0

Ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω και αυτή τη στιγμή είναι πιο αποδυναμωμένος από πέρυσι.

Κουρμπέλης και Σάρλια εκτός. Μείον δύο στον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν. Μη αναμενόμενα «διαζύγια» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που διαφοροποιούν τον μεταγραφικό σχεδιασμό.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει κατασταλλάξει για τις θέσεις που θα χρειαστεί ενίσχυση, οφείλει να «τρέξει» για να μη παρουσιαστεί γυμνός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Κουρμπέλη και αυτός του Σάρλια. Και στη συνέχεια όλα τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα, με κορυφή στην πυραμίδα τον Όντρεϊ Λινγκρ.

Εκεί που οι «πράσινοι» είχαν τον βασικό κορμό και πήγαιναν για μεταγραφές στις θέσεις που ήθελαν ενίσχυση, τώρα τα πράγματα διαφοροποιήθηκαν. Οι δύο απώλειες φέρνουν συν δύο μεταγραφές. Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου, προφανώς, τώρα μπήκαμε στον Ιούνιο. Αλλά βάσει των «θέλω» του Γιοβάνοβιτς, που εκφράστηκαν δια στόματος Αλαφούζου, ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανεβάσει ταχύτητα και ένταση για να έχει τους 3-4 ποδοσφαιριστές που επιθυμεί με την έναρξη της προετοιμασίας. Ένας εξ αυτών, φυσικά, ο Λινγκρ.

Χρόνος υπάρχει, δεν χρειάζεται πανικός και οι διαδικασίες προχωράνε. Είναι σημαντικό που σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο δεν είναι όλα πάνω στον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος έχει τη σημαντική βοήθεια του Γιάννη Παπαδημητρίου. Το θέμα είναι αν το τριφύλλι ήταν έτοιμο, είχε γίνει δηλαδή η απαραίτητη προεργασία, για τους Κουρμπέλη και Σάρλια. Αν οι λύσεις υπάρχουν, έχει καλώς. Σε αντίθετη περίπτωση πάμε στο «τρεχάτε ποδαράκια μου», που λέει κι ο θυμόσοφος λαός.

Δεν έχει την πολυτέλεια για λάθη στις μεταγραφές

Δεν είναι καταστροφολογία ούτε σπέρνουμε πανικό, αλλά θα επαναλάβουμε κάτι σημαντικό που αποτελεί οδηγό για τη συνέχεια. Η μεταβατική περίοδος ήταν η περσινή. Ο Παναθηναϊκός έφτασε το ταβάνι του, διεκδίκησε έως τέλους το πρωτάθλημα, το έχασε για τους γνωστούς λόγους και όλα καλά. Του χρόνου τα πράγματα δεν θα είναι τόσο… αγγελικά. Η ομάδα γέννησε απαιτήσεις, ο κόσμος θέλει να εξαργυρωθεί η σεζόν με ένα πρωτάθλημα και το βάρος στις πλάτες όλων μεγαλώνει.

Περιθώριο, λάθους, λοιπόν στις μεταγραφές δεν υπάρχει κι αν υπάρχει πρέπει να είναι το μικρότερο δυνατό. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι πιο αποδυναμωμένος από πέρυσι και καλείται να «τρέξει» για να καλυφθούν τα κενά και να δυναμώσει το ρόστερ με ποιοτικούς και ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές. Είναι επιτακτική ανάγκη για να διατηρηθεί το πρωταθληματικό επίπεδο. Αλλιώς, τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Πηγή: sportday

 

 

Χαμένη ευκαιρία για τον «ξεγραμμένο» Παναθηναϊκό

Previous article

Αυτοί είναι στην κορυφή της πράσινης λίστας του Αταμάν για τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.