0

Ο Ντιέγκο Αλόνσο είναι ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού και οι «πράσινοι» κινούνται πλέον στους… ρυθμούς του, με τον Ουρουγουανό τεχνικό μάλιστα να παρουσιάζεται πριν από λίγες ώρες στο Νομισματικό Μουσείο.

Φυσικά ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία και μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσει τον 49χρονο προπονητή, ο οποίος έθεσε με το καλημέρα τον πήχη ψηλά, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να επαναφέρει το «Τριφύλλι» στην κορυφή της Ελλάδας και να κατακτήσει το πρώτο Πρωτάθλημα του συλλόγου μετά από 14 χρόνια.

Από εκεί και πέρα, ο Αλόνσο κλήθηκε να τοποθετηθεί για τα συστήματα που προτιμάει αλλά και για τα χαρακτηριστικά και τις αγωνιστικές αρχές που θέλει να υπάρχουν στην ομάδα του. Μιλώντας αρκετά ώριμα και συνειδητοποιημένα, εξήγησε ότι δεν έχει σημασία το σύστημα αυτό καθαυτό αλλά οι παίκτες που έχει στην διάθεσή του και ο τρόπος που μπορούν να το εφαρμόσουν.

Τόνισε λοιπόν πως ο ίδιος προτιμάει ανέκαθεν το 4-2-3-1 και το 4-3-3, όμως είπε ανοιχτά ότι αν δει παίκτες να βρίσκονται σε καλή κατάσταση δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να χρησιμοποιήσει άλλους σχηματισμούς, ώστε να αγωνιστούν. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την Εθνική Ουρουγουάης, που είχε δίδυμο στην επίθεση τους Σουάρες και Καβάνι.

Όσον αφορά τα στοιχεία που θέλει να έχουν οι παίκτες του -και κατ’ επέκταση η ομάδα- ξεκαθάρισε ότι ζητάει ταχύτητα, υψηλή πίεση, μεγάλη ένταση και φυσικά κάθετο παιχνίδι. Γύρω από αυτές τις αρχές θέλει να «χτίσει» τον Παναθηναϊκό και φυσικά στο μεταγραφικό παζάρι αναζητά ποδοσφαιριστές που να μπορούν να υλοποιήσουν το όραμά του.

Η αλήθεια του Αταμάν (περί ζήλειας) και η… ασυλία του Μπαρτζώκα

Previous article

Οι εισηγήσεις του Αλόνσο για μεταγραφές και οι θέσεις

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.