0

2-1, λοιπόν και… συνεχίζουμε. Game 4 αύριο το βράδυ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με ένα «καθαρό» match ball για τον Ολυμπιακό και ένα τύποις match ball για τον Παναθηναϊκό.

Γιατί η αλήθεια είναι πως αν οι «πράσινοι» καταφέρουν να κάνουν το διπλό και να ισοφαρίσουν τη σειρά τότε θα είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Πριν περάσουμε στο… ζουμί της χθεσινής αναμέτρησης ας μείνουμε λίγο στα αγωνιστικά/διαιτητικά για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το Game 3 μόνο σοφότερους δε μας έκανε. Το αντίθετο. Απλά παρακολουθήσαμε ότι γνωρίζαμε. Ότι είδαμε και στους προηγούμενους δύο τελικούς.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και υπό συνθήκες κανονικού μπάσκετ θα κερδίζει τις περισσότερες φορές.

Όπως ακριβώς το είπε ο Εργκίν Αταμάν στη συνέντευξη Τύπου, απαντώντας ουσιαστικά στις… αστείες αιχμές του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους παίκτες, είναι ο Πρωταθλητής Ευρώπης και ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τους διαιτητές του Βαγγέλη Λιόλιου και πήρε το πλεονέκτημα της έδρας και το προβάδισμα.

Αύριο τα πράγματα στα… χαρτιά θα είναι τελείως διαφορετικά. Ο Ολυμπιακός έχει όλη την πίεση στο μέρος του και σε ένα φυσιολογικό σκηνικό οι διαιτητές (όποιοι και αν είναι αυτοί) δε θα επιχειρήσουν πάλι να εκτεθούν και να εκθέσουν και πάλι το ελληνικό μπάσκετ. Οπότε, αν το ματς διεξαχθεί υπό κανονικές συνθήκες, με διαιτησία που θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα «σφυρίξει» 50-50, τότε είναι ξεκάθαρο ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Και μιας και ο λόγος για τον τεχνικό του Ολυμπιακού πάμε και στο… ζουμί. Επειδή η όλη υπόθεση έχει κουράσει στον Παναθηναϊκό καλώς έκαναν και δεν έδιναν σημασία σε όσα δήλωνε κατά καιρούς. Όμως κάποια στιγμή τα όρια ξεπερνιούνται και ο Εργκίν Αταμάν έδωσε την απάντηση που έπρεπε. «Ο Μπαρτζώκας να μην ασχοληθεί ξανά μαζί μου και να κοιτάει τη δουλειά του» είπε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», θέλοντας να βάλει ένα τέλος στην συνεχόμενη αντισυναδελφική συμπεριφορά του προπονητή του Ολυμπιακού.

Ο Έλληνας τεχνικός, προφανώς, μη μπορώντας να διαχειριστεί την πίεση επιτίθεται σε διαιτητές, σε παίκτες του, σε αντίπαλους προπονητές, κλπ. Μέχρι να ξεκινήσουν οι τελικοί, με τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή Ευρώπης αλλά και με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα της έδρας δεν έλεγε… κουβέντα. Μετά το 0-1 όλα άλλαξαν και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

Συνεχή επεισόδια με τους παίκτες του (Παπανικολάου, Πίτερς, Γκος, Ουόκαπ, Λαρεντζάκη) και μια απίστευτη ασυλία από τους διαιτητές. «Εγώ όποτε διαμαρτύρομαι έντομα δέχομαι τεχνική ποινή ή και αποβάλλομαι» είπε ο Τούρκος τεχνικός, αφήνοντας ξεκάθαρα να εννοηθεί πως δεν έχει συμβεί τίποτα ανάλογα με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ούτε με τον προπονητή του, ούτε με τον Γκος που επιχείρησε να βιαιοπραγήσει εναντίον του (μην πέφτετε από τα… σύννεφα και συμπαίκτη σου να βρίσεις ή να χτυπήσεις τιμωρείσαι), ούτε με τον Έλληνα Θωμά Ουόκαπ που έκανε… καουμποιλίκια στον Αταμάν, ούτε με τον Κάνααν που έκανε τσαμπουκάδες στον Σλούκα. Ουδείς τιμωρήθηκε…

Όλα τα παραπάνω με τις ευλογίες της ΚΕΔ/ΕΟΚ.

Αν όμως κάποια στιγμή κάποιος δεν τιμωρηθεί και η ασυλία συνεχιστεί τίποτα από όλα όσα ζήσαμε χθες δεν πρόκειται να αλλάξει.

ΥΓ1: Δήλωση 1: «Ήταν και ο τρόπος που σφύριξαν οι διαιτητές από την αρχή. Φορτώθηκαν οι παίκτες μας με 2-3-4 φάουλ. Ο Παναθηναϊκός σούταρε 10 βολές παραπάνω».Remaining Time-0:00

Δήλωση 2: «Εγώ δεν θα είμαι ο κλασικός γραφικός, όπως κάνουν άλλοι, να γκρινιάζω για τη διαιτησία. Θα πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι για τέτοιες καταστάσεις και για το επόμενο ματς στην έδρα μας».

Ναι. Και οι δύο δηλώσεις είναι από τον ίδιο άνθρωπο. Με διαφορά 2-3 δευτερολέπτων η μία από την άλλη. Καλά καταλάβατε…

ΥΓ2: Η συμπεριφορά των διαιτητών του να επιτρέπουν σε παίκτες να ανοίγουν διάλογο με την εξέδρα δε θα βγει σε καλό. Κάποια στιγμή θα αποφέρει πολύ άσχημα αποτελέσματα. Επιτέλους οι διαιτητές ας σταθούν στο ύψος τους και ας κάνουν τη δουλειά τους.

ΥΓ3: Με τον Ναν να εκτελεί βολές έπειτα από δύο τελικούς και τρία δεκάλεπτα στον τρίτο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας (που δεν διαμαρτύρεται για τη διαιτησία) διαμαρτυρήθηκε για τις χθεσινές βολές.

ΥΓ4: Τεράστια η κίνηση των παικτών του Ολυμπιακού να τιμήσουν τη μνήμη του Πάρη Δερμάνη πριν από την έναρξη του τελικού.

 

«Έλληνας η πρώτη μεταγραφή του Αλόνσο»

Previous article

Οι βασικές αρχές του Αλόνσο και τα στοιχεία που θα φέρει στο «Τριφύλλι»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.