0

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επικείμενη είσοδο του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους, αλλά και το γεγονός ότι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι, αφού έχει επέλθει πλέον και η κανονικότητα με την διοίκηση να κάνει τα πάντα, ώστε ο Γιοβάνοβιτς να παρουσιάζει αυτή την ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στην επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, ενώ πέρυσι για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια έκανε πρωταθλητισμό και έφθασε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου.

Όλα αυτά μόνο τυχαία δεν είναι. Είναι το αποτέλεσμα του πλάνου, που έχει θέσει η διοίκηση εδώ και δύο χρόνια και το υλοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Για να εξελιχθεί μία ομάδα πρέπει διοίκηση και προπονητής να έχουν ένα κοινό πλάνο και ο προπονητής να έχει στην διάθεσή του ό,τι ζητήσει.

Αυτό συμβαίνει. Το καλοκαίρι του 2021 ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να προσλάβει στον πάγκο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τότε είχε αμφισβητηθεί εκείνη η απόφαση, σήμερα όλοι αναγνωρίζουμε, ότι με την απόφαση αυτή ο Παναθηναϊκός όλο και βελτιώνεται χωρίς να έχει ταβάνι!

Την τελευταία  διετία και όσο περνάει ο καιρός ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην κανονικότητα και μπορώ να πω, ότι έχει ήδη επιστρέψει. Τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν τα έχουμε γράψει τα έχει πει και ο ίδιος ο Αλαφούζος, τώρα όμως μπορούμε να πούμε ότι το καλύτερο νέο για τους φίλους της ομάδας είναι η κανονικότητα του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα.

Οικονομικά δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα όσα έζησε η ομάδα μέχρι πριν τρία χρόνια. Πλέον η διοίκηση έχει αυξήσει το μπάτζετ στα επίπεδα, που θέλει ο προπονητής, για να κάνει την δουλειά του. Και οι πράξεις το δείχνουν αυτό. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έδωσε 3,5 εκατ. ευρώ, για να αγοράσει τον Σπόραρ, έδωσε 2,5 εκατ. ευρώ για να αγοράσει τον Μαντσίνι, φέτος έδωσε 3 εκατ. ευρώ και πήρε από την Εσπανιόλ τον Βιλένα στον παίκτη έδωσε ένα συμβόλαιο 1,5 εκατ. ευρώ , το ίδιο και στον Τζούρισιτς. Ο Μπερνάρ έχει συμβόλαιο, που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτά είναι ποσά, που δείχνουν την διάθεση, που υπάρχει για να φθάσει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της Ελλάδας και να προσφέρει και πάλι σπάνιες ευρωπαϊκές βραδιές. Και αν χρειαστεί θα δοθούν και πιο πολλά χρήματα για αγορά παίκτη, αρκεί να τον θέλει ο Γιοβάνοβιτς.

Κανονικότητα είναι ακόμα να έχει η ομάδα τις μεγαλύτερες ανέσεις στην καθημερινότητα και στην προετοιμασία. Στα ξενοδοχεία που έμεινε η ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια στις προετοιμασίες σε Αυστρία και Κύπρο λίγες ομάδες μένουν, διότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο, αγγίζει ένα νορμάλ συμβόλαιο ενός παίκτη! Ο Παναθηναϊκός έμεινε, για να έχει η ομάδα αυτό που ακριβώς θέλει ώστε να φθάσει στις επιτυχίες.

Ο Παναθηναϊκός πλέον έχει προπονητικό κέντρο στο όνομά του, κάτι που δεν είχε ποτέ στην ιστορία του. Και σε λίγους μήνες θα έχει και ξενώνες στο Κορωπί σούπερ λουξ, όπου θα αποσύρεται η ομάδα πριν τα παιχνίδια στην Αττική. Και έχω και άλλα πολλά να γράψω που κάνει πιο άνετη την δουλειά παικτών και προπονητή. Για παράδειγμα να πηγαίνει η ομάδα με τσάρτερ όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στον Βόλο προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν οι παίκτες με το πούλμαν.

Αυτά έχουν επαναφέρει την κανονικότητα στον Παναθηναϊκό και δίνουν όλα τα εχέγγυα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, για να πετύχει και να είναι σήμερα η ομάδα κοντά  στην επιστροφή της σε ευρωπαϊκούς ομίλους και να έχει μπροστά μία ακόμα χρονιά, που θα κάνει και πάλι πρωταθλητισμό. Και για μένα εφόσον από εδώ και πέρα κυλήσουν έτσι τα πράγματα είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η διοίκηση θα θρέψει τους καρπούς της προσπάθειας, που κάνει και ο κόσμος του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να χαίρεται την ομάδα.

Πηγή: sdna.gr

Τρελάθηκε κι η… Marca με Χουάντσο: «Παναθηναϊκός για Final 4»!

Previous article

«Βόμβα» από Ιταλία: «Ο Ντόρσεϊ έχει προσύμφωνο με τον Παναθηναϊκό»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.