0

H ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του Παναθηναϊκού να πάει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ στη μάχη του β’ προκριματικού του Τσάμπιονς Λιγκ

Καλή προσθήκη ο Μλαντένοβιτς. Με πείρα, ηλικία που δεν είναι απαγορευτική, παραστάσεις, γενικά προϋποθέσεις που καθιστούν την επικείμενη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό θετική για την αναβάθμιση του ρόστερ στη συγκεκριμένη θέση. Μαζί με τον Χουάνκαρ θα συνθέσουν δίδυμο το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Καλή και η επιστροφή του Ζέκα. Το έλεγα και όταν οριστικοποιήθηκε. Δεν παίζει ρόλο μόνο εκείνο που «γράφει» η ταυτότητα. Πρέπει να κοιτάμε το συνολικό «πακέτο προσφοράς» που μπορεί να δώσει ένας ποδοσφαιριστής, στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια. Ο Πορτογάλος διαθέτει γνώση του κλαμπ και αρχηγική προσωπικότητα που θα βοηθήσει. Στο γήπεδο δύναται να δώσει ποιοτικά λεπτά. Φυσικά όχι ως βασικός, αλλά ως κομμάτι ενός ρόστερ που χρειάζεται παίκτες με το δικό του πάθος-εμπειρία.

Όμως έως τώρα, κι ενώ το ημερολόγιο «γράφει» 8 Ιουνίου, ο Παναθηναϊκός δεν έχει πραγματοποιήσει αυτό που αποκαλούμε «μεταγραφή διαφοράς». Μην αρχίσετε πάλι τα γνωστά «είναι νωρίς, μη βιάζεσαι, ξέρει ο Ιβάν» γιατί έχουν ΚΟΥΡΑΣΕΙ εδώ και δύο χρόνια. Και όπως αποδείχθηκε έπεσαν έξω.

Ο Γιοβάνοβιτς φυσικά ξέρει, ουδείς σοβαρός αμφισβητεί την αξία και την προσφορά του, όμως –επίσης- αποδεδειγμένα ΑΡΓΕΙ να αποφασίσει. Κι αυτό ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ στον Παναθηναϊκό. Στοίχισε πέρυσι στα παιχνίδια με τη Σλάβια όταν το τριφύλλι δεν πήγε ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ σε μεταγραφική ενίσχυση και το πλήρωσε με αποκλεισμό. Η ενίσχυση ήρθε στη συνέχεια, κατόπιν εορτής…

Στοίχισε τον περασμένο χειμώνα όταν ο Παναθηναϊκός τερμάτισε στο +8 από την ΑΕΚ αλλά ενισχύθηκε στο… τέλος Ιανουαρίου με τον Μαντσίνι, όταν πλέον είχε κάνει γκέλες οι οποίες «πληρώθηκαν» στην πορεία. Δεν το είπα-έγραψα μόνο εγώ, ή αν προτιμάτε λίγοι από εμάς τους δημοσιογράφους. Το δήλωσε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο πρώην αρχηγός του τριφυλλιού, ο Δημήτρης Κουρμπέλης.

Θα πάρω τη λιγότερη αυστηρή εκδοχή. Τα περσινά ήταν ΛΑΘΟΣ. Ιδίως στην Ευρώπη. Γιατί στο πρωτάθλημα υπήρξαν και μια σειρά άλλα θέματα που οδήγησαν στην απώλεια για τον Παναθηναϊκό, η συζήτηση των οποίων έχει εξαντληθεί.

Αν όμως επαναληφθεί αυτό ΚΑΙ φέτος, δεν θα μιλάμε για λάθος αλλά για ΕΓΚΛΗΜΑ. Αν δηλαδή πάει στα παιχνίδια κόντρα στην Ντνίπρο ή την Γκενκ δίχως να έχει ενισχυθεί ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, όπως επιβάλλει μια μάχη για πρόκριση που θα κρίνει ΟΛΗ τη σεζόν του και θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για (πολλά) λεφτά και επιστροφή εκεί που ανήκει, σε ομίλους δυνατής ευρωπαϊκής διοργάνωσης (από Europa League και άνω).

Δίχως τον Μλαντένοβιτς μπορεί να ζήσει σε αυτά τα ματς γιατί υπάρχει ο Χουάνκαρ. Δίχως τον Ζέκα, πάλι μπορεί να ζήσει. Δίχως όμως δύο-τρεις ΚΟΜΒΙΚΗΣ σημασίας μεταγραφές που ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν, δεν θα πάει στη μάχη με την πρέπουσα πανοπλία.

Τι εννοώ; Προφανώς έναν επιτελικό χαφ που θα δώσει δημιουργία και γκολ εκεί όπου ο Παναθηναϊκός πέρυσι υπέφερε (και όλος ο πλανήτης γη δεν εξαντλείται στον Λινγκρ). Προφανώς έναν ακόμη ποιοτικό χαφ, 6-8άρι, που θα είναι καλύτερος σε ποιοτικά χαρακτηριστικά από τον Κουρμπέλη. Και προφανώς έναν στόπερ «11άδας» ο οποίος θα μοιραστεί το χρόνο με τους Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Θυμίζω ότι έφυγε (σωστά δεν δόθηκαν χρήματα) ο Σάρλια και είναι στην έξοδο ο Πούγγουρας.

Ναι, ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα πείτε πως εκτός από τον επιτελικό μέσο «τύπου Λινγκρ», ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα την απόκτηση ενός σέντερ φορ. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Θεωρώ πως θα υπάρξει ΑΝ μπει στους ομίλους του Champions ή του Europa League. Για την ώρα… Σπόραρ και Ιωαννίδης.

Να θυμίσω επίσης ότι στις 16 Μαϊου ο Γιάννης Αλαφούζος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη είχε πει: «Έχουμε καταλήξει σε κάποια πράγματα και θέλουμε ως τις 15 Ιουνίου να έχουμε κάνει τις 3-4 κρίσιμες μεταγραφές που θέλουμε να κάνουμε και στη συνέχεια να κάνουμε κάποιες ακόμη».

Προφανώς δεν εννοούσε τον Ζέκα μέσα σε αυτές. Ο μήνας έχει 8 και δεν έχουμε δει ακόμη ΟΥΤΕ ΜΙΑ από τις «3-4 κρίσιμες μεταγραφές». Στις 15 Ιουνίου ο Παναθηναϊκός ξεκινάει προετοιμασία, στις 25 φεύγει για Αυστρία –βασικό στάδιο προετοιμασίας και στις 25 ή 26 Ιουλίου δίνει το πρώτο ματς του β’ προκριματικού. Σε 47-48 ημέρες από σήμερα…

ΥΓ: Η προσθήκη του Γιάννη Παπαδημητρίου στη θέση του τεχνικού διευθυντή είναι ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έτσι κι αλλιώς είχε (και έχει) «έλλειμμα» στελεχών. Όμως κι αυτός πρέπει να «τρέξει». Το επιβάλλουν οι ανάγκες της πραγματικότητας…

Πηγή: sdna.gr

Μαντζούκας: «Μείναμε στο πλάνο μας και χαμογελάσαμε στο τέλος»

Previous article

Έκπληξη από την Ισπανία: «Παναθηναϊκός για Ντόρσεϊ»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.