0

Αν η λέξη ηγέτης μπορούσε να αποτυπωθεί σε δυο μόνο παιχνίδια της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αυτά θα ήταν ο τελικός της Ευρωλίγκας και το Game 5 των τελικών της Basket League. Τα δυο πιο σημαντικά παιχνίδια όλης της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν… εκεί, παίρνοντας από το χέρι την ομάδα του και οδηγώντας τη στα δυο πιο σημαντικά τρόπαια της χρονιάς. Το ελληνικό πρωτάθλημα και την Εuroleague. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού με στατιστικά που δεν παραπέμπουν σε άνθρωπο αλλά σε… PlayStation έστειλε το τριφύλλι στην Γη της επαγγελίας.

Πριν τα πάρουμε ξεχωριστά ο Κώστας Σλούκας είχε 53 πόντους σε 54 λεπτά σε τελικό Ευρωλίγκας και Game 5 πρωταθλήματος που έκρινε τον τίτλο με 8/11 δίποντα, 8/9 τρίποντα! και 13/15 βολές. Ασύλληπτο!

Euroleague: Το ματς της… ζωής του κόντρα στην ασταμάτητη Ρεάλ

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο τελικό της Euroleague κόντρα στην ασταμάτητη Ρεάλ Μαδρίτη έδωσε πρώτος το έναυσμα για την ανατροπή. Ο αρχηγός του τριφυλλιού με ένα δύσκολο σουτ στο φινάλε του ημιχρόνου έκανε το σκορ 54-49, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που κατέκλεισε το γήπεδο στο Βερολίνο. Αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο Έλληνας με μαεστρική καθοδήγηση και απίστευτη ψυχραιμία στην εκτέλεση έφερε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε ο ίδιος και η ομάδα του. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε το μομέντουμ του αγώνα, έκανε την ανατροπή και έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης για 7η φορά στην ιστορία του.

Ο απολογισμός του Κώστα Σλούκα βγαλμένος από άλλο πλανήτη: 24 πόντοι (2/2δ. 4/4τρ. 8/9β.) 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ , 7 κερδισμένα φάουλ και 31 στο σύστημα αξιολόγησης. 

Βasket League: Η παραλίγο… 30άρα στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν

Πολλοί θα είπαν πως ο Σλούκας έκανε την εμφάνιση της καριέρας του στον τελικό της Ευρωλίγκα. Ωστόσο ο Έλληνας γκαρντ είχε και… γλυκό. Σε ένα πρωτάθλημα που θα μνημονεύεται για χρόνια για τον Παναθηναϊκό, ο αρχηγός των πρασίνων έπαιξε σχεδόν… μόνος του απέναντι στον Ολυμπιακό που έπαιζε τα… ρέστα του.

Ο Σλούκας σε ένα παιχνίδι που η μπάλα ζύγιζε τα…διπλάσια κιλά και λίγοι θα μπορούσαν να διαχειριστούν τέτοιες καταστάσεις μέτρησε: 29 πόντους (6/9δ. 4/5τρ. 5/6β.) 4 κερδισμένα φάουλ και 24 μόναδες στο σύστημα αξιολόγησης. 

Τελικός απολογισμός: 53 πόντοι σε 54 λεπτά συμμετοχής, 8/11 δίποντα, 8/9 τρίποντα και 13/15 βολές. Εμφανίσεις και στατιστικά που βλέπουμε μόνο στο… PlayStation.

Και η Γουέστ Χαμ στο “παιχνίδι” της διεκδίκησης του Ιωαννίδη!

Previous article

Στην Αθήνα ο Λορένζο Μπράουν: «Ήρθα για να πάρω αυτό που μου λείπει, το ευρωπαϊκό»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.