0

Είναι η πρώτη σεζόν στην επιστροφή του στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα μετά από έτη. Και όπως είναι λογικό χρειάζεται και τον απαιτούμενο χρόνο για να προσαρμοστεί σε πράγματα που είχε αφήσει στην άκρη, παίζοντας σε έναν άλλο κόσμο όπως αυτός του ΝΒΑ.

Και η φετινή περίοδος δεν του έχει φερθεί και με τον καλύτερο τρόπο. Επέστρεψε στην Ευρώπη, κάνει προσπάθεια να μπει στα παπούτσια της παρουσίας του και πάλι στη γηραιά ήπειρο και μέσα σε όλα είχε και τον τραυματισμό του, που τον έκανε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Και φυσικά το διάστημα της νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Ισπανίας με την περιπέτεια υγείας που είχε.

Ο Χουάντσο όμως είναι μαχητής. Πέρα από… καψούρα των φίλων του Παναθηναϊκού. Και ναι έχει και τις άτυχες στιγμές του, όπως τα δύο αυτοκαλάθια κόντρα σε Ρεάλ και Ολυμπιακό. Κι όμως δεν μασάει από τίποτα.

Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και επέστρεψε στο παρκέ με προστατευτικό στο δάχτυλο του χεριού. Κι έπαιζε κι έτσι. Βίωσε μία δύσκολη περίοδο με τη νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Ισπανίας, όμως επέστρεψε, δήλωσε «παρών» κι αγωνίστηκε στο Game 5 με τη Μακάμπι. Ακόμα κι αν γνώριζε πως ίσως να έκανε κακό στον εαυτό του.

Στο κομμάτι της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του ο Χουάντσο είναι ένα πραγματικό παιδί-διαμάντι. Δεν έχει παραπονεθεί για το παραμικρό. Ακόμα και για το ίσως φυσιολογικό πως ένας παίκτης της οικονομικής αξίας του παίρνει πολλές φορές λιγότερο χρόνο από τον Ντίνο Μήτογλου, που στην κλίμακα των απολαβών είναι σαφώς πιο κάτω. Και δεν είναι τυχαίο πως όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Ισπανό άσο.

Ο ίδιος απολαμβάνει την παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Το γουστάρει όπως λένε λαϊκά. Και τα συναισθήματα με την εξέδρα είναι αμοιβαία.

Ο Χουάντσο, ένας παίκτης του δικού του διαμετρήματος, που η Ευρώπη όλη θα μπορούσε να είναι στα πόδια του, βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα, έχει αποδεχθεί τον ρόλο του και ακόμα και με όσες δυσκολίες έχει αντιμετωπίσει φέτος, είναι κομβικός.

Οι άμυνες που έβγαλε στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό είναι σεμιναριακού επιπέδου. Είναι αυτό που θέλει να έχει κάθε προπονητής στην ομάδα του. Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται το ματς είναι μοναδικός. Βλέπει και διαβάζει το παιχνίδι όσο λίγοι.

Δεν είναι μόνο ο τρόπος που τοποθετεί το κορμί του. Ούτε η μαγική οδός που κατεβάζει τα ριμπάουντ. Είναι συνολικά η παρουσία του στο αμυντικό κομμάτι και το πόσο κομβικός είναι στο παιχνίδι του Εργκίν Αταμάν.

Ακόμα κι όταν τρώει αγκωνιές και χρεώνεται με φάουλ. Ακόμα κι όταν πετυχαίνει καλάθι και φάουλ και μετατρέπεται σε επιθετικό και βολές για τον αντίπαλο.

Κόντρα στον Ολυμπιακό στο Game 4 στο ΣΕΦ είχε 7 πόντους με 2/3 δίποντα και 1/1 τρίποντο. Παίκτης-οικονομία. Μέτρησε ακόμα 7 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 2 επιθετικά, ενώ είχε και 2 τάπες σε σημεία που το ματς όχι απλώς «έκαιγε», αλλά «τσουρούφλιζε».

Αυτό όμως που δεν αποτυπώνεται στους αριθμούς είναι η τρομερή αμυντική του επίδοση. Χέρια σε κάθε μπάλα, σωστές τοποθετήσεις του σώματος και διάβασμα του παιχνιδιού όσοι λίγοι.

Ο Χουάντσο ήταν ξεκάθαρα ο «X-Factor» στο break του Παναθηναϊκού μέσα στο ΣΕΦ. Κόντρα σε όλους και σε όλα…

 

Χαίρεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ομάδα, ντρέπεται η Ελλάδα που ‘χει τέτοια ΚΕΔ

Previous article

Το 6λεπτο βίντεο των οργίων: Τα σφυρίγματα που στιγμάτισαν το ντέρμπι της ντροπής (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.