξω πολύ» και ο λόγος του έγινε πράξη!

Το πρόγραμμα της Κυριακής ήταν πιο χαλαρό, αλλά χθες (24/6) οι στροφές ανέβηκαν, με τους συνεργάτες του Ουρουγουανού να μην αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους παίκτες του.

Ζητούσε συνεχώς συγκέντρωση, ένταση και επθετική άμυνα

«More focus», δηλαδή περισσότερη συγκέντρωση ζητούσε επιτακτικά στο κέντρο του ηλιόλουστου γηπέδου.

Ο καιρός σήμερα ήταν εξαιρετικός στο επίσης εξαιρετικό προπονητικό κέντρο όπου έχει καταλύσει το τριφύλλι. Το φώναξε και το τόνισε ο κόουτς, θέλει οι παίκτες του να δίνουν όλο τους το «είναι». Θύμιζε «άσκηση κομάντο», για να είμαστε ειλικρινείς, σε «διαβολοβδομάδα».

Μαζί με τους συνεργάτες του, σε όλη την προπόνηση ήταν πάνω από τα κεφάλια των παικτών και απαιτούσαν συνεχώς να βάζουν ένταση, ενώ έβαλε και τακτικές… πινελιές στο οικογενειακό διπλό. Ειδικά στο τέλος του συγκεκριμένου κομματιού, όπου δούλεψε στην συμπεριφορά της αμυντικής τετράδας.

Οι «πράσινοι» άρχισαν το ζέσταμα με λίγο τρέξιμο και ανέβασαν σταδιακά στροφές, δουλεύοντας με αντιστάσεις και σπριντ, με κεφαλιές, ενώ είχαν κόντρα τα λάστιχα.

Ο Ραϊμόντι, ο άμεσος συνεργάτης του Αλόνσο και οι υπόλοιποι βοηθοί φυσικής κατάστασης παρέπεμπαν σε… λοχίες στρατιωτικής εκπαίδευσης. Φώναζαν συνεχώς, με τους παίκτες να τρέχουν χωρίς ανάσα.

Υπό το βλέμμα Παπαδημητρίου και με Λοντίγκιν στα πιτς η προπόνηση

Την προπόνηση παρακολουθούσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου που βρίσκεται στην Αυστρία και ο Γιώργος Τζαβέλλας, που πρόσφατα ανέλαβε πόστο στην ομάδα. Από την άλλη ο Γιούρι Λοντίγκιν πάλι έμεινε στα πιτς, ώστε να διαχειριστεί το θέμα των ενοχλήσεων που έχει στη μέση του.

Από την αντίσταση στο τρέξιμο

Το αναφέρει ο τίτλος και έγινε πράξη. Ο κόουτς πριν περάσει στο κεντρικό κομμάτι του οικογενειακού διπλού, έβαλε τους παίκτες να παίξουν κορόιδο στα κόκκινα, με τρεις κύκλους και 2 παίκτες ανάμεσα. Με τη διαφορά ότι όταν έπιαναν την μπαλα, περνούσαν αυτόματα στον επόμενο κύκλο, όπου το αδιάκοπο…λιώσιμο συνεχιζόταν ακατάπαυστα.

Η ώρα του διπλού με… φουλ του πρέσινγκ και του τρανζίσιον

Σε δυο ομάδες χώρισε τους παίκτες ο 49χρονος Ουρουγουανός. Τους πορτοκαλί και τους πράσινους, με τα γκολ και τις ευκαιρίες να παιρνούν σε δεύτερη μοίρα.

Συγκεκριμένα οι δύο ομάδες ήταν:

Πορτοκαλί: Λίλο (Καρακασίδης), Γεντβάι, Τσόκαϊ, Βαγιαννίδης, Φικάι, Ρούμπεν, Νίκας, Βιλένα, Μαντσίνι, Μπρέγκου, Γερεμέγεφ.

Πράσινοι: Ξενόπουλος, Αράο, Σένκεφελντ, Κάτρης, Κυριόπουλος, Ζέκα, Τρουιγιέ, Τζούριτσιτς, Κρυπαράκος, Νταμπίζας.

Ο Ουρουγουανός έδειξε σχολαστικά τη διάθεση του για εκμάθηση sταματώντας την προπόνηση και ζητώντας συγκέντρωση επανειλημμένα από τους παίκτες, κυρίως για το πως πρέπει να πρεσάρει η ομάδα.

Όταν οι αμυντικοί κουβαλούσαν την μπάλα, σε χρόνο dt η αντίπαλη ομάδα ανέβαινε ψηλά, για να…σκάσει τον αντίπαλο. Τρέξιμο, τάκλιν, επιθετική άμυνα στο έπακρο είχε το μενού. Την ώρα που υπήρχε ανάπτυξη, έπρεπε οι κινήσεις να είναι άμεσες. Σα να…περνούσαν όλοι την μεσαία γραμμή και έπεφταν ολοταχώς πάνω στους αμυντικούς, προκειμένου να τους κάνουν την ζωή δύσκολη στην κυκλοφορία της μπάλας.

 

Η διαχείριση της αμυντικής τετράδας

Ο Αργεντινός, Ντιέγκο Γκάμπριελ Ραϊμόντι, πήρε την σκυτάλη. Στο τέλος κράτησε κάποιους παίκτες στο χλοοτάπητα. Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Φικάι απο τη μία και απέναντι οι Γεντβάϊ, Τσόκαϊ , Κάτρης και Ηλιόπουλος. με μπαλαντέρ τον Νταμπίζα.

Ο στόχος ένας. Αρμονικά σε κάθε επίθεση το κουαρτέτο της άμυνας έπρεπε να ανεβαίνει, αλλά το βασικό ήταν το αμυντικό τζανζίσιον. Ο βοηθός ζητούσε επίμονα να βρίσκονατι όλοι οι παίκτες στην ίδια ευθεία. Να επιστρέφουν μαζί, να ανεβαίνουν μαζί, αλλά ειδικά στο come back τσέκαρε την ευθεία υπό το πρίσμα του, ήθελε απόλυτη λειτουργικότητα και ταυτόχρονη κίνηση. Κοινός παρονομαστής ήταν ο αυτοματισμός. Βάση ήταν ο συγχρονισμός, στις μπαλιές που τρώει στην πλάτη η άμυνα ή στην κατά μέτωπο επίθεση.

ΥΓ: Οι Μάγκνουνσον και Πάλμερ Μπράουν έμειναν για αποφόρτιση στο γυμναστήριο.

Γκριγκόνις: «Θα είναι υπερομάδα ο Παναθηναϊκός, θα είμαστε στην κορυφή»

Previous article

Κώτσιρας και επίσημα έως το 2026

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.