0

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν μένει στην κατάκτηση του έβδομου τροπαίου και φτιάχνει το ρόστερ για την επόμενη χρονιά.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ακόμη οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, μετά την κατάκτηση της φετινής Euroleague στο Final-4 του Βερολίνου. Μέσα σε ένα χρόνο, το «τριφύλλι» τα άλλαξε όλα και η κορυφή του ανήκει πλέον, με τον πρόεδρο, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ήδη να σχεδιάζει το μέλλον.

Οι «πράσινοι» έπαιξαν εντυπωσιακή άμυνα στην τρίτη και στην τέταρτη περίοδο, περιορίζοντας την «καυτή» Ρεάλ Μαδρίτης του πρώτου δεκαλέπτου, αλλά και ολόκληρης της σεζόν, κατά γενική ομολογία. Το βαρύτιμο τρόπαιο ήρθε στα χέρια της ομάδας, όπως υποσχέθηκε και ο κόουτς Αταμάν και τώρα ο Παναθηναϊκός εστιάζει στους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το κίνητρο υπάρχει και για τις δυο ομάδες και χρειάζεται υπομονή για τις σκληρές μάχες που θα ακολουθήσουν ανάμεσα στους δυο «αιωνίους», με τους «πράσινους» να έχουν ήδη το νου τους και στο μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Συγκεκριμένα, ο Εργκίν Αταμάν σίγουρα θέλει να κρατήσει στα γκαρντ τους Σλούκα, Ναν, Γκραντ, Γκριγκόνις και Καλαϊτζάκη, ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την περίπτωση του Λούκα Βιλντόζα, ο οποίος έχει και μεγάλο συμβόλαιο, ενώ ο Δημήτρης Μωραΐτης ενδέχεται να δοθεί κάπου δανεικός γιατί η ομάδα πιστεύει σε εκείνον μελλοντικά.

Στις θέσεις των φόργουορντ, ο Τούρκος τεχνικός έχει σίγουρα στο μυαλό του τους Παπαπέτρου και Μήτογλου, ενώ ο Χουάντσο που έχει επίσης ακριβό συμβόλαιο, έχει ήδη προτάσεις, με τις πρώτες απαντήσεις από την πλευρά του παίκτη να είναι αρνητικές, καθώς θέλει να παραμείνει στο ΟΑΚΑ. Αυτός που λογικά θα δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του είναι ο Λευτέρης Μαντζούκας, όπως και ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ που και φέτος αγωνίστηκε στην Elite League με διπλό δελτίο.

Τέλος, στις θέσεις των σέντερ υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ο Ματίας Λεσόρ είναι ο μόνος σίγουρος, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η αποχώρηση του Μπαλτσερόφσκι, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ισπανία, τα έχει βρει σε όλα με την Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο λογικά θα συνεχίσει να φοράει το «τριφύλλι», καθώς μπορεί να δώσει λύσεις στον Εργκίν Αταμάν μέσα σε λίγα λεπτά συμμετοχής.

Τυπικά, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός ίσως χρειαστεί έναν αντι-Βιλντόζα, ενώ αν υπάρξουν εξελίξεις με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, τότε θα κινηθεί και για παίκτη στη θέση του φόργουορντ. Η πρώτη κίνηση που εξετάζει ο Παναθηναϊκός είναι η μεταγραφή του Βασίλιε Μίτσιτς. Ο 30χρονος Σέρβος αναμένεται να επιστρέψει το προσεχές καλοκαίρι στην Ευρώπη και θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή για τους «πράσινους». Τέλος, το δεύτερο όνομα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ που ακούστηκε και τη φετινή χρονιά, είναι αυτό του Σβι Μίχαλιουκ που θα μπορούσε να δώσει λύσεις υψηλού επιπέδου.

Τόσα δίνει για τον επόμενο Χουάνκαρ!

Previous article

«Πράσινος» και επίσημα ο Μπάλντοκ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.