0

Το αυριανό ντέρμπι δεν είναι «κορυφής». Είναι ντέρμπι ξεκαθαρίσματος, που είναι ο καθένας

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, σε ένα ματς-τελικό και για τους δύο. Όποιος χάσει… χάθηκε! Δεν είναι εύκολο ο ηττημένος να σηκώσει κεφάλι στη συνέχεια, να πηγαίνει σερί με νίκες και οι ανταγωνιστές του να χάνουν συνεχώς έδαφος.

Το αυριανό ντέρμπι δεν είναι «κορυφής». Πόσο μάλλον αν λήξει ισόπαλο, οπότε μπορεί να φέρει τον Παναθηναϊκό στο -5 και τον Ολυμπιακό στο -8 από τον ΠΑΟΚ και στο -3 και -6 αντίστοιχα από την ΑΕΚ, καθώς οι δύο Δικέφαλοι είναι τα μεγάλα φαβορί για να νικήσουν Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα. Είναι όμως ένα ντέρμπι απόλυτου «ξεκαθαρίσματος». Δύο ομάδων που, και φέτος, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς, αλλά δεν είναι ταυτόχρονα οι «πρωταγωνιστές». Ο «άσος» ή το «διπλό» θα έχει όχι μόνο έναν ηττημένο αλλά και έναν (ίσως απόλυτα) χαμένο στην υπόθεση πρωτάθλημα.

Αν χάσει ο Ολυμπιακός, θεωρώ ότι «αποχαιρετάει» μία και καλή. Αν χάσει ο Παναθηναϊκός, θεωρώ ότι θα γεμίσει με τόση εσωστρέφεια που μοιάζει από πολύ δύσκολο έως αδύνατο να επιστρέψει. Στην ισοπαλία, προανέφερα τι θα συμβεί. Στα τρία ντέρμπι «αιωνίων» που προηγήθηκαν, νικητής δεν βγήκε στο γήπεδο, αν και ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε δύο φορές, μία λόγω της εγκληματικής ανοησίας του οπαδού των Ερυθρολεύκων που πέταξε την κροτίδα στον Χουάνκαρ και άλλη μία στη ρεβάνς του Κυπέλλου, όπου πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Με εξαίρεση όμως το πρώτο ημίχρονο του πρωταθλήματος στο Φάληρο, όπου ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος στα υπόλοιπα… δυόμισι ματς υπήρξε σχετική ισορροπία. Αυτή τη φορά το Τριφύλλι πηγαίνει στα ντέρμπι ψυχολογικά «στα πάνω του» μετά τη σπουδαία πρόκριση, με τον τρόπο που την πήρε, στο Περιστέρι. Από την άλλη ο Ολυμπιακός θα είναι πιο ξεκούραστος.

Ηττα που «πόνεσε», ήττα που πρέπει να πεισμώσει!

Previous article

Χωρίς Ιωαννίδη στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.