0

Το Slam Dunk του sdna.gr αποκαλύπτει μία ακόμα τρομερή σύμπτωση για τον Πατρινό διαιτητή Καρπάνο, τον πρωταγωνιστή του πρώτου τελικού στο ΟΑΚΑ.

Η νέα γενιά διαιτησίας, υποτίθεται θα μας έφερνε την ελπίδα. Θα «έσβηνε» το πονεμένο παρελθόν. Θα έδιωχνε τους ψιθύρους έστω. Τελικά το κάθε πέρσι και καλύτερα, είναι νόμος στο μπάσκετ. Ειδικά αυτό της ΕΟΚ που ήρθε σα σίφουνας να «καθαρίσει» τα πάντα. Το «καθαρίσει» όπως το καταλαβαίνει κανείς. Θα έκανε τέλος πάντων τα νέα παιδιά που παρακολουθούν μπάσκετ να σταματήσουν να κλαίνε από αποφάσεις διαιτητών.

Οι τελικοί της Basket League είναι σε εξέλιξη και ο πρώτος αγώνας στο ΟΑΚΑ σήκωσε σκόνη. Δικαιολογημένα με όσα έγιναν. Και με όσα σφυρίχτηκαν ή δεν σφυρίχτηκαν. Από μια τριάδα διαιτητών που είχε απόλυτο πρωταγωνιστή στα λάθη. Τον Ηλία Καρπάνο. Ο ρέφερι από την Πάτρα ήταν ο πρωταγωνιστής ενός οργίου λαθών στο ντέρμπι. Ανθρώπινο; Σε κακή βραδιά; Θα ίσχυε και το ένα και το άλλο, μόνο που σε βάζει σε σκέψεις το γεγονός πως στη ζυγαριά τα 10 λάθη ήταν υπέρ του Ολυμπιακού και τα 1-2 λάθη υπέρ του Παναθηναϊκού. Ο «ανθρώπινος» παράγοντας, λες και φορούσε κασκόλ με λίγα λόγια.

Ήταν ο διαιτητής που φαντάστηκε για παράδειγμα το… πέναλτι του Λεσόρ στον Μιλουτίνοφ, σε εκείνη την πάσα του Γουόκαπ που κατέληξε στις πινακίδες.

Την ομίχλη αναφορικά με το «γιατί;» έρχεται να διώξει το Slam Dunk. Φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας ένα έγγραφο του ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). Καλή η παρθενογένεση βλέπετε, αλλά δεν ισχύει ούτε εδώ. Μπορείτε να πέσετε από τα σύννεφα.

Ο Καρπάνος λοιπόν, αυτό το πουλέν της ελληνικής διαιτησίας, δημιούργησε το 2018 στην Πάτρα ένα καφέ. Μαζί με συνεταίρους του. Κανένα κακό μέχρι εδώ, καλές δουλειές στον άνθρωπο θα ευχόμασταν. Αλλά το μάτι «έπεσε» και στην ονομασία που επέλεξαν ο Καρπάνος και οι συνεταίροι του.

 

 

Πώς το ονόμασαν; «Ο Θρύλος του καφέ»! Μάλλον θα ήταν… κάτι μαγικό η γεύση του καφέ. Θρυλικών διαστάσεων. Η μισή Πάτρα έπινε καφέ από εκεί. Να πούμε κι άλλα δε χρειάζεται, αρκετά καταλάβατε ήδη.

Εκεί στην ΕΟΚ/ΚΕΔ, αισθάνεστε καθόλου ντροπή; Νιώθετε τι συμβαίνει στη διαιτησία; Τους περνάτε casting θρυλικής αγάπης πριν τους αναθέσετε σημαντικούς αγώνες που κρίνουν τίτλους, καθορίζουν τύχες πρωταθλημάτων;

Συγκυριακός κι ο τίτλος του καφέ; Συγκυριακή η επιλογή του ονόματος από έναν διαιτητή ο οποίος καλείται να σφυρίξει σε κρίσιμους αγώνες, τον «Θρύλο του παρκέ» αφήνοντας τον «Θρύλο του καφέ»;

Ανάμεσα στα εκατομμύρια των επιλογών, η μόνη που του άρεσε ήταν «ο Θρύλος του καφέ»; Ενώ είχε στο μυαλό του να κάνει και καριέρα διαιτητή.

Συγκυριακά και συμπτωματικά δεν γίνεται τίποτα.

Ο Ηλίας Καρπάνος, ο «Θρύλος του καφέ» της Πάτρας, είναι πλέον επιλογή για ντέρμπι αιωνίων. Φανταζόμαστε η ΕΟΚ και η ΚΕΔ δεν ήξεραν, δεν ρώτησαν, πέφτουν απ’ τα σύννεφα. Όπως ακριβώς δεν ήξεραν, δεν ρώτησαν, δεν έμαθαν τίποτα για τον Ηλία Κορομηλά.

