0

Τον περασμένο Ιούλιο ο Παναθηναϊκός δαπάνησε σχεδόν 10 εκατ. ευρώ συνυπολογίζοντας και την διάρκεια του συμβολαίου για την απόκτηση του Τόνι Βιλένα.

Στον Παναθηναϊκό αναζητούσαν έναν παίκτη που θα τον βοηθήσει στο κομμάτι της δημιουργίας, ωστόσο ο 29χρονος χαφ δεν κατάφερε στο πρώτο μισό της σεζόν να κάνει αισθητή την παρουσία του. Είναι χαρακτηριστικό πως με την έλευση του Φατίχ Τερίμ ο Τόνι Βιλένα κατάφερε να σημειώσει το πρώτο του γκολ με τους «πράσινους» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ήταν εμφανώς βελτιωμένος στο παιχνίδι του.

Ο Ολλανδός δημοσιογράφος της Algemeen Dagblad (ad.nl) Μίλος Γκούκα, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τον Βιλένα εξήγησε γιατί ο συμπατριώτης του δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά στον πρώτο γύρο στον Παναθηναϊκό, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος  πως με τον Τερίμ στον πάγκο θα δείξει τον καλό εαυτό του.

«Ο Βιλένα είναι ένας παίκτης που πρέπει να έχει την ελευθερία κινήσεων παίζoντας box to box. Πριν την άφιξη του Τερίμ ήταν κυρίως η κλειδαριά στην πόρτα του Παναθηναϊκού και έπρεπε να παρέχει αμυντική ασφάλεια.

Τώρα θα έχει περισσότερη ελευθερία. Ο Βιλένα είναι ένας παίκτης πολύ δύναμη, πρέπει να μπορεί να απελευθερώσει αυτή την ενέργεια.

Στον Τέριμ αρέσουν παίκτες με αυτοπεποίθηση, παιδιά με εμπειρία που ξέρουν τι χρειάζεται για να κερδίσεις αγώνες. Σίγουρα θα βγάλει την καλύτερη εκδοχή του Βιλένα στην Ελλάδα. Ο Βιλένα ξεπληρώνει πάντα την εμπιστοσύνη των προπονητών. Αν νιώθει ότι τον εκτιμούν, είναι εκεί».

Ο Γκούκα ισχυρίστηκε πως ο Τόνι Βιλένα λόγω του τρόπου που αγωνιζόταν χρειαζόταν χρόνο προσαρμογής στον Παναθηναϊκό.

«Δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο στην Eredivisie. Ως νεαρός παίκτης έδειξε αμέσως τι μπορεί να προσφέρει γιατί ο Ρόναλντ Κούμαν είχε δημιουργήσει τον κατάλληλο ρόλο για αυτόν στη μεσαία γραμμή.

Αργότερα εντάχθηκε και στην εθνική Ολλανδίας. Νομίζω ότι ο λόγος που χρειαζόταν χρόνο στην Ελλάδα οφειλόταν κυρίως στον τρόπο που έπαιζε. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για κάθε παίκτη, αλλά ειδικά για τον Βιλένα».

Στόχος του Παναθηναϊκού στόπερ που δεν έχει ακουστεί – Δεν «παίζουν» τα ονόματα των Γκραβιγιόν, Μορουτάν

Previous article

Βαλένθια – Παναθηναϊκός AKTOR 81-82: Έσπασε την κατάρα της Ισπανίας – Νίκη τετράδας με λυτρωτή Λεσόρ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.