0

Το πλάνο του Ντιέγκο Αλόνσο για τον Γουίλιαν Αράο περιλαμβάνει την παρουσία του μόνο στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς, ενώ την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός θέλει να προχωρήσει σε επέκταση της συνεργασίας τους.

Θα έχει σημαντικές διαφοροποιήσεις ο Παναθηναϊκός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Κι ο ίδιος ο Ντιέγκο Αλόνσο “φωτογράφισε” τα τρία βασικά σημεία της φιλοσοφίας του κατά την επίσημη παρουσίασή του την περασμένη Τετάρτη (12/6), εστιάζοντας σε ένταση, πίεση ψηλά και κάθετο ποδόσφαιρο.

Κι εσωτερικά όμως, ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει καταλήξει σε συγκεκριμένα πράγματα, έχοντας αποκτήσει πολύ καλή γνώση του ρόστερ της ομάδας τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως είπε κι ο ίδιος άλλωστε, έχει δει όλα (!) τα παιχνίδια των “πράσινων” στη σεζόν που ολοκληρώθηκε -και με Ιβάν Γιοβάνοβιτς και με Φατίχ Τερίμ (θα έβλεπε live και τον τελικό του Κυπέλλου εάν δεν ήταν κεκλεισμένων των θυρών)- κι έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη σχεδόν για όλα.

Σίγουρα, έχει διαφορά το να παρακολουθεί κανείς αγώνες στο βίντεο και είναι πολύ διαφορετική η καθημερινή “τριβή” με μία ομάδα και σαφώς και θα έχει την ευκαιρία να δει κάποια πράγματα ακόμη πιο καθαρά μέσα απ’ τις προπονήσεις που ξεκινούν την Τετάρτη (19/6). Όμως ο ίδιος έχει πάρει ήδη κάποιες αποφάσεις. Μία εξ αυτών αφορά τον Γουίλιαν Αράο και τη θέση του μέσα στο γήπεδο. Ο Αλόνσο θέλει να βάλει ένα τέλος σ’ αυτό το ατελείωτο μπρος-πίσω, χαφ-στόπερ που γινόταν πέρσι με τον Βραζιλιάνο άσο, ο οποίος έκλεισε τη σεζόν που ολοκληρώθηκε με 45 συμμετοχές, 3 γκολ και 4 ασίστ.

Για τον 49χρονο τεχνικό ο Αράο είναι παίκτης που θα παίξει στο “6” και… τέλος. Και για να βγει απ’ τον άξονα της μεσαίας γραμμής και να επιστρέψει στα μετόπισθεν, θα πρέπει να είναι πολύ ειδική η συνθήκη και να απουσιάζουν λόγω τιμωριών ή τραυματισμών όλοι οι στόπερ.

Ο Αλόνσο θεωρεί τον Αράο κομβικό, παίκτη “κολώνα” για την ομάδα της επόμενης σεζόν και μαζί με τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς -μόλις ο Σέρβος ενταχθεί στην ομάδα μετά το Euro 2024- θέλει να δημιουργήσει έναν πολύ aggressive και δυναμικό άξονα στη μεσαία γραμμή των “πράσινων”. Ποντάροντας στην εμπειρία του, στην ένταση που βγάζει στο γήπεδο, στο επιθετικό μαρκάρισμά του και στην ικανότητά του να ανακτά την μπάλα, προσφέροντας ασφάλεια μπροστά απ’ την αμυντική γραμμή.

Από εκεί και πέρα, σε ότι αφορά τον Αράο, είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό οι “πράσινοι” είχαν σοβαρές σκέψεις για να προχωρήσουν σε πρόωρη επέκταση της συνεργασίας τους. Το συμβόλαιο που υπέγραψε τον περασμένο Αύγουστο ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2025, το τελευταίο διάστημα υπήρξαν “Σειρήνες” κι απ’ τη Βραζιλία δεδομένου του κομβικού ρόλου που έχει πλέον στην ομάδα, στον Παναθηναϊκό θέλουν να τελειώνουν από νωρίς κάθε θέμα και να τον δέσουν για την επόμενη διετία.

Για το συγκεκριμένο θέμα δε είναι εξαρχής ενήμερος κι ο Αλόνσο και είναι απόλυτα θετικός…

Παπαπέτρου: «Πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα της καρδιάς του»

Previous article

Ο Γιαννακόπουλος «τρελαίνει» την Ευρώπη, ο Μπράουν θα «τρελάνει» το ΟΑΚΑ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.