0

Η υπομονή που απαιτείται για το χτίσιμο του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Ο περασμένος μήνας ήταν αρκετά ιδιαίτερος για τον Παναθηναϊκό και τους φιλάθλους του. Από τη μία η αποχώρηση του Νεμάνια Νέντοβιτς (για τον Ερυθρό Αστέρα) και του Ιωάννη Παπαπέτρου (για την Παρτίζαν), από την άλλη η απόκτηση του Μάριους Γκριγκόνις και η γενικότερη προσπάθεια να καλυφθούν οι (πάρα πολλές) τρύπες που υπήρχαν στο έμψυχο δυναμικό.

Είναι αντικειμενική αλήθεια πως αυτό που κλήθηκαν να διαχειριστούν ο Αργύρης Πεδουλάκης με τον Ντέγιαν Ράντονιτς δεν ήταν… εύκολο κι απλό. Προσπάθησαν όμως με τα μέσα που διέθεταν και κάποιες δεδομένες δυσκολίες (πρόβλημα με τον αριθμό των Ελλήνων αθλητών) να κάνουν τη δουλειά όσο το δυνατόν καλύτερα και να δημιουργήσουν ένα σύνολο.

Το μείζον για τον Ντέγιαν Ράντονιτς ήταν να μην επαναλάβει στη διάρκεια της offseason τα λάθη των προκατόχων του, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με δύο θέσεις της πεντάδας: αυτή του point guard κι εκείνη του center. Ο 52χρονος τεχνικός αποφάσισε να πορευτεί με γνώμονα την ασφάλεια, αποφεύγοντας τα “στοιχήματα” και την αμφιβολία που θα μπορούσε να συνοδεύσει έναν αθλητή με καμία εμπειρία από την EuroLeague.

Καλώς ή κακώς, μετά από μια διετία με πάρα πολλά προβλήματα, αναρίθμητες αλλαγές ξένων παικτών (με αποκορύφωμα το φετινό καλοκαίρι) και τη μετατροπή της ήττας στην EuroLeague σε… συνηθισμένο γεγονός για τον οργανισμό, ο κόσμος έχει κάθε λόγο να αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό και μπόλικη αμφιβολία οτιδήποτε αφορά την ομάδα.

Η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι κάτι που κερδίζεται στην πράξη, από αυτά που συμβαίνουν κι όχι από εκείνα που πιστεύει ο καθένας σε θεωρητικό επίπεδο. Την ίδια ώρα όμως, επειδή αυτό που θέλει να δημιουργήσει ο Ντέγιαν Ράντονιτς στο ΟΑΚΑ χρειάζεται χρόνο για να υλοποιηθεί στον απόλυτο βαθμό, είναι απαραίτητη επίσης η υπομονή.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το μείζον είναι να μπουν οι βάσεις, ώστε ο σύλλογος να ανακτήσει την αγωνιστική αξιοπιστία του στη διοργάνωση και σταδιακά να έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει πιο ψηλά στην κατάταξη. Είναι σαφές πως δεν μπορούν όλα να αλλάξουν εντυπωσιακά προς το καλύτερο σε μια μέρα. Χρειάζονται χρόνος, επιμονή στην σκληρή δουλειά και υπομονή.

 

πηγή: paopantou.gr

Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε την απόκτηση του 17χρονου Κώστα Κανδανολέων

Previous article

Η Σλάβια τον συσπείρωσε περισσότερο ενόψει της συνέχειας…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.