0

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός της Μποαβίστα, Τσιντόζιε Αβαζίεμ, εξετάζεται πολύ σοβαρά από τον Παναθηναϊκό και έχει προκριθεί στην τελική λίστα του τριφυλλιού για τα στόπερ.

Ο Τσιντόζιε Αβαζίεμ είναι από τους παίκτες που εξετάζονται σοβαρά από τον Παναθηναϊκό σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA. Ο Αβαζίεμ έχει συμβόλαιο με την Μποαβίστα μέχρι το 2025, με το τριφύλλι να είναι κοντά στο να τα βρει τόσο με την ομάδα όσο και με τον Νιγηριανό διεθνή.

Ο 26χρονος Νιγηριανός έχει ύψος 1.88 ανήκει στην πορτογαλική ομάδα, ωστόσο την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με την μορφή δανεισμού στην Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Αβαζιέμ είναι από τους παίκτες που εξετάζονται πολύ σοβαρά και έχει προκριθεί στην τελική λίστα.

Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Αβαζιέμ, προκειμένου να αποτελέσει άλλη μία λύση στα στόπερ και να έρθει να… κουμπώσει μαζί με τους υπάρχοντες Σένκεφελντ και Μάγκνουσον.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός αποτελεί ένα ισόβιο πρότζεκτ της Πόρτο, που στην πραγματικότητα δεν βγήκε ποτέ στους «δράκους». Τον πήραν στην Πορτογαλία σε ηλικία 17 ετών το 2014 και στα επτά χρόνια που ανήκε έκανε λίγες συμμετοχές στην πρώτη ομάδα (10), αφού ενδιάμεσα πήγε δανεικός σε Γαλλία (Ναντ), Τουρκία (Ρίζεσπορ), Ισπανία (Λεγανές) και Πορτογαλία (Μποαβίστα).

Το 2021 μετακόμισε με κανονική μεταγραφή στην συμπολίτισσα Μποαβίστα, που όμως και αυτή με την σειρά της τον έδωσε δανεικό την τελευταία διετία σε Αλάνιασπορ (18 συμμετοχές / 1 γκολ) και Χάιντουκ Σπλιτ (26 συμμετοχές / 5 γκολ).

Συμπτωματικά, αν τελικά αποκτηθεί ο Αβαζίεμ θα δημιουργηθεί μία περίεργη ιστορία, αφού θα αντικαταστήσει τον Σάρλια, ο οποίος φέτος μετακόμισε στην Χάιντουκ, όπου αγωνιζόταν πέρσι ο Νιγηριανός.

Ο Αβαζίεμ είναι 28 φορές διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας και ήταν μέλος της αποστολής στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, αλλά και στα δύο τελευταία Κύπελλα Εθνών Αφρικής το 2019 και το 2021.

Είναι ένας κλασικός Αφρικανός κεντρικός αμυντικός. Τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι η ικανότητά του στον αέρα, η δύναμη, η επιθετικότητα στο μαρκάρισμα και οι αστείρευτες δυνάμεις.

Εν ολίγοις πρόκειται για έναν άκρως αθλητικό κεντρικό αμυντικό, που έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στη θέση του αμυντικού μέσου και του δεξιού μπακ

Η Μποαβίστα έψαχνε και φέτος ομάδα να τον παραχωρήσει είτε με κανονική μεταγραφή είτε με δανεισμό, με τον Παναθηναϊκό να κάνει την κίνηση του και να φτάνει πολύ κοντά στην απόκτηση του.

 

Αταμάν για Σλούκα: «Πήραμε τον καλύτερο πλέι μέικερ της Ευρώπης, τα σχέδια μας είναι μεγάλα»

Previous article

Γιαννακόπουλος: «Προσπαθούμε να φέρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, ιδανικός ο Σλούκας να ηγηθεί» (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.