Καμία μεταγραφή δεν έχει εγγύηση αποτυχίας και το χορτάρι είναι ο καθρέφτης. Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς έχει μερικά κριτήρια που βοηθούν τον Παναθηναϊκό να αποφύγει τα χειρότερα.
Μετά τον Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες αποχαιρέτησε πρόωρα την Ελλάδα, αφού επί της ουσίας δεν ενσωματώθηκε ποτέ πλήρως στον Ολυμπιακό. Ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα, με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο, αντιμετώπισε τη χώρα μας με έναν ελιτισμό. Ο οποίος δεν είναι πρωτοφανής για παίκτες του βεληνεκούς του, οι οποίοι επέλεξαν τις ελληνικές ομάδες μόνο όταν δεν είχαν ουσιαστικά άλλες επιλογές.
Ο Παναθηναϊκός έχει ταλαιπωρηθεί και αυτός από αντίστοιχα φαινόμενα. Ο Μάικλ Εσιέν εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία, για παράδειγμα. Ο Παναθηναϊκός περίμενε την αναβάθμιση της μεσαίας γραμμής από εκείνον, αλλά ο Γκανέζος απασχολούσε κυρίως το ιατρικό επιτελείο του Τριφυλλιού. Με τη σειρά τους, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν να παρουσιάσουν τα δικά τους παραδείγματα.
Για αυτό έχει σημασία στον Παναθηναϊκό η δικλείδα ασφαλείας που ακούει στο όνομα Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Σέρβος θα δικαιωθεί για μία μεταγραφή, ενώ μία άλλη δεν θα προσφέρει. Ο Μπέντζαμιν Βέρμπιτς μέχρι σήμερα, δεν θα χαρακτηριστεί επιτυχημένη επιλογή. Ωστόσο, ο Σλοβένος εξτρέμ δεν έχει προκαλέσει προβλήματα με τη συμπεριφορά του και είναι αθλητής.
Δεν είναι παράλογο για τις ελληνικές ομάδες να προσπαθούν να προσελκύσουν ποδοσφαιριστές από το “πάνω ράφι” της αγοράς. Οι οποίοι στην κανονικότητα τους, δεν θα κοίταζαν καν προς τη Super League. Απλώς, οι ομάδες πρέπει να βρουν τους ανθρώπους, οι οποίοι θα θέτουν ένα μίνιμουμ απαιτήσεων και θα τις προστατεύουν από ανούσιες επενδύσεις.
Ακριβώς όπως λειτουργεί ο Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό και το οποίο δεν το είχε ο “πράσινος” οργανισμός πριν την έλευση του Σέρβου. Γιατί ο Γιάννης Αλαφούζος πλήρωσε πολλά εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν τα αξιοποίησε ούτε στο ελάχιστο.
Comments