0

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν αφήνει φίλους και… εχθρούς στην ησυχία τους και ο Λορέντζο Μπράουν «πιάνει» ΟΑΚΑ στην καλύτερη και πιο ώριμη στιγμή της καριέρας του καθιστώντας την «πράσινη» περιφέρεια… πυραυλοκίνητη.

Αυτό που κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει προηγούμενο. Ακόμα δεν έχει κατακάτσει η σκόνη από την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού στο Βερολίνο, ακόμα δεν έχουν συνέλθει παίκτες και φίλαθλοι από την μυθική ανατροπή επί του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος στην Ελλάδα και ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού» ρίχνει μία ακόμα «βόμβα».

Νωρίς το πρωί της 19ης Ιουνίου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε μέσω των social media τη συμφωνία των πρωταθλητών Ευρώπης με τον Λορέντζο Μπράουν. Έναν εκ των κορυφαίων παικτών της Ευρώπης στη θέση του, που μπορεί να κάνει πάρα πολλές δουλειές σε άμυνα και επίθεση και μπορεί να κάνει… παππάδες μαζί με όλους τους συμπαίκτες του, καθιστώντας τους όλους ευτυχισμένους.

Πάμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά τους…

Από τη στιγμή που ήταν κοινό μυστικό πως ο Λούκα Βιλντόζα θα αποτελούσε παρελθόν για την ομάδα του «τριφυλλιού» (μιας και ο Αργεντινός παίκτης δε μπόρεσε να «δέσει» με τους «πράσινους») οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έβαλαν μπροστά να βρουν τον αντικαταστάτη του.

Και ο Εργκίν Αταμάν είχε έναν και μόνο παίκτη στο μυαλό του. Τον Λορέντζο Μπράουν. Ο Αμερικανός με το ισπανικό διαβατήριο είχε καταθέσει τα… διαπιστευτήριά του στον Παναθηναϊκό και τον Τούρκο τεχνικό λίαν προσφάτως (στις αναμετρήσεις του «τριφυλλιού» με τη Μακάμπι για τα playoffs της Euroleague) και ο Αταμάν έβλέπε μπροστά του αυτό που… ερχόταν.

Κάντε το εικόνα. Ο Παναθηναϊκός την νέα σεζόν θα έχει στην περιφέρειά του τους: Λορέντζο Μπράουν, Κώστα Σλούκα, Τζέριαν Γκραντ και Κέντρικ Ναν. Τέσσερις παίκτες «πολυεργαλεία», τέσσερις παίκτες που μπορούν να κάνουν τα πάντα, τέσσερις παίκτες με ατελείωτα κιλά… εμπειρίας. Ο Παναθηναϊκός, δίχως καμία υπερβολή, αυτή τη στιγμή διαθέτει την καλύτερη περιφερειακή γραμμή στην Ευρώπη και ακόμα είμαστε στις 19 Ιουνίου. Ακόμα είμαστε στην πρώτη (ή τέταρτη αν θέλετε) μεταγραφή της ομάδας.

Ο Λορέντζο Μπράουν έρχεται στην Ελλάδα και το ΟΑΚΑ στην καλύτερη και πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του. Ο νατουραλιζέ παίκτης τα προηγούμενα χρόνια πραγματοποίησε φανταστικές σεζόν. Από το ξεκίνημά του με τον Ερυθρό Αστέρα (που στην «παρθενική» του σεζόν στη διοργάνωση είχε σε 27 αγώνες είχε κατά μέσο όρο από 12,3 πόντους με 3,3 ριμπάουντ και 4,6 ασίστ) μέχρι τις σεζόν με τη Φενέρ, την Ούνιξ και το… αποκορύφωμα, τη φετινή με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όντας ο κορυφαίος παίκτης των Ισραηλινών και ο «ιθύνων» νους της ομάδας που πάλεψε στα ίσια κόντρα στους πρωταθλητές Ευρώπης και έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην άκρως επιτυχημένη σεζόν της ομάδας του Όντεντ Κάτας.

«Διψασμένος» και αποφασισμένος να πετύχει όσα δεν έχει καταφέρει

Πλέον, ο Μπράουν είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο ολοκληρωμένους περιφερειακούς της Euroleague. Στα χέρια του Αταμάν και στο πλευρό των κορυφαίων (νέων) συμπαικτών του είναι δεδομένο ότι μπορεί να «εκτινάξει» την καριέρα του και τις μετοχές του στο «χρηματιστήριο» της Euroleague, με την καριέρα του να φτάνει στο απόγειό της. Έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, έχει δείξει ότι μπορεί να πετύχει αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να του το προσφέρει μόνο ο Παναθηναϊκός.

Μία ακόμα κίνηση «ματ» του Γιαννακόπουλου που τους άφησε όλους στα…κρύα του λουτρού

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε μόνος του στο παιχνίδι της απόκτησης του Λορέντζο Μπράουν. Του παίκτη που δεσμευόταν με συμβόλαιο για μία ακόμα χρόνια με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Όμως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και οι συνεργάτες του με «χειρουργικές» κινήσεις, κάτω από άκρα μυστικότητα, κατάφεραν να αποσπάσουν το «ναι» του παίκτη, να τα βρουν σε όλα με την Μακάμπι και να πραγματοποιήσουν μία από τις κορυφαίες μεταγραφές του καλοκαιριού που διανύουμε.

Ο Ολυμπιακός, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μερικές από τις ομάδες που ήθελαν να κάνουν δικό τους τον παίκτη του Παναθηναϊκού, αλλά οι «πράσινοι» έχουν μπει πλέον σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση από αυτή που… βιώσαν το προηγούμενο καλοκαίρι. Πλέον είναι εκείνοι οι «άρχοντες» του παιχνιδιού. Δεν ψάχνουν για 10 μεταγραφές, δεν πρέπει να κάνουν ή να δώσουν το κάτι (ή το πολύ) παραπάνω για να πείσουν παίκτες εγνωσμένης αξίας να φορέσουν τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός αποτελεί την μπασκετική «Ιθάκη» όλων των μεγάλων παικτών της Ευρώπης που θέλουν να έρθουν στο νέο ΟΑΚΑ για να ζήσουν από κοντά την μοναδική ατμόσφαιρα των φίλων του «τριφυλλιού» και να παλέψουν όλοι μαζί για την κατάκτηση του 8ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Όμως, δυστυχώς γι αυτούς οι θέσεις που απομένουν για να «κλείσει» το ρόστερ είναι ελάχιστες. Ο Λορέντζο Μπράουν αποτελεί την… τέταρτη μεταγραφή. Ναι. Καλά διαβάσατε. Μετά τους Τζέριαν Γκραντ, Μάριους Γκριγκόνις και Κέντρικ Ναν (οι οποίοι στο τέλος της σεζόν δεν είχαν συμβόλαιο και οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» φρόντισαν να «κλείσουν» από νωρίς αυτές τις υποθέσεις)  ήρθε και η ώρα του Λορέντζο Μπράουν.

Και έπεται συνέχεια…

Ο Αλόνσο θέλει τον Αράο “κολώνα” στο “6”!

Previous article

Η απορία του Ιωαννίδη για το «που θα κλείσω σήμερα;»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.