0

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ θέλει να πουλήσει τον Φώτη Ιωαννίδη – και οι λόγοι είναι πολλοί: αγωνιστικοί, εξω-αγωνιστικοί, επικοινωνιακοί, λόγοι που έχουν να κάνουν με το «χτίσιμο» της ομάδας της επόμενης μέρας γύρω από τον Ιωαννίδη.

Αν ήθελε να τον πουλήσει, θα το είχε ήδη κάνει: οι προτάσεις έχουν ξεκινήσει από τα 15 εκατομμύρια, έχουν φτάσει στα 25 και ο Φώτης είναι ακόμα εδώ. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι ο Φώτης Ιωαννίδης ΔΕΝ καίγεται να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Αν ήθελε να «φύγει τρέχοντας», θα πίεζε για κάποια από τις προτάσεις που έχουν φτάσει στον Παναθηναϊκό, από Πορτογαλία, Αγγλία, Ιταλία ή Γαλλία και θα είχε ήδη φύγει. Αλλά το ότι ούτε η ομάδα ούτε ο παίκτης έχουν καμία «κάψα» να γίνει αυτή η μεταγραφή, δεν σημαίνει κιόλας ότι δεν θα γίνει.

Αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε πάρει το Κύπελλο και δεν είχε βγει Ευρώπη, οι καταστάσεις θα ήταν οριακές και οι εξελίξεις διαφορετικές. Τώρα, με τον Παναθηναϊκό να έχει την ευκαιρία του να παίξει σε κάποιον ευρωπαϊκό όμιλο, είτε του Europa, είτε του Conference, τα δεδομένα είναι ελαφρώς καλύτερα. Δεν τρέχουν γυμνοί στους δρόμους οι οπαδοί της ομάδας από τη χαρά τους, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μια προσδοκία για τη σεζόν που ξεκινάει, ήρθε ο Αλόνσο που έχει στο «μενού» όχι μόνο το κυνήγι των εγχώριων τίτλων αλλά και την ευρωπαϊκή πρόκληση, οι παίκτες τους οποίους στοχεύει ο Παναθηναϊκός έχουν και το ευρωπαϊκό δέλεαρ. Για να το πούμε με λίγα και απλά λόγια, αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε βγει Ευρώπη, ο Ιωαννίδης θα είχε ήδη φύγει. Είναι ακόμα εδώ, διότι έχει δεθεί με την ομάδα, με τον κόσμο, διότι τα πράγματα που του αρέσουν φαντάζομαι ότι είναι περισσότερα απ’ αυτά που τον «χαλάνε», διότι θα του άρεσε να ηγηθεί της αντεπίθεσης της ομάδας και της προσπάθειας να επιστρέψει στο πρωτάθλημα. Αλλά το «φλερτ» που του γίνεται, έχει φτάσει στα όρια της «ποδοσφαιρικής παρενόχλησης»…Κι όπως λέει κι ένας (ζηλιάρης) φίλος μου, «αν μια γυναίκα τη φλερτάρουν δυο φορές τη μέρα, αυτό σημαίνει ότι σε έναν χρόνο, έχει 730 προτάσεις από άντρες. Και καμία δεν μπορεί να πει “όχι” 730 φορές, κάποια στιγμή θα τη χάσεις…»

