0

Ο Τζέριαν Γκραντ θα φοράει την επόμενη σεζόν τα πράσινα. Η κίνηση έχει τη δική της σημασία.

Ο Εργκίν Αταμάν είχε κυκλώσει τ’ όνομά του απ’ τα παιχνίδια της Εφές με την Τουρκ Τέλεκομ, αλλά κι απ’ την παρουσία του 31χρονου Αμερικανού κόμπο-γκαρντ στο τουρκικό πρωτάθλημα και στο Γιούροκαπ. Ηθελε έναν μπαλαντέρ στους γκαρντ.

Εναν παίκτη που θα μπορέσει να υποστηρίξει το πλάνο του στο «2» και στο «1». Ο Τζέριαν Γκραντ προέρχεται απ’ την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του και γεμάτος αυτοπεποίθηση θέλει να κάνει ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά (είχε αγωνιστεί στην Αρμάνι χωρίς να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής). Εχει την ταχύτητα, την οξυδέρκεια για να μπορέσει να βοηθήσει είτε ως οργανωτής, είτε ως εκτελεστής.

Μπορεί με άνεση να συνεργαστεί στην ίδια πεντάδα για παράδειγμα με τον Λούκα Βιλντόσα. Ενα απ’ τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά του Γκραντ είναι η πίεση στην άμυνα. Εχει την ποιότητα και την εμπειρία να βάλει το κορμί του στη… φωτιά και να αποτελέσει τον παίκτη των ειδικών αποστολών. Το έκανε με μεγάλη επιτυχία στο Γιούροκαπ. Οι 6,1 ασίστ κατά μέσο όρο μαρτυρούν ότι πάνω απ’ όλα δημιουργεί για τους συμπαίκτες του.

Κατά συνέπεια μπορεί να υπηρετήσει και τις πικ εν ρολ καταστάσεις (με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού), αλλά και να βοηθήσει στις σωστές αποστάσεις στην επίθεση. Φυσικά είναι παίκτης που παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση. Δεν είναι ο κατ’ εξοχήν σκόρερ, αλλά έχει το know how για να «χτυπήσει» όταν δει ότι η επίθεση έχει… κολλήσει. Δεν θα διστάσει.

Ο Τζέριαν Γκραντ θα είναι μέλος της second unit του Παναθηναϊκού και θα δώσει λύσεις ως χειριστής-εκτελεστής όταν ο Εργκίν Αταμάν το κρίνει απαραίτητο μέσα στα παιχνίδια. Εχει εξαιρετικό χαρακτήρα κι αυτό θα βοηθήσει.

Ο Τόνι Βιλένα πιέζει, κόβει και δίνει στον Τζούρισιτς το στήριγμα που χρειάζεται

Previous article

Νικολογιάννης: «Το ρόστερ του Παναθηναϊκού δείχνει ότι πάει και του χρόνου για πρωτάθλημα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.