0

Δημοσίευμα εφημερίδας παίρνει θέση για την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης ενόψει του Μαρσέιγ – Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η «LiveSport»:

«Ουδέποτε θυμάμαι σε αγώνα ελληνικής ομάδας στο εξωτερικό να παρεμβαίνει η οικεία κυβέρνηση με καθολική απαγόρευση στο εθνικό οδικό δίκτυο, στους σιδηροδρόμους, στα λιμάνια και στα αεροδρόμια, αλλά και στο σύνολο της επαρχίας που περιβάλλει την πόλη της Μασαλίας. Μέχρι και η διατύπωση της απαγόρευσης είναι μοναδική στα χρονικά: «σε όποιον δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού ή σε όποιον μοιάζει με τέτοιο».

Δηλαδή, για να έχουμε καλό ερώτημα, πώς μοιάζει ένας οπαδός του Παναθηναϊκού, εάν δεν παραδεχτεί ότι δεν είναι; Εάν δεν φέρει κανένα διακριτικό; Ποιος θα κρίνει ότι μοιάζει;  Η απάντηση είναι ξεκάθαρη: οι Γάλλοι αστυνομικοί…

Εξυπακούεται πως μία καθολική απαγόρευση προκαλεί αντιδράσεις. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει νόημα. Ούτε και μπορούμε να αδικήσουμε απόλυτα τη γαλλική κυβέρνηση που δρα προληπτικά. Εδώ στην Ελλάδα, κάθε πρόληψη έχει καταργηθεί και η πολιτεία τρέχει πάντα πίσω από το πρόβλημα, για να διαχειριστεί τις ζημιές.

Ενίοτε, τυχαίνει και να είναι μη διαχειρίσμες, όπως με τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη. Οπότε, ας μην απορούμε που πια δεν μας θέλουν και επισήμως, σε ό,τι αφορά το ποδόσφαιρο».

Το ταξίδι του Παναθηναϊκού προς τη Μασσαλία (Vid)

Previous article

Πάλμερ-Μπράουν: «Ρόκαραν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, τρελοί οι Μασσαλοί»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.