0

Ο Μαουρίσιο Σάρι έχει έναν σοβαρό λόγο για να δεχτεί την πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου και να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, όπως και μία σημαντική αιτία για να διστάζει. Πότε αναμένουν στο Τριφύλλι την απάντηση του Ιταλού προπονητή.

Η είδηση ότι ο Μαουρίσιο Σάρι έχει πολλές προσφορές για δουλειά, δεν προξενεί έκπληξη. Αντιθέτως, θα ήταν παράξενο εάν ένας επαγγελματίας με τη φήμη και το βιογραφικό του Ιταλού, δεν είχε πολλές προοπτικές για να επιλέξει εκείνη που θα κρίνει πιο συμφέρουσα για την καριέρα του.

Ήταν σίγουρο ότι ο Παναθηναϊκός θα αντιμετώπιζε έντονο ανταγωνισμό στην προσπάθεια του να προσελκύσει τον Σάρι. Τόσο από τα προηγμένα ευρωπαϊκό πρωταθλήματα, όπως με τη Λέστερ από την Premier League και τη Μπολόνια από τη Serie A, όσο και από χώρες όπου το χρήμα διατείθεται αφειδώς στο ποδόσφαιρο, όπως η Τουρκία και το MLS.

Το γεγονός πως ο Γιάννης Αλαφούζος με την πρόταση του, κέντρισε την προσοχή του Μαουρίσιο Σάρι και ο Ιταλός δέχτηκε να συναντηθούν για να μιλήσουν, συνιστά επιτυχία. Γιατί ο Σάρι δεν ασχολείται μόνο με το οικονομικό, αλλά με το συνολικό πρότζεκτ που θα του παρουσιάσουν σε μία επαγγελματική συνάντηση.

Ο Σάρι είχε εξηγήσει το σκεπτικό του για μία συνεργασία, σε μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν δέκα μέρες στο Sportitalia: «Θα ήθελα να κάνω μία διαδρομή με μία ομάδα αρκετά νέα που θα μου δώσει την ευκαιρία να μείνω κάπου όχι για λίγο. Θα μου άρεσε να δεχτώ πρόταση από μία ομάδα που δεν θα βιάζεται και η οποία θα έχει ξεκάθαρες ιδέες για το μέλλον και τις φιλοδοξίες της».

Αυτή ακριβώς την αίσθηση προσπάθησε να εμπνεύσει ο Αλαφούζος στον Σάρι και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. Αλλιώς ο Ιταλός θα είχε ήδη αρνηθεί ευγενικά την πρόταση του Έλληνα εφοπλιστή. Προφανώς, η προτεινόμενη αμοιβή στον Σάρι είναι εξωπραγματική για τα ελληνικά δεδομένα (4 εκ. ευρώ ετησίως), καθώς και ένα μεγάλο μπάτζετ για μεταγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.

Ο κύριος δισταγμός του Σάρι σχετίζεται με το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Σάρι δεν είναι κάποιος ο οποίος κάποτε δούλεψε στις καλύτερες ομάδες, όμως τα μεγαλεία του έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Ο 65χρονος head coach δούλευε μέχρι τις 13 Μαρτίου του 2024 στη Λάτσιο και προηγουμένως, προπονούσε κατά σειρά τις Νάπολι, Γιουβέντους και Τσέλσι.

Αναμφίβολα, το χάσμα από τη Serie A μέχρι τη Stoiximan Super League, είναι μεγάλο. Η ηγεμονική πρόταση του Αλαφούζου δεν επαρκεί για να το καλύψει πλήρως και ο Σάρι θα χρειαστεί να προβεί σε έναν εσωτερικό συμβιβασμό, για να απαντήσει «ναι» στον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού.

Από την άλλη, το μεγάλο πλεονέκτημα του Τριφυλλιού είναι πως ο Σάρι θα έχει ελευθερία κινήσεων για να δημιουργήσει ένα έμψυχο δυναμικό και ένα αγωνιστικό στυλ, όπως τα έχει στο μυαλό του. Μία ευχέρεια που είναι αμφίβολο εάν θα την έχει σε άλλο ευρωπαϊκό club.

O Σάρι ζήτησε μικρή προθεσμία από τον Αλαφούζο, πριν απαντήσει στην πρόταση του. Την έλαβε, όχι υπό τη μορφή αυστηρού τελεσιγράφου που λήγει σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα, αλλά με τη δέσμευση πως ο Ιταλός θα στείλει την απάντηση του την Κυριακή ή το αργότερο τη Δευτέρα. Γιατί και ο Παναθηναϊκός πιέζεται χρονικά στο αρνητικό σενάριο η διοίκηση και πρέπει να στραφεί σε εναλλακτικές λύσεις.

Ο Αλαφούζος προτιμά να μην μοιράζει προβλέψεις για τις πιθανότητες επιτυχίας στην απόπειρα του, αφού αντιλαμβάνεται τη δυσκολία. Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά πως έπραξε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να φέρει στην Ελλάδα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της προπονητικής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

 

Τα μηνύματα χαράς των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στους παίκτες (Vid)

Previous article

Ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για Κορκμάζ σύμφωνα με τους Τούρκους

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.