0

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έφτασε μέχρι το τέλος της διαδρομής ανεβαίνοντας στην κορυφή της Ευρώπης και όπως είναι φυσιολογικό άπαντες μιλούν για το μεγάλο κατόρθωμα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν.

Η Ευρωλίγκα ξεκίνησε τα αφιερώματα στους “πράσινους” από τη στήλη «Tribute to the Champs» με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να έχει την τιμητική του.

Το επίσημο σάιτ της διοργάνωσης, επίσης, μίλησε για το γεγονός πως ο διεθνής φόργουορντ κατέκτησε την πρώτη του Ευρωλίγκα, και μάλιστα το έκανε με την ομάδα που υποστήριζε από μικρός.

Αναλυτικά όσα γράφει η Euroleague:

«Δεν συμβαίνει συχνά ένας παίκτης να κερδίζει την EuroLeague με τον αγαπημένο του σύλλογο και να συνεισφέρει σημαντικά ενώ το κάνει. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Αλλά η ιστορία του δεν έμοιαζε πάντα ότι θα εξελισσόταν έτσι.

Ο 30χρονος φόργουορντ, πρώην αρχηγός της ομάδας που μεγάλωσε ως οπαδός του Παναθηναϊκού ως γιος πρώην θρύλου του συλλόγου, επέστρεψε στους πράσινους το περασμένο καλοκαίρι για τη δεύτερη θητεία του με τον σύλλογο. Αυτή τη σεζόν, ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά για τον Παπαπέτρου που πάλεψε με τραυματισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, έκανε μόνο μία εμφάνιση στους πρώτους 22 γύρους και έπαιξε μόνο σε τρία παιχνίδια πριν από την 27η αγωνιστική.

Αλλά με τραυματισμούς και αμφιβολίες τελικά πίσω του, και αφού πήρε λίγο χρόνο στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου, ο Παπαπέτρου άρχισε να παρουσιάζει μερικά από τα καλύτερα στοιχεία που έχουμε δει από αυτόν τα τελευταία χρόνια σε αυτό που φαινόταν ως το πιο σημαντικό διάστημα του συλλόγου σε περισσότερο από μια δεκαετία.

Μετά από μια σύντομη εμφάνιση στο πρώτο παιχνίδι της σειράς πλέι οφ εναντίον της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Παπαπέτρου έπαιξε περισσότερα από 28 λεπτά ανά παιχνίδι στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σειράς και σε αυτά είχε μέσο όρο 12,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2,0 ασίστ.

Ξαφνικά ο Παπαπατέρου έγινε καθοριστικός παράγοντας αυτού που κάνει ο Παναθηναϊκός και στις δύο άκρες του παρκέ και αυτό συνεχίστηκε στο Final Four. Στο Βερολίνο, ήταν ο τέταρτος καλύτερος σκόρερ της ομάδας με 9 πόντους και επίσης συγκέντρωσε 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ στα ημιτελικά κόντρα στη Φενερμπαχτσέ. Στη συνέχεια, δύο μέρες αργότερα, ο Παπαπέτρου συνέβαλε με 4 πόντους σε 18 λεπτά δράσης στη νίκη του τίτλου με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ήταν η τρίτη εμφάνιση σε τελικό στην καριέρα του στην 11η σεζόν του στη διοργάνωση – και πέμπτη με τον Παναθηναϊκό. Και τώρα, ο Παπαπέτρου μπορεί επιτέλους να αυτοαποκαλείται πρωταθλητής της EuroLeague».

DPG για Παναθηναϊκό-Σέλτικς, ΟΑΚΑ και «συγγνώμη για τα λάθη μου»!

Previous article

Ο Αλόνσο θέλει τον Αράο “κολώνα” στο “6”!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.