0

Φουλ του επιθετικού πρέσινγκ με ανάκτηση και ανάπτυξη

Το πρωί γυμναστήριο, το βράδυ γήπεδο και δουλειά με την μπάλα για το «τριφύλλι» στην Αυστρία. Όμως το βασικό σκέλος ήταν το πρέσινγκ.

Αυτό που θέλει, που επιμένει, που ξεκαθάρισε – στην πρώτη του συνέντευξη τύπου – ότι θα εφαρμόσει ως βασική αρχή του, άρχισε να το δουλεύει πυρετωδώς ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Με ένταση ο 49χρονος ζητούσε επίμονα να ανέβουν ψηλά οι γραμμές και να πνίξουν σαν «θηλιά» τον αντίπαλο! Ιδιαίτερο βάρος έριξε στην ανάκτηση της μπάλας, αφού χαθεί.

Ο Αλόνσο εφάρμοσε και μια άσκηση ανάπτυξης ως «αλατοπίπερο» στην εκγύμναση των παικτών. Οι «πράσινοι» δούλεψαν λοιπόν και στην ανάπτυξη από τα μετόπισθεν, ενώ ο προπονητής τους έδωσε εντολή να τοποθετηθούν ανδρείκελα και να κινούνται ανάμεσα τους από τις πίσω πτέρυγες, μέχρι και το σημείο που ολοκλήρωναν τις φάσεις. Στόχος της συγκεκριμένης άσκησης ήταν να γίνουν πιο ρεαλιστικές οι επιθέσεις.

Μαθήματα σε Πάλμερ, Μάγκνουνσον και χαμόγελα

«Πιέστε» ήταν το μόνιμο μότο του Αλόνσο που θέλει να περάσει τις ιδέες του με το καλημέρα. Παράλληλα ζητούσε οι γραμμές να κινούνται αρμονικά.

Ιδιαίτερο μάθημα έκανε στην άμυνα, βάζοντας στο κέντρο της Μαγκνουνσον και Πάλμερ Μπράουν, οι οποίο πήραν μέρος σε κομμάτι της προπόνησης και όχι σε ολόκληρη. Αυτό έφερε χαμόγελα και ικανοποίηση σε ολόκληρη την ομάδα και ιδιαίτερα στο προπονητικό τιμ.
Ενόχληση ο Λοντίγκιν

Ο Γιούρι Λοντιγκιν ένιωσε ενόχληση στη μέση και προληπτικά έμεινε εκτός προπόνησης. Αύριο το μενού του Αλόνσο θα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση.

 

H αξέχαστη στιγμή του Τιάγκο Ρομάνο: Οι ευχές από τον Λίο Μέσι και τον Ντε Πολ για τα γενέθλια του! (Vid)

Previous article

Βόμβα Αταμάν στην Τουρκία: “Προσπαθούμε για μία πολύ σημαντική μεταγραφή στον Παναθηναϊκό”!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.