Οι παίκτες στους οποίους στηρίχθηκε ο Φατίχ Τερίμ για να προκύψει το αήττητο σερί, με μια νίκη και μια πρόκριση, στα προηγούμενα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό.
Από τη μια έχουμε το δεδομένο πως, στα ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και τούμπαλιν, γίνονται… όλα! Ανεξαρτήτως κατάστασης των δύο ομάδων, ανάγκης για την κατάκτηση της νίκης ή γενικώς οποιασδήποτε ιδιαιτερότητας.
Υπό αυτή την έννοια, το γεγονός πως οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να είναι αήττητοι απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό τους, δεν εξασφαλίζει… απολύτως τίποτα ως προς την έκβαση του πέμπτου φετινού ντέρμπι! Βέβαια, όταν μιλάμε για τέσσερα παιχνίδια, δεν είναι και τόσο μικρό το δείγμα γραφής. Αντιθέτως, αν μη τι άλλο, φανερώνει μια «τάση»! Δημιουργεί κάποια δεδομένα και «φτιάχνει ατμόσφαιρα», ενόψει των αναμετρήσεων που έπονται.
Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη στον δεύτερο γύρο της Stoiximan Super League με 2-0. Μια ακόμα στον πρώτο γύρο της κανονικής περιόδου με 3-0, λόγω της διακοπής με τον τραυματισμό του Χουάνκαρ. Καθώς και δύο ισοπαλίες, που «μεταφράστηκαν», ωστόσο, σε πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.
Οι 4+3 «αναντικατάστατοι»!
Αφήνοντας, δε, στην άκρη το κομμάτι των αποτελεσμάτων, αλλά και τον πρώτο χρονικά αγώνα, που έγινε υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προκύπτει και ένα ακόμα συμπέρασμα.
Ότι ο Φατίχ Τερίμ έχει κατασταλάξει σε κάποιους ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχει χρησιμοποιήσει και στα τρία παιχνίδια, που έγιναν με εκείνον στο «τιμόνι» του Παναθηναϊκού και αποτελούν τις… σταθερές του ως προς την 11άδα.
Ξεκινώντας με όσους ήταν βασικοί, λοιπόν, βλέπουμε πως ο Τούρκος τεχνικός επέλεξε να ξεκινήσουν σε όλα τα ματς τρεις παίκτες. Ο λόγος για τους Γιάννη Κώτσιρα, Γουίλιαν Αράο και Τιν Γεντβάι. Και οι τρεις τους άρχισαν και τελείωσαν τους αγώνες, παίζοντας παράλληλα και στα 319 λεπτά (σ.σ. με την παράταση στο Κύπελλο) που διήρκεσαν αυτοί!
Με τον πρώτο να αγωνίζεται δύο φορές ως δεξιός μπακ και μια ως κεντρικός χαφ, ενώ οι άλλοι δύο συνέθεσαν… αυστηρά το δίδυμο των στόπερ.
Παράλληλα, το 3Χ3 ως «ενδεκαδάτος» μέτρησε και ο Μπερνάρ Ντουάρτε, με τον Βραζιλιάνο -που ήταν δύο φορές στον άξονα και μια φορά έπαιξε αριστερός εξτρέμ- να γίνεται ωστόσο αλλαγή σε όλες τις περιπτώσεις, καταγράφοντας 201 λεπτά.
Από εκεί κει πέρα, παρουσία και στα τρία ντέρμπι του Παναθηναϊκού επί των ημερών Τερίμ είχαν άλλοι τρεις παίκτες. Ο Ρούμπεν Πέρεθ , που ήταν δύο φορές βασικός, βγάζοντας μια όλο το ματς, ενώ από μια φορά έγινε αλλαγή και ήρθε από τον πάγκο. Με τον Ισπανό μέσο να παίζει ως «εξάρι» και να μετράει συνολικά 217 λεπτά.
Ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς, όντας ο βασικός αριστερός μπακ της ομάδας του σε ένα παιχνίδι και μπαίνοντας αλλαγή σε δύο ακόμα, για να «γράψει» 162 λεπτά. Καθώς και ο Ντάνιελ Μαντσίνι, που επίσης ξεκίνησε μια φορά και πέρασε ως αλλαγή άλλες δύο, πάντοτε από τη θέση του δεξιού εξτρέμ και συνολική παρουσία 186 λεπτών στον αγωνιστικό χώρο.
Συνοπτικά οι 11άδες του Παναθηναϊκού:
Στο 1-1 του Κυπέλλου: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Αράο, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ Μαντσίνι), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.
Στο 0-0 της ρεβάνς: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Αράο, Γεντβάι, Χουάνκαρ (96? Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (66? Ρουμπέν), Μαντσίνι (105? Σένκεφελντ), Μπερνάρ (67? Ζέκα), Βέρμπιτς (98? Αϊτόρ), Σπόραρ (105? Ακαϊντίν).
Στο 2-0 του πρωταθλήματος: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Ρουμπέν, Τσέριν, Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Μπερνάρ (90’ Βιλένα), Γερεμέγεφ (80’ Τζούριτσιτς).
Τα προβλήματα και το… σήμερα
Προφανώς, το γεγονός ότι ο Τάσος Μπακασέτας, για παράδειγμα, έχει αγωνιστεί μόνο μια φορά σε ντέρμπι δεν σημαίνει πως δεν είναι μέρος του… σκληρού πυρήνα των επιλογών του Φατίχ Τερίμ. Κάθε άλλο, φυσικά!
Η εξήγηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας δεν είχε αποκτηθεί μέχρι την αναμέτρηση της 4ης Φεβρουαρίου στη Λεωφόρο, με τη μεταγραφή του να ανακοινώνεται στις 22 Ιανουαρίου…
Το ίδιο ισχύει και με την περίπτωση του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος έπαιξε μόνο στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι των «πράσινων» με τους Πειραιώτες καθώς εντάχθηκε στο ρόστερ τους στις 19/1.
Παράλληλα, δεν πρέπει να λησμονούμε και τους ουκ ολίγους τραυματισμούς που υπήρξαν ή/και προέκυψαν σε όλο αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν και απώλειες «βασικών».
Όπως ο Σεμπάστιαν Παλάσιος που έχασε και τα δύο ματς Κυπέλλου, ή ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος δεν αγωνίστηκε το δεύτερο παιχνίδι Κυπέλλου αλλά και αυτό του πρωταθλήματος.
Με τον Άντραζ Σπόραρ να χάνει επίσης δύο ματς και τον Άνταμ Τσέριν ένα. Όλοι τους, θα είχαν εν δυνάμει, μια θέση στο αρχικό σχήμα σε οποιαδήποτε περίπτωση, μεγαλώνοντας παράλληλα τον «κορμό» που αναφέραμε προηγουμένως…
Όπως, για να έρθουμε και στο… σήμερα, θα συμβεί αυτή την φορά. Με τα προβλήματα να είναι σαφώς λιγότερα για τον Τερίμ, ο οποίος θα έχει την δυνατότητα να αξιοποιήσει σε ακόμα μεγαλύτερο εύρος το ρόστερ του και να προβεί στην χρησιμοποίηση περισσότερων, θεωρητικά, βασικών παικτών του.
Καθώς, από τους 13 ποδοσφαιριστές που αναφέραμε συνολικά και αποτελούν μέλη του βασικού rotation θα λείψει μόνο ένας, ο τραυματίας Γεντβάι. Ενώ θα είναι ξανά διαθέσιμος και ο Αράο, που έλειψε από το τελευταίο χρονικά παιχνίδι του Παναθηναϊκού, με τον ΟΦΗ, στην Κρήτη, λόγω καρτών.
Comments