0

Το τριφύλλι επιστρέφει στις… εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Απόλυτο ηλεκτροσόκ στον Παναθηναϊκό, με τον Γιάννη Αλαφούζο να κρίνει ότι μόνο μία δραστική αλλαγή μπορεί να αλλάξει την πορεία της χρονιάς που πάει να χαθεί ολοκληρωτικά.

Η συνάντηση που είχε με τον Φατίχ Τερίμ έφερε την ολοκλήρωση της θητείας του Τούρκου προπονητή, ο οποίος ήρθε με σκοπό την κατάκτηση του πρωταθλήματος και έφερε το «τριφύλλι» αγκαλιά με την… 4η θέση και με σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή έξοδο.

Κόντης όπως… Ιβάν

Ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί στα δύο τελευταία παιχνίδια της σεζόν με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος επί σειρά ετών ήταν βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις, αυτές που τον οδήγησαν σε ασφαλή μονοπάτια τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.

Η επιστροφή του Κόντη στον πράσινο πάγκο σημαίνει ουσιαστικά και επιστροφή στην λογική Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Στο δικό του σύστημα, στην δική του φιλοσοφία και στα δικά του… αγαπημένα παιδιά.

Ήδη μία από τις πρώτες κινήσεις είναι η ενεργοποίηση εκ νέου παικτών που είχαν μπει στο περιθώριο όπως ο Σένκεφελντ, ο Τζούρισιτς και ο Αίτόρ, κάτι που δείχνει από την αρχή την τάση για επιστροφή στο… παρελθόν.

Μοντέλο Γιοβάνοβιτς

Μπορεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να κρίνει την 3η θέση στο πρωτάθλημα, όμως το μεγάλο παιχνίδι για το τριφύλλι είναι ο τελικός κυπέλλου με τον Άρη, που θα κρίνει έναν τίτλο.

Κι ένα τρόπαιο στο τέλος της σεζόν είναι δεδομένο ότι θα χρυσώσει το χάπι για τους οπαδούς του «τριφυλλιού» που σίγουρα περίμεναν περισσότερα.

Αυτό που θα πρέπει να περιμένουμε πια δεδομένα είναι την επιστροφή στο μοντέλο Γιοβάνοβιτς. Με άλλα λόγια, μία ενδεκάδα με παιδιά του Ιβάν σε παράταξη 4-3-3.

Ενδεκάδα από τα… παλιά

Τον Λοντίγκιν κάτω από την εστία, αμυντική τετράδα με Κότσιρα (ή Βαγιαννίδη), Γέντβαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ.

Μεσαία γραμμή με Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτα και τριπλέτα μπροστά με Παλάσιος, Ιωαννίδη και Μπερνάρ (ή Αϊτόρ).

Κυρίως, όμως, σημαίνει τέλος στους τακτικύς ακροβατισμούς, στις ακραίες αλλαγές συστημάτων ή θέσεων στους παίκτες.

Ακόμα κι αν τα ματς στραβώσουν, ο Παναθηναϊκός θα πάει σε ελεγχόμενο ρίσκο, χωρίς τρέλες, με παίκτες να παίζουν στις θέσεις που είχαν συνηθίσει τόσο καιρό.

Μία επιστροφή στην κανονικότητα και από εκεί και μετά ό,τι θέλει ας γίνει…

Τα καλύτερα στιγμιότυπα από την δύσκολη νίκη του Παναθηναϊκού στην Πυλαία (Vid)

Previous article

Πέρασε εργομετρικά ο Νίκας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.