EDITORIALΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EDITORIAL

Η εντυπωσιακή αλλαγή στην αξία του Φώτη Ιωαννίδη και η ημερομηνία – σταθμός στην καριέρα του!

0

Ο Φώτης Ιωαννίδης απογείωσε τις ποδοσφαιρικές μετοχές του από το 1,2 εκατ. στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, σε λιγότερο από έναν χρόνο. Η ραγδαία ποδοσφαιρική εξέλιξη του 23χρονου ποδοσφαιριστή αποτυπώνεται και στην αγοραστική του αξία.

Στη ζωή και κατ’ επέκταση και στο ποδόσφαιρο, που αποτελεί ζωντανό κομμάτι της, το παν είναι να μη μένεις στάσιμος, αλλά να δουλεύεις, να εξελίσσεσαι, να βελτιώνεσαι καθημερινά και να ακονίζεις τις αρετές σου, για να μπορείς να βλέπεις μέρα με τη μέρα μέχρι πού φτάνουν τα όριά σου και να προσπαθείς μετά να τα ξεπεράσεις κι αυτά…

Όλα τα παραπάνω αποτελούν μία μικρογραφία της διαδρομής του Φώτη Ιωαννίδη απ’ την πρώτη μέρα που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού μέχρι σήμερα… Αποτελώντας το πιο δυνατό παράδειγμα των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όσον αφορά την αγωνιστική και ποδοσφαιρική εξέλιξή του απ’ το 2020 κι έπειτα και με πολύ μεγάλα περιθώρια εξέλιξης μπροστά του, μέσα απ’ την καθημερινή «ζύμωση» απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του, οι οποίοι τον οδηγούν καθημερινά σε υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Η πορεία εξέλιξης κι οι επιδόσεις του Ιωαννίδη στο γήπεδο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, αποτυπώνονται και στην αγορά, με τον 23χρονο διεθνή επιθετικό να ανεβάζει διαρκώς την αγοραστική αξία του, μήνα με τον μήνα, χρόνο με τον χρόνο… Με βάση τα στοιχεία της ιστοσελίδας Transfermarkt, εξειδικευμένης σε θέματα μεταγραφών και market value, ο φορ του «τριφυλλιού» κατάφερε να τριπλασιάσει την αγοραστική αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά, σε μόλις 11 μήνες!

Στο τελευταίο update σε όλες τις αγορές των 20 πρώτων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που έγινε το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της 1ης αγωνιστικής όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (δηλαδή, αμέσως μετά το απίθανο γκολ που σημείωσε ο άσος του Παναθηναϊκού στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ), η αγοραστική αξία του Ιωαννίδη εκτινάχτηκε απ’ τα 2,5 εκατ. που ήταν στις 22 Μαΐου, στα 3,5 εκατ. ευρώ. Αυξήθηκε, δηλαδή, κατά 40% σε ακριβώς τέσσερις μήνες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η αξία του Έλληνα άσου ήταν στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ λίγο πιο πίσω, τον Νοέμβριο του ’22, ήταν στο 1,2 εκατ. ευρώ. Με απλά λόγια, σε λιγότερο από έναν χρόνο ο Ιωαννίδης κατάφερε με τις εμφανίσεις του με το «τριφύλλι», αλλά και την καθιέρωσή του στις κλήσεις της Εθνικής Ελλάδος να απογειώσει την αξία του, σε τριπλάσια νούμερα και με πολύ μεγάλα περιθώρια για να ανεβεί σε ακόμη υψηλότερες τιμές στα δύο επόμενα update έως το τέλος της σεζόν, δηλαδή τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2024!

Τρίτος στο ρόστερ

Με 3,5 εκατ. ευρώ, ο Ιωαννίδης έχει την τρίτη μεγαλύτερη αγοραστική αξία στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκό, όντας πίσω μόνο απ’ τους Άντραζ Σπόραρ (5 εκατ. ευρώ) και Τόνι Βιλένα (3,8 εκατ. ευρώ). Με τον ρυθμό που ανεβαίνουν, ωστόσο, διαρκώς οι ποδοσφαιρικές μετοχές του, είναι δεδομένο πως σύντομα θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα συγκεκριμένα νούμερα, απογειώνοντας κι άλλο το status του στη διεθνή αγορά.

Η δικαίωση μιας μεγάλης απόφασης

Η ραγδαία ποδοσφαιρική εξέλιξη του Φώτη Ιωαννίδη την τελευταία διετία (κι ακόμη περισσότερο τον τελευταίο χρόνο), αποτελεί και μία μεγάλη δικαίωση της απόφασης που πήρε η ηγεσία του κλαμπ (μαζί με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς) τον Φεβρουάριο του 2022, να αρνηθούν δίχως δεύτερη συζήτηση τα 2,7 εκατ. ευρώ που πρόσφερε η Σάρλοτ του MLS για τον Έλληνα άσο.

Ο Ίλια Iβιτς, έχοντας μόλις ολοκληρώσει τη μετακίνηση του Σφιντέρσκι στην αμερικανική ομάδα, έφερε στους «πράσινους» πρόταση και για τον Ιωαννίδη, προκειμένου να μετακομίσει στις ΗΠΑ. Με ένα ποσό που τότε έμοιαζε πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της στιγμής και της εποχής, αλλά σωστά αξιολογήθηκε πως δεν αντικατόπτριζε την πραγματική αξία του παίκτη. Δεν ήταν μόνο το γεγονός πως αν ο Παναθηναϊκός πωλούσε τον Ιωαννίδη, θα είχε εκείνη την περίοδο διαθέσιμο για την κορυφή της επίθεσης μόνο τον Καρλίτος, καθότι ο Μακέντα είχε μπει στο χειρουργείο λόγω αστραγάλου. Ήταν πάνω απ’ όλα το ύψος της πρότασης, το οποίο οι «πράσινοι» έκριναν πως ήταν πάρα πολύ μικρό. Κι όπως φάνηκε, είχαν απόλυτο δίκιο

Κάιλ Γκάι: Ψάχνει το πρώτο του τρίποντο για πάρει… μπροστά (Vid)

Previous article

Λευτέρης Μαντζούκας: “Είμαι ένας… εξτρέμ”

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.




Login/Sign up




×
Show




×
Show