Η επιστροφή του Τσέριν προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Η παρουσία του στην (ανανεωμένη) ευρωπαϊκή λίστα που δήλωσε ο Παναθηναϊκός στην ΟΥΕΦΑ εν όψει των δύο αγώνων με τη Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν εκτός από αναμενόμενη… επιβεβλημένη.
Ο Ανταμ Τσέριν έγινε κάτι παραπάνω από πολύτιμος για το «τριφύλλι» μετά τον πρώτο χρόνο του στην ομάδα. Απ’ τη στιγμή, μάλιστα, που άφησε πίσω του τον τραυματισμό (οστικό οίδημα στην ποδοκνημική) που υπέστη στο φιλικό της 4ης Ιουλίου με την Πετρολούλ στο Μάτερσμπουργκ, ήταν δεδομένο πως θα έμπαινε ξανά στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Ο διεθνής Σλοβένος κεντρικός μέσος έμεινε 25 μέρες εκτός προπονήσεων μ’ έναν ύπουλο τραυματισμό που ήθελε μεγάλη προσοχή στη διαχείρισή του, ωστόσο εδώ και μία εβδομάδα προπονείται σε φουλ ένταση με την υπόλοιπη ομάδα, νιώθει καλά κι η επιστροφή του έρχεται στο πλέον κατάλληλο τάιμινγκ για τον Παναθηναϊκό, καθότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του κρίνονται υπερ-απαραίτητα στα επερχόμενα ματς με τους Γάλλους.
Η επάνοδος του Τσέριν προσφέρει στον Γιοβάνοβιτς την ευκαιρία να δοκιμάσει διαφορετικά σχέδια… μάχης και πιθανότατα να αναπροσαρμόσει την τακτική προσέγγισή του απέναντι στο πολύ ποιοτικό ρόστερ της Μαρσέιγ των πολλών αλλαγών του καλοκαιριού, το οποίο προσπαθεί να μετατρέψει σε ομάδα ο Μαρθελίνο.
Η δε απουσία του απ’ τα δύο ματς με την Ντνίπρο έγινε αισθητή, ιδίως στη ρεβάνς της Αθήνας, όπου για περίπου 35 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχασε σε μεγάλο βαθμό τη μάχη της μεσαίας γραμμής. Οχι μόνο διότι έχει αλλάξει φέτος εν μέρει τον τρόπο παιχνιδιού του, παίζοντας με περισσότερους παίκτες πιο ψηλά στο γήπεδο, αλλά και διότι είχε μεγάλες αποστάσεις στον άξονα. Απ’ το 25’ έως το 60’ οι Ρούμπεν και Βιλένα έμοιαζαν να έχουν εγκλωβιστεί απ’ την τετράδα των χαφ που είχε τοποθετήσει στα 15-20 μέτρα πίσω απ’ τον Ντόβμπικ ο Κούτσερ.
Ο Τσέριν έχει εξελιχθεί από πέρυσι σε… ισορροπιστή της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, έχοντας μάθει να «διαβάζει» την τακτική εξέλιξη και συμπεριφορά των αντιπάλων κεντρικών μέσων. Είναι ο παίκτης που κρατάει «δεμένες» τις γραμμές και φροντίζει να διατηρεί την ισορροπία στις αποστάσεις τους τόσο ανασταλτικά, όσο κι επιθετικά. Τα τρεξίματά του, η τακτική συμπεριφορά του, η ένταση και το πολύ πιο physical παιχνίδι του, δίνουν την ευκαιρία στον Σέρβο τεχνικό να πάει σε μία πιο ασφαλή κατεύθυνσηστον άξονα της μεσαίας γραμμής, έχοντας τη δυνατότητα να δοκιμάσει (είτε απ’ την αρχή του ματς, είτε σε ροή αγώνα) ακόμη και σχήμα με τρεις κεντρικούς μέσους (Ρούμπεν, Τσέριν, Βιλένα).
Comments