Μιας κι αναφέρθηκε. Το πρώτο ντέρμπι του Ηλία Καρπάνου ήταν στον περυσινό 3o τελικό της Basket League. Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Ποιος ήταν πρώτος διαιτητής στο ματς; Ο Ηλίας Κορομηλάς. Και «Θρύλος του καφέ» και έμαθε πλάι στον… καθοδηγητή ο Καρπάνος.

Ο Ηλίας Καρπάνος είναι αν μη τι άλλο έξυπνος. Δύο μήνες πριν παίξει τα ντέρμπι αιωνίων, στις 24/03/2023, προφανώς έχοντας συνειδητοποιήσει το μέγεθος της γκέλας του με την επωνυμία του καφέ, προχώρησε σε λύση και εκκαθάριση της εταιρείας ώστε από τον θρυλικό καφέ, να αφοσιωθεί στα θρυλικά σφυρίγματα. Πέντε χρόνια λοιπόν, διατήρησε το θρυλικό καφέ, πριν πάρει οριστική μεταγραφή για να σφυρίζει τελικούς αιωνίων…

Εννοείται πως αν χρειαστεί τέταρτος ή και πέμπτος τελικός, ο Ηλίας Καρπάνος θα είναι στις επάλξεις. Έχοντας θρυλική διάθεση, όπως και ο καφές του. Στοιχείο που η συγκεκριμένη ΕΟΚ το προσμετρά ως παράσημο ικανότητας.

Θα μπορούσε βέβαια να επιλεγεί και ο Ζιώγας. Εκείνος που είχε σφυρίξει το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις γυναίκες πριν ένα χρόνο και κάτι. Δεν είχε καφέ με θρυλική ονομασία. Είχε 100-0 απόδοση υπέρ του Ολυμπιακού και αναρτήσεις στα social media ενδεικτικές της προσωπικότητας, του χαρακτήρα και του μυαλού του.

«Λαγοί», «πελάτες», «βαζέλες αδικημένοι», ήταν κάποιες απ’ τις αναφορές του Ζιώγα. Και για εκείνον η ΕΟΚ δεν γνώριζε. Ποτέ η ΕΟΚ δεν γνωρίζει, ποτέ η ΚΕΔ δεν ψάχνει να δει ποιους ορίζει σε ντέρμπι που παρακολουθεί όλη η Ευρώπη, όχι μόνο η Ελλάδα.

Ζούμε την εποχή του μπάσκετ της κάθαρσης. Το άθλημα που ευαγγελίζεται η ΕΟΚ πως είναι «πεντακάθαρο». Μόνο που για να συμμετέχει κανείς στο να «καθαρίσει» την μπουγάδα, πρέπει να έχει θρυλική σφραγίδα. Όντας οπαδός συγκεκριμένης πλευράς.

Μετά το πόρισμα του εισαγγελέα για τον Κορομηλά, η αποκάλυψη του Slam Dunk για τον Καρπάνο δύσκολα θα περάσει το σύστημα ασφαλείας της ΕΟΚ. Δύσκολα θα μάθουν τι συμβαίνει στην Ομοσπονδία. Έχουν ειδικό «πέπλο» προστασίας που φιλτράρει την αλήθεια. Την κρύβει αυτόματα. Όπως και την πραγματικότητα.

Κι έτσι όλα αυτά μαζί, συμβαίνουν συμπτωματικά. Ο Καρπάνος, ο Ζιώγας, ο Τηγάνης αλλά και τα πρωτοπαλίκαρα που καλούνται ως πρώτοι διαιτητές, είτε λέγεται Παπαπέτρου, είτε Τσαρούχα, είτε ως καθοδηγητές τύπου Κορομηλά.

Επειδή αντιλαμβανόμαστε το σοκ που θα επικρατεί στην ΕΟΚ, την ΚΕΔ, αλλά και διάφορους καταγγέλλοντες καταστάσεων και αντιδράσεων, το Slam Dunk σας παραθέτει και τις εικόνες που αποδεικνύουν την θρυλική αγάπη του Καρπάνου.

«Μέχρι τέλους» ζήτησαν, «μέχρι τέλους» θα έχουν.

 

 

«Οδεύει στον Παναθηναϊκό ο Ντραγκόφσκι, συμφωνία στα 2,2 εκατ. ευρώ»

Previous article

ΕΚΤΑΚΤΟ: «Δυσκολεύομαι να φύγω για το εξωτερικό» από τον Σάρι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.