Είναι πολλά τα λεφτά…

Είναι δεδομένο ότι αν ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να κρατήσει τον Ιωαννίδη, θα του προσφέρει ένα γενναιόδωρο και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο. Είναι επίσης σίγουρο, ότι οι ομάδες που ενδιαφέρονται για τον παίκτη, του προσφέρουν επίσης σημαντικά χρήματα. Ξεπερνώντας το κατά πόσον επιτρέπεται να μπαίνουν ομάδες σε διαπραγμάτευση με παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο, χωρίς την άδεια της ομάδας, ας υποθέσουμε ότι έχει γίνει «διερευνητική επαφή». Μόνο που οι ομάδες αυτές, όποιες κι αν είναι (Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Ίπσουιτς, Μπολόνια ή όποια άλλη έχει ακουστεί), πέρα από χρήματα, μπορούν να «προσφέρουν» ένα καλύτερο επίπεδο πρωταθλήματος, μια άλλη ποδοσφαιρική προοπτική, καλύτερες συνθήκες για να «ανθίσει» και να «λάμψει» ένας παίκτης, να ολοκληρωθεί ποδοσφαιρικά, ενδεχομένως να διεκδικήσει μια ακόμα καλύτερη μεταγραφή στο άμεσο μέλλον. Και αυτό, δεν μπορεί να το «ματσάρει» καμία ελληνική ομάδα, όσο ανταγωνιστικό κι αν είναι το ελληνικό πρωτάθλημα ή όσους πόντους κι αν κέρδισε το ποδόσφαιρό μας από το Conference που κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Ο Φώτης Ιωαννίδης, αποκτήθηκε πριν μερικά χρόνια για ένα ποσό κάτω από μισό εκατομμύριο ευρώ από τον Λεβαδειακό, ως ένα «άγουρο πρότζεκτ με μεγάλα περιθώρια εξέλιξης». Λίγο καιρό μετά, ο Παναθηναϊκός απέρριψε πρόταση από το MLS για 2,5 εκατομμύρια ευρώ και οι περισσότεροι είπαμε «μα καλά, τρελοί είναι; Γιατί δεν τον πουλάνε;» Όπως αποδείχθηκε, στη διοίκηση τότε είχαν απόλυτο δίκιο που δεν τον πούλησαν κι όλοι εμείς ήμασταν λάθος: πρώτα ήρθε η αγωνιστική του εκτόξευση, η οποία πλέον συνοδεύεται από την οικονομική. Και είναι τόσα πολλά τα χρήματα πλέον, για ένα παιδί που αποκτήθηκε με «ψίχουλα», ο οποίος παίζει σε μια ομάδα που δεν συνηθίζει να πουλάει τόσο ακριβά, που δεν έχει να παρουσιάσει μια μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία ή πορεία τα τελευταία χρόνια, που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν υπάρχει κάποιος τρόπος να παραμείνει ο Ιωαννίδης στον Παναθηναϊκό αυτό το καλοκαίρι – εγώ προσωπικά το βλέπω σχεδόν απίθανο.

Πλέον η μπάλα είναι στην πλευρά του Φώτη

Αν με ρώταγε κάποιος τι θα ήθελα να γίνει, θα έλεγα να μείνει για πάντα ο Φώτης στον Παναθηναϊκό, να γίνει σημαία, σύμβολο, να πανηγυρίσει τίτλους, να συνδέσει το όνομά του με την Ιστορία της ομάδας. Μόνο που αυτές οι σκέψεις, μοιάζουν όχι μόνο ρομαντικές τη σήμερον ημέρα, αλλά και πολύ «παλιακές»: δεν ταιριάζουν με τη σημερινή εποχή που συνδέεται αποκλειστικά με τα χρήματα.

Ο Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές ότι δεν θέλει να πουλήσει τον Ιωαννίδη. Όσο όμως ανεβαίνουν τα ποσά, δεν γίνεται να κλείνει συνέχεια το τηλέφωνο – τουλάχιστον θα καθίσει να ακούσει τι δίνουν οι ενδιαφερόμενοι. Οπότε αυτή τη στιγμή η απόφαση είναι του παίκτη: αν ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του κάπου αλλού, αν «ψηθεί» από αυτά που θα ακούσει από Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία ή Ολλανδία μεριά και η πρόταση που θα έρθει ικανοποιεί την ομάδα, τότε θα τη συζητήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και θα καταλήξουν. Το τι θα σημάνει αυτό για τον Παναθηναϊκό, θα το συζητήσουμε στην ώρα του, αν και εφόσον ο Φώτης Ιωαννίδης φύγει από τον Παναθηναϊκό, με ηρεμία, καθαρό μυαλό και 25 εκατομμύρια ευρώ διαθέσιμα για μεταγραφές.

Εκτός για τουλάχιστον έναν μήνα ο Σλούκας

Previous article

Μπαρτζώκας: «Ο Γιαννακόπουλος έβγαλε λογύδριο και μετά έκανε επίθεση στους διαιτητές – Απαράδεκτα όσα είπε ο Σλούκας για τους προέδρους»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.