0

Η ήττα στη Βρετάνη δεν ήταν εκτός προγράμματος. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν πίκρανε τους πάντες στον Παναθηναϊκό. Ειδικά με τον τρόπο που ήρθε. Το πέναλτι του Ιωαννίδη που έκανε το 1-1, έφερε και την αποβολή, οπότε το ματς έμοιαζε να είναι στο… πιάτο για τους Πράσινους. Εκεί ακριβώς ήρθε το ποδόσφαιρο να σκουντήσει το Τριφύλλι στην πλάτη και να του υπενθυμίσει πως ακόμη έχει δρόμο μπροστά του για να είναι στο σημείο που μπορεί αυτός να πιάσει απ’ το λαιμό μια αντίπαλο όπως η Ρεν.

Γραφικότητες πως η αποβολή δούλεψε… υπέρ των Γάλλων, προφανώς και δεν θα πούμε. Σε κάθε περίπτωση ήταν ένα στοιχείο που χρειαζόταν διαχείριση. Ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που όλοι θα θέλαμε κι ας αποδείχθηκε λάθος. Να προσπαθήσει δηλαδή να πάρει το ματς κι όχι απλά να διαφυλάξει το βαθμό. Και κάπως έτσι, τα έχασε όλα.

Η εξήγηση είναι υπερβολικά απλή. Απέναντί του είχε μια καλύτερη απ’ αυτόν ομάδα. Ένα σύνολο που ξέρει πως να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Βολεύτηκε απ’ το γεγονός πως θα βρει χώρους στην κόντρα, τους εκμεταλλεύτηκε σχεδόν με αυτοματοποιημένες κινήσεις, όπως και τα λάθη των Πράσινων και τέλος η ιστορία.

Στο μυαλό μας το να μένει αντίπαλος με δέκα παίκτες, θα ήταν κάτι όπως αυτό που έχουμε συνηθίσει στη Super League. 10 παίκτες πίσω απ’ την μπάλα που θα κρεμαστούν στα δοκάρια. Προφανώς και στη Γαλλία όλα ήταν διαφορετικά. Ίσως λοιπόν να είναι και το στοιχείο της ευρωπαϊκής απειρίας που πλήρωσε ο συγκεκριμένος Παναθηναϊκός. Γιατί σε αυτή του τη μορφή, είναι ένα σύνολο άπειρο πέραν της φετινής σεζόν.

Μια σαφώς καλύτερη ομάδα, είτε με 11 είτε με 10 παίκτες, ξέρει πως θα πάρει αυτό που επιθυμεί. Η Ρεν αυτό ακριβώς έκανε. Μην επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να εκμεταλλευτεί έστω την ψυχολογία που πήρε μετά την ισοφάριση του Ιωαννίδη και την αποβολή. Οι Γάλλοι δίκαια θα τερματίσουν πρώτοι και έχουν τη «φτιάξη» ως ομάδα, να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση.

Το ζήτημα είναι τι θα γίνει με τους Πράσινους. Η Βιγιαρεάλ νίκη στην Κύπρο την Μακάμπι Χάιφα, κάνοντας ανατροπή. Αν υποθέσουμε πως οι Ισπανοί θα πάρουν και το ματς που αναβλήθηκε στην έδρα τους επί των Ισραηλινών, τότε ξεμακραίνουν αρκετά κι αυτοί. Με δύο αγωνιστικές να απομένουν, το να βρεθούν δύο ομάδες στο +5 και να έχεις τη μία εκτός έδρας, μάλλον μοιάζει με «ταφόπλακα» στις ελπίδες για πρόκριση στο Europa League.

Δεν ήταν ο πρώτος στόχος σαφώς, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να το βάλει κάτω. Γιατί αν φτάσει στο σημείο να χάσει και την 3η θέση, τότε θα είναι όντως σημαντική η ζημιά με δεδομένο το πώς ξεκίνησε ο όμιλος τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι Πράσινοι προφανώς θα παίξουν στις επόμενες αναμετρήσεις για να νικήσουν τα παιχνίδια. Αλλά η βασική τους σκέψη πρέπει να είναι η διασφάλιση έστω της συνέχειας στο Conference League. Η 4η θέση, θα είναι σημαντική αποτυχία…

Τα ατομικά λάθη ήρθαν να προστεθούν στα ομαδικά. Συζήτηση θα υπάρξει για το γκολ που δέχτηκε ο Μπρινιόλι στην αρχή του ματς, για τον Βιλένα και συνολικά για όσους έκαναν λάθη. Το πρόβλημα ήταν συνολικό, όπως και η επιτυχία της Ρεν είναι συνολική. Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μάθημα στη Βρετάνη. Του τι σημαίνει στην Ευρώπη και ειδικά απέναντι σε τέτοιου επιπέδου αντιπάλους, να αισθανθείς πως μπορείς να απλώσεις τα πόδια σου πέρα από το πάπλωμα.

Ανασύνταξη άμεσα γιατί προφανώς θα υπάρχει απογοήτευση. Τα διπλά με Κηφισιά και Άρη θα είναι η καλύτερη δυνατή τόνωση αυτοπεποίθησης πριν τη Βιγιαρεάλ. Κακά τα ψέματα η εμφάνιση των Πράσινων ήταν κάτω του μετρίου, όσο καλή κι αν είναι η Ρεν. Στην Ευρώπη θα υπάρχουν και τέτοιες βραδιές. Πίκρας και απογοήτευσης. Σηκώνεις κεφάλι και συνεχίζεις, ειδικά όταν δεν είσαι εκτός στόχων.

Απολογήθηκε ο Μπρινιόλι: «Ζητώ συγγνώμη – Τα λάθη είναι μέρος της ζωής, θα πρέπει να μας διδάξουν κάτι»

Previous article

Νικολογιάννης: «Σκληρή ήττα για τον Παναθηναϊκό – Μοιραίος ο Βιλένα, κακό παιχνίδι από τον Ρούμπεν»